Αναπαραγωγή Πότε κάνουμε ωοσκόπηση;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

PB Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2007
Μηνύματα
248
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ποτε κανουμε ωοσκοπηση; Μετραμε εφτα μερες απο τοτε που βαζουμε τα αυγα στην καναρα να τα κλωσσησει;

Ευχαριστω εκ των προτερων
 
Ακριβώς όπως τα λές. Εκτός και αν έχεις την εμπειρία και πιο κατάλληλο εργαλείο (φακό πιο δυνατό) για να τα καταλάβεις απο την 4η -5η μέρα.
 
Σημερα ειναι η τεταρτη μερα του κλωσσηματος εκανα μια ωοσκοπηση σόλα και ειδα ενα κιτρινο χρωμα σε ενα μερος του αυγου. Δεν φαινονται γεματα. Μηπως ειναι ασπορα;Θα ξανακανω ωοσκοπηση και στις 7 μερες βεβαια.
 
καλησπερα PRO! Μην ενοχλεις συνεχεια την καναρα και πειραζεις τα αυγα.ωοσκοπηση κανε 1 φορα στις 7 μερες και μετα περιμενε μεχρι να σκασουν. Αν ενοχλεις συχνα μπορει η καναρα να παρατησει τα αυγα της. Μετρα μονο τις μερες σωστα για να ξερεις ποτε να περιμενεις πουλακια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: PRO
ευχαριστω sainer! Απλα τωρα την εκανα οταν η καναρα βγηκε απο την φωλια. ΓΕνικοτερα δεν την ενοχλω.Αλλα με προβληματισε οτι σημερα ειναι η τεταρτη ημερα και το αυγο δεν δειχνει γεματο και επειδη δεν εχω μεγαλη εμπειρια ηθελα να μαθω αν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι ασπορα.
 
Οι σωστοί εκτροφείς κάνουν 3 και 4 ωοσκοπήσεις.
Ελέγχουν την ανάπτυξη του νεοσσού σε διαφορετικά στάδια κατά την επώαση.
Δεν φοβούντε μήπως τα παρατήσει η κανάρα.

PRO για να κάνεις ωοσκόπηση στις 3 μέρες πρέπει να είσαι έμπειρος.
Αν είναι πρώτη σου φορά μη βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα.
Τα σημεία ένδειξης στην 3 μέρα είναι πολύ αχνά που μπορούν να ξεγελάσουν καμια φορά και εναν πιο έμπειρο. Οπότε κατα τη γνώμη μου η καλήτερη μέρα είναι 7 όπως σου είπαν και τα παιδιά απο πάνω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: PRO
ολοι οι εκτροφεις, ακομη και αυτη που το κανουνε επαγγελματικα προσπαθουν να ειναι οσο πιο διακριτικοι γινεται και σιγουρα το κανουν για να μην ενοχλησουν την καναρα και παρατησει τα αυγα. Και οι περιπτωσεις που εχει γινει αυτο ειναι παρα πολλες. Καποιος που δεν ειναι πολυ εμπειρος δε χρειαζεται να κοιταει τα αυγα καθε 3 μερες οπως λες(bisba).1 φορα στις 7 μερεες ειναι αρκετη. Τωρα αν περασουν οι μερες και ειμαστε σιγουροι οτι δε θα βγει πουλακικαι τα αυγα δε σκασουν μπορεις αν ανοιξεις τα αυγα με προσοχη και να διαπιστωσεις το λογο που δεν βγηκε ο νεοσσος.
 
Αλλα με προβληματισε οτι σημερα ειναι η τεταρτη ημερα και το αυγο δεν δειχνει γεματο
Στην τέταρτη μέρα δεν θα δείξει γεμάτο το αυγό. Ακόμη το έμβρυο σχηματίζεται. Με ισχυρό φως μπορείς να διακρίνεις φλέβες μέσα. Αν το φως δεν είναι αρκετά ισχυρό και συγκεντρωμένο θα δεις μόνο τον κρόκο του αυγού. Στην 7η μέρα πρέπει να διακρίνεται εύκολα το μέρος που καταλαμβάνει το έμβρυο αφού πλέον είναι αδιαφανές. Δύο με τρεις ωοσκοπήσεις γίνονται συνήθως για να δούμε την εξέλιξη του εμβρύου αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από τα πουλιά. Αν ξέρω ότι μια θηλυκιά είναι ζόρικη και παρατάει εύκολα τα αυγά μπορεί και να μην κάνω ούτε μία. Ο καθένας ξέρει το κοπάδι του και πράτει αναλόγως.
 
  • Like
Αντιδράσεις: PRO
Απο όσο μπορώ να ξέρω τo 4-7-10 είναι κάτι σαν κανόνας ας πούμε σε κάποιους που ασχολούνται συστηματικά ή είναι αυτό που λέμε εκτροφείς. Δηλαδή την 4η την 7η και 10η μέρα ένας έλεγχος είναι μια πρακτική χρήσιμη για συμπεράσματα γενικότερα. Ακόμα και έμβρυα νεκρά ανακαλύπτονται γρήγορα και βγαίνουν συμπεράσματα, κρατούνται σημειώσεις χρήσιμες αν όχι για την τρέχουσα περίοδο, τουλάχιστον για τις επόμενες.

Οτι τα αυτονόητα πρέπει να τηρούνται απαραίτητα δεν έχει αναφορά μόνον στην ωοσκόπηση αλλά και σε όλη την αντιμετώπηση ενός ιδιότροπου, δύστροπου θηλυκού.
 
Παιδιά καταρχήν καλησπέρα! Είμαι νέος στην παρέα και δεν ξέρω από γέννες. Μονο μια φορά έβγαλα δυο μονο πουλάκια.

Πως κάνουμε ωοσκόπηση;
 
Γειά σου Αχιλλέα και καλωσόρισες στην παρέα μας!

Ωοσκόπηση κάνεις για να δεις αν τα αυγά είναι άσπορα ή όχι για να μην ταλαιπωρείς το θηλυκό τσάμπα... χρησιμοποιώντας έναν φακό. 😉

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:
Πώς μπορώ να καταλάβω αν είναι γονιμοποιημένα τα αβγά;
Παρουσιαση ωοσκοπησης με φωτογραφιες
Ωοσκοπηση, πιανουμε τα αυγα ή τα φωτιζουμε μεσα στη φωλα;
 
Back
Top