Αναπαραγωγή Πότε θα γεννήσει αυγό η θηλυκιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης spirit
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

spirit

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιαν 2010
Μηνύματα
18
Πόλη
Βοιωτία
Καλησπέρα,
μου χάρισαν πριν 3 εβδομάδες ένα ζευγάρι καναρίνια και τα έχω βάλει σε ζευγαρώστρα μαζί. Η θηλυκιά τελείωσε τη φωλιά πριν δύο μέρες. Πότε θα γεννήσει αυγό λογικά; Να σημειώσω οτι ο αρσενικός είναι φουλ πυρωμένος. Να κάνω κάτι; Να ανησυχήσω για δυστοκία;

Ευχαριστώ!
 
Η θερμοκρασία του χώρου που ζουν τα καναρίνια επηρεάζει αρκετά το χρόνο της ωοτοκίας του πρώτου αυγού. Όσο πιο κρύος είναι τόσο αυτό το χρονικό διάστημα θα εντείνεται. Αν υπάρχει ζέστη τότε γίνεται μικρότερο και η αναμονή σου συντομότερη.
Επειδή όμως όπως έχω πει πολλές φορές με ζωντανά πλάσματα δεν υπάρχουν κανόνες... Θα σου πρότεινα να οπλιστείς με υπομονή.
Σύντομα (απροσδιόριστα το πότε) θα εμφανιστεί το πρώτο αυγό... Πιστεύω πως θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας... εκτός αν η κανάρα αποφασίσει και με διαψεύσει.
Μέχρι τότε.. Πολύ καλή και πλούσια διατροφή και κυρίως ησυχία στο ζευγάρι.
Δεν γνωρίζω την εμπειρία σου αλλά στο διάστημα της αναμονής μπορείς να διαβάσεις ένα άρθρο που μας μεταφέρει όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών | PetBirds. Είναι πολύ καλή συλλογή πληροφοριών για όλους μας.
Αν υπάρχουν απορίες... εδώ είμαστε... μη διστάσεις

Για τη δυστοκία... από το πρώτο αυγό της πρώτης γέννας.. είναι εξαιρετικά δύσκολο... και μόνο από φοβερά λάθη εφικτό.
 
Συμπληρωματικά θα σου πρότεινα να βάλεις σουπιοκοκκαλο στη ζευγαρωστρα αν δεν έχεις ήδη και λίγο σουσάμι σε μια αυγοθήκη για ασβέστιο. Για κάθε ενδεχόμενο.
 
Έχω βάλει κόκκαλο σουπιάς... Θα βάλω και σουσάμι αφού το λες... Παρεμπιπτόντως σήμερα το πρωί γέννησε το πρώτο. Εν τω μεταξύ πήγα σε δύο pet shop και ζήτησα ασβέστιο για το νερό και δεν γνώριζαν αν υπάρχει τέτοιο σκεύασμα...
 
Το σουσάμι μέχρι και το τελευταίο αβγό(4-6), μετά μπορείς να το αφαιρέσεις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: spirit
Παιδιά σήμερα δεν γέννησε αυγό, θα ήταν το τρίτο... συμβαίνει κάτι;
 
Την Τρίτη γέννησε το πρώτο αυγό, χθές το δεύτερο και σήμερα δεν γέννησε... 🙂
 
Την Τρίτη γέννησε το πρώτο αυγό, χθές το δεύτερο και σήμερα δεν γέννησε... :)
Μπορεί να συνεχίσει αύριο.. συμβαίνει κάπως συχνά αν τα πτηνά δεν είναι έτοιμα... Θα στρώσει όμως.
 
  • Like
Αντιδράσεις: spirit
Έχω βάλει κόκκαλο σουπιάς... Θα βάλω και σουσάμι αφού το λες... Παρεμπιπτόντως σήμερα το πρωί γέννησε το πρώτο. Εν τω μεταξύ πήγα σε δύο pet shop και ζήτησα ασβέστιο για το νερό και δεν γνώριζαν αν υπάρχει τέτοιο σκεύασμα...
Kαι αυτό...
5112-CalciLux.jpg


Αλλά είσαι επαρχία.. Δύσκολα αυτά τα ''καλούδια'' να τα βρεις σε περιφερειακά μαγαζιά.
Θα σου πρότεινα να ''μαζεύεις'' ικανοποιητική παραγγελία και να παραγγέλνεις ιντερνετικά. Και πιο φθηνά θα σου βγει και παίρνεις ότι χρειάζεσαι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: spirit
Back
Top