Αναπαραγωγή Πότε θα μείνει μόνο του;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

glafkos

PB Member
Εγγραφή
11 Ιουν 2006
Μηνύματα
347
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα έχω ένα μικρό μαλινουά γενηθηκε 10-3 και βγηκε απο την φωλια στις 27-3 ποσο καιρο πρεπει να ειναι με τους γονις του; Μπορω να το απο μακρυνω τωρα;
 
Εφόσον μπορεί να τραφεί μόνο του, μπορεί και να ζήσει μόνο του. Παρακολούθησέ το λιγάκι και μόλις σιγουρευτείς, το χωρίζεις. Εξάλλου αν δεν είναι ήδη έτοιμο, να το περιμένεις τις αμέσως επόμενες μέρες.
 
Συμπληρωματικα στην αποψη του Σταυρου, νομιζω οτι αν εχεις ζευγαρωστρα με χωρισμα, να βαλλεις τον νεοσσο μονο τουκαι παρατηρησε τον, για λιγες ημερες.
Αν δεν τρεφεται μονος του, ισως να τρεφεται απο τους γονεις του δια μεσου του χωρισματος.
Αν τρεφεται μονος του, ειναι ετοιμος.
Επισης αν θελεις ενημερωσε μας, αν γυρω στις 24-27 /3, η καναρα σου ειχε νημα και φωλια για να προχωρησει, στην πιθανη επομενη γεννα της.
Προφανως θα ειχες προνοησει για αυτο.
 
Φιλε μου θα μπορουσες να βαλεις το πουλακι (οταν αυτο βγει απο την φωλια) σε ενα κλουβακι το οποιο θα εφαπτεται με την ζευγαρωστρα και να κρεμασεις μεσα μια ταιστρα στο ιδιο υψος και στην ιδια πλευρα με την ταιστρα της ζευγαρωστρας ετσι ωστε το μικρο να βλεπει τους γονεις του πως τρωνε αλλα και να μπορουν αυτοι να το βοηθουν (ταιζουν) απο τα καγκελα. Εγω ποτε δεν βαζω το χωρισμα στην ζευγαρωστρα κατα τον απογαλακτισμο των μικρων. Με αυτο το τροπο δεν περιοριζω τον χωρο τον γονεων αλλα δεν εχω και διαμαχες με τα μικρα οταν οι γονεις ειναι ετοιμοι για την δευτερη ή τριτη γεννα καθως επισης κρατω και τους γονεις σε καλη φορμα ετσι ωστε να μην παχυνουν στο περιορισμενω χωρο που θα διμιουργουσε ενα ενδεχομενο χωρισμα της ζευγαρωστρας. Οταν τα πουλακια γινουν πλεον αυτονομα τα βγαζεις απο το μικρο κλουβακι και τα βαζεις σε κλουβα πτησης...

φιλικα
Δημητρης

FPO
AL 126
 
Το πρωι τα πουλακια ηταν μια χαρα. Ειχα βαλει αλλη φωλια και αρκετο νημα. Το μεσημερι τα πουλια ηταν μαδημενα απο τον λαιμο μεχρι κατω την ουρα! Προσαρμοσα ενα κλουβακι και ανοιξα την πορτα της ζευγαρωστρας! Παρατηρησα οτι τα ταιζουν κανονικα απο τα καγκελα! Το προβλημα ειναι οτι ενα μαδημενο πουλι δεν μπορεις να το βαλεις με ολα τα υπολοιπα μικρα στον ιδιο χωρο γιατι θα το μαδανε συνεχεια! Οποτε πρεπει να μεινουν σε ατομικα κλουβια μεχρι να βγαλουν παλι το πτερωμα!
 
Πόσων ημερών ήταν όταν τα χώρισες Δημήτρη;
Συνέχισαν να τα ταΐζουν μετά την πρώτη διαπίστωση που έκανες;
Ποια είναι η εξέλιξη μέχρι σήμερα;

Μου συνέβη και εμένα κάτι παρόμοιο και ευτυχώς το πρόλαβα νωρίς. Το δυσάρεστο είναι ότι δεν ταΐζουν από το χώρισμα. ☹
 
Σταυρο ειναι 20 ημερων και τα ταιζουν απο το πλεγμα κανονικα. Επιπροσθετως τους εχω βαλει ποτιστρα και αυγοθηκη με σπορο και αυγοτροφη και εχουν αρχισει και τρωνε και μονα τους την αυγοτροφη. Το προβλημα ειναι οπως ειπα οτι πρεπει να τα αφησω σε ατομικα κλουβια. Παλια κυκλοφορουσε ενα σπρευ (αντικανιβαλικο) και αν ψεκαζες π.χ ενα ματωμενο πουλι τα αλλα πουλια δεν το πειραζαν λογω της οσμης! Μου εχει πει ο φιλος μου ο Ανδρεας για αλλο ενα τετοιο σπρευ αλλα δεν θυμαμαι ποιας εταιρειας ειναι!
 
Back
Top