Φροντίδα Πότε θα μπορέσει να πετάξει καρακάξα 4 μηνών

Kwsthsss

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2018
Μηνύματα
10
Πόλη
Καρδίτσα
Γεια σας, ειμαι απο τη πολη της καρδιτσας και εδω και 3 μηνες εχω μια καρακαξα που την βρηκα σε ενα γηπεδο πεσμενη, η καρακαξα ειναι 4 μηνων τωρα και θα ηθελα να ξερω ποτε θα μπορεσει να πεταξει και πως να το καταφερω,της εφτιαξα ενα κλουβι 110χ80χ70 ωστε α μην σπαει τα φτερα της. Δεν με νοιαζει να μηνει μαζι μου αλλα να τη καταφερω να ειναι αυτονομη. Ευχαριστω
 
Ειναι εξοικειωμένη η καρακάξα μαζί σας; Μπορείς να την πιάνεις στα χέρια σου; Το κλουβί ειναι εκτός σπιτιού; Στα ρωτάω αυτά διότι αν το πουλί ειναι ή μπορεί να εξοικειωθεί με κάποιον από εσάς, τότε δεν θα ειναι καθόλου κακή ιδέα, αν έχετε κάποιον εσωτερικό χώρο να αρχίσει να πετά εκεί, ώστε να γυμναστεί κάπως κι έπειτα αφού σας συνηθίσει να μπορείτε να την αφήνετε και έξω από το σπίτι, δεδομένου φυσικά ότι η τροφή της θα ειναι σε σταθερό σημείο, ώστε μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως να γυρνά σε εσάς και να παραμένει ασφαλής.
 
Το κλουβι ειναι εκτος σπιτιου και η καρακαξα ή benzie οπως τη φωναζω δεν φοβαται τιποτα, παιζει με τις γατες τους σκυλους και οποτε της κανω εναν χαρακτηριστικο ηχο ερχετε στο χερι μου. Της εχω φτιαξει και ενα μερος που της βαζω τροφη και νερο οταν την αφηνω εξω κοντα σε δεντρα του σπιτιου για να δυναμωσει οπως λετε και δεν φευγει ουτε 10 μετρα ποιο μακρια απο τη τροφη της εαν δεν την απομακρηνω εγω. Σας ευχαρηστω και τους 2 για τις απαντησεις αλλα ελπηζω να τα ξαναπουμε γιατι θελω το καλυτερο για εκεινη,3 μηνες μαζι μου το αγαπησα το πουλακι.
 
Και εγω τοτε βρηκα τη καρακαξα που εχω τωρα ειναι 4 μηνων και θελω να κανω 2 ερωτησεις για την Pica γιατι δεν ξερω πολλα. Τα φτερα της pica τα βλεπω να ειναι ομορφα και καθολου ταλεπωρημενα ενω της δικιας μου αλλα ειναι σπασμενα και ταλεπωρημενα και δεν εχει καθολου φτερα στη κιλια της, πως τα γινετε να κανω και την δικια μου ετσι και ποτε η pica πεταξε γιατι η καρακαξα μου πεταει λιγο και αυτο με δυσκολια ενω την εχω ελευθερη. Επησεις η καρακαξα μου ειναι η μιση απο την δικια σας και με ανησηχει

Mod edit: Μεταφορά από https://community.petbirds.gr/threads/Η-Πίκα-η-καρακάξα-μου.32973/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν κοίτα μην στρεσάρεται από κάτι(ζωο, αντικείμενο)και δίνε της πικοιλία τροφών. Εγώ της δίνω κοιμά ωμο με αυγό και φρυγανιά,τρωει κολοκύθια μελιτζάνες ντομάτες πατάτες.
Ασχολήσε μαζί της καθόλου;
Η πίκα είναι πάνω κάτω 3 μηνών και άρχισε να πετάει από 2 μηνων
Επειδη δεν είμαι πτηνίατρος δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αλλά κοίταξε αν τρώει σωστά, αν κοιμάτε σωστά και αν στρεσαρεται.
Αν είναι ανέβασε καμιά φώτο να δούμε
και κάτι άλλο πως την βρήκες;
 
θελω το καλυτερο για εκεινη,3 μηνες μαζι μου το αγαπησα το πουλακι.
Αν αγαπάς το πουλάκι θα πρέπει να φροντίσεις να επιστρέψει σωστά στη φύση όπου και ανήκει.
Κατάφερες και το έσωσες στα κρίσιμα γι αυτό σημεία της ζωής του.
Να μιλήσεις με την ΑΝΙΜΑ για τον τρόπο που πρέπει να ακολουθηθεί για την επανένταξή του.
Τα υπόλοιπα είναι εγωκεντρικές ανθρώπινες "αδυναμίες".
Της εχω φτιαξει και ενα μερος που της βαζω τροφη και νερο οταν την αφηνω εξω κοντα σε δεντρα του σπιτιου για να δυναμωσει οπως λετε και δεν φευγει
Αν θες να φύγει και να ανεξαρτητοποιηθεί.. αραίωσε τη συχνότητα και την ποσότητα του φαγητού...
Σύντομα θα έρχεται και θα σου κάνει απλά παρέα.. και θα είναι διπλά πολύτιμο. Γιατί θα είναι επιλογή της κι όχι ετσιθελική εξαναγκαστική συμβίωση με σένα.
 
Τη benzie τη βρηκα σε ενα γηπαιδο στη μεση να της εχουν ρηχτει 2 δεκαοχτουρες και να τη τσημπανε κι ετσι πηγα εκει της εβιωξα και απο κατω ηταν μια μικρη χνουδωτη μπαλα με αιματα οπως εσυ και εσεις στη προφιλ τη pica δεν ειχε ομως σχεδον καθολου φτερα ουτε στης φτερουγες και οπως εξακολουθει και σημερα δεν ειχε ουτε στην κοιλια. Με τη benzie ειμαι γυρω στις 6 ωρες την ημερα μαζι της δεν ξερω εαν ειναι υπερβοληκο αλλα εαν δεν ειμαι ανχονομαι. Τη ταΐζω γατοτροφη βρεγενμενη, αβγο, καρπουζι, ντοματα, που και που και κυμα επισης παω και απεναντι απο το σπιτι μου σε ενα χωραφι και μαζεβω ακρηδες
 
δεν ειχε ομως σχεδον καθολου φτερα ουτε στης φτερουγες και οπως εξακολουθει και σημερα δεν ειχε ουτε στην κοιλια.
Βάλε μια φωτογραφία μήπως το πουλί έχει αποκτήσει κάποια αναπηρία (για να βοηθήσουμε) οπότε θα πρέπει να μείνει μόνιμα σε σένα...
 
αυτη ειναι η benzie αυτη τη στιγμη. Το κλουβακι ειναι ανοικτο και μπαινοβγαινει.

ξανα η benzie
 

Συνημμένα

  • benzie 3.webp
    benzie 3.webp
    165,9 KB · Προβολές: 29
  • benzie2.webp
    benzie2.webp
    158,1 KB · Προβολές: 26
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν είναι αυτο που νομίζω είναι στρεσ
Πρόσεχε στο κλουβί να μην είναι πολυ στενά για να μην σπάσουν οι φτερουγες

Απλα να ξέρεις ότι αυτα τα πουλια είναι για να πετάνε και όχι για κλουβί (προσωπικά την έχω ελεύθερη)γιαυτο δοκίμασε να την αφήσεις να πετάξει. Και η δικιάμου είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά με το πέταγμα και ένα μπανάκι έστρωσε.
Βάλε της ένα μπανάκι για να μπορει να καθαρίζεται.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλοί μου φίλοι το πουλάκι όπως και η Πίκα όταν είναι έτοιμο θα πετάξει και θα φύγει. Μην αγχωνόμαστε και μην ξεχνάμε ότι είναι ταλαιπώρημένα και ορφανά.
 
Τη ταΐζω γατοτροφη βρεγενμενη, αβγο, καρπουζι, ντοματα, που και που και κυμα επισης παω και απεναντι απο το σπιτι μου σε ενα χωραφι και μαζεβω ακρηδες
Ίσως η ανάπτυξή της να μην είναι η ιδανική, να είναι δλδ κάπως πιο αργοπορημένη, και αν είναι έτσι, ίσως το ζήτημα να εντοπίζεται ακόμα και στην τροφή. Η γατοτροφή που την ταΐζεις είναι κάποια μάρκας και κάποιου τύπου ή πρόκειται για χύμα γατοτροφή; Σε ρωτώ διότι κάπου είχα διαβάσει ότι μερικά είδη νεοσσών τα ταΐζουμε κροκέτες ανάπτυξης για μικρά γατάκια. Μήπως λοιπόν αυτό το "ανάπτυξης" δεν ανταποκρίνεται στη γατοτροφή που της δίνεις; Επιπρόσθετα θα ήθελα να σου πω ίσως να αυξήσεις τις ζωικές πρωτεΐνες που λαμβάνει το πουλί - π.χ. αυτό με τις ακρίδες μου φαίνεται καλό, αλλά υπάρχουν και τα σκουλήκια, το κρέας σε μεγαλύτερη συχνότητα, ίσως ακόμα και οι γαρίδες (για το οποίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος).
Μπράβο σου που την φροντίζεις και αυτή η συμπεριφορά σου, έστω κι αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως αδυναμία, έχε υπόψη σου ότι ακριβώς αυτή η "αδυναμία" του είδους μας, είναι αυτό που έσωσε το πουλάκι από βέβαιο θάνατο και ακριβώς αυτή η ιδιότητα είναι και που θα του εξασφαλίσει την ελευθερία του ή / και την ελεύθερη πρόσβαση σε εσένα όποτε σε χρειαστεί στο μέλλον.
 
Back
Top