Αναπαραγωγή Πότε και πώς να χορηγήσω χρωστική στο ζευγάρι;

grigoris k.

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2016
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στο αξιότιμο φορουμ μας,
Φέτος αποφασισα να αγοράσω και μια κόκκινη λιποχρωμική κανάρα για τον κόκκινο αρσενικό μου. Τα πουλία εχουν κάνει προετοιμασία και έχουν μπει σε διπλή ζευγαρώστρα με χώρισμα. Αυτό που θα ήθελα είναι η πολύτιμη βοήθεια σας. Αρχικά να διευκρινίσω πως τα πουλιά δεν τα κατεβάζω σε διαγωνισμούς αλλά θέλω ενα ικανοποιητικό βάψιμο. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω ποτε θα πρέπει να χορηγήσω χρωστική στο ζευγάρι, και αν εχετε να μου προτείνετε κάποια καλή. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν η χορήγηση πρέπει να γίνει μέσω της αυγοτροφής είτε μέσω του νερού.
 
Μεχρι να ερθουν οι γνωστες θα σου πω τι ξερω εγω :)
Χρωστικη δινουμε οταν ξεκινήσει η πτερρορια για να βαφουν ομορφα τα νεα φτερακια.
Καλυτερα να δωσεις μια αυγοτροφη για κοκκινα καναρινια και οχι χρωστικη απο την στιγμη που δεν σε νοιαζει το βαθυ εντονο χρωμα.
Απο οτι ξερω γινεται και με φυσικη διατροφη αλλα πρεπει να αφαιρεσεις καποιους σπορους κατα την διαρκεια της πτερροριας και θελει ψαξιμο :)
Οποτε κραταμε την κοκκινη αυγοτροφη και ασε τις χρωστικες για τους εκτροφεις που πνε σε εκθεσεις... Οσο να ναι ειναι χημικες ουσιες και δεν χρειαζεται να τα φορτωσεις χωρις λογο :)
Υπαρχουν πολλες αξιολογες αλλα αυτα θα στα πουνε οι υπολοιποι :)
Καλη αναπαραγωγικη περιοδο!
 
Οποτε κραταμε την κοκκινη αυγοτροφη και ασε τις χρωστικες για τους εκτροφεις που πνε σε εκθεσεις... Οσο να ναι ειναι χημικες ουσιες και δεν χρειαζεται να τα φορτωσεις χωρις λογο :)

Ευχαριστω πολυ αλλα το κοκκινο χρωμα μαρεσει εντονο οποτε θα ηθελα να το προσπαθησω!
 
ποτε θα πρέπει να χορηγήσω χρωστική στο ζευγάρι;
Γρηγόρη, αν όντως δεν σε ενδιαφέρει το κομμάτι ''εκθέσεις'',τότε όσον αφορά τους γεννήτορες..χορηγείς χρωστική κατά την πτερόρροια ενώ στα ''νέα μέλη'' του ζευγαριού από την 30η ημέρα..
η χορήγηση πρέπει να γίνει μέσω της αυγοτροφής;
είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος..👍
 
Ειχα ακουσει οτι χρειαζεται χρωστικη πριν γεννηθουν τα αυγα κατι τετοιο... Δεν ξερω αν ισχυει!
Εχετε να μου προτεινετε καποια αυγοτροφη;
 
Ειχα ακουσει οτι χρειαζεται χρωστικη πριν γεννηθουν τα αυγα κατι τετοιο... Δεν ξερω αν ισχυει!
Εχετε να μου προτεινετε καποια αυγοτροφη;

Ισχύει. Ετσι ακριβώς. Αν όπως λές θέλεις να βάψεις τα πουλάκια που θα γεννηθούν καλόν είναι να αρχίσεις απο τώρα. Ολες οι χρωστικές τις αγοράς είναι περίπου ίδιες αφού όλες στηρίζονται στην καταξανθίνη. Αν ξέρεις να φτιάχνεις αυγοτροφή με ρασκ ΄η κους-κους καλύτερα είναι να την προσθέσεις εκεί. Αν όχι, πάρε μια καλή μάρκα μιας κόκκινης pate . Cede - Quiko ,Deli natur, Ornitalia.
 
Αν πάρω την Deli Nature Red Moist χρειάζεται να προσθέσω επιπλέον χρωστική ή με καλύπτει το περιεχόμενο της συσκευασίας; Kαι ξεκινάω απο τώρα μέχρι πότε την χορήγηση της αυγοτροφής;
 
Μια χαρά είναι. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτε άλλο. Η παροχή πάει, μέχρι το τέλος της πτερόρροιας.
Υ. Γ Θα σε προέτρεπα πάντως να το σκεφτείς δευτερη φορά πριν ξεκινήσεις αυγοτροφή με χρωστικές. Τα κόκκινα μπορούν να κρατηθούν σε ένα αξιοπρεπές κοκκινοπορτοκαλί επίπεδο με φυσικά προιόντα. (Σπυρουλίνα, σπανάκι, καρότο, πατζαρόζουμο, γαριδακι κλπ. καροτενοειδή). Καλή συνέχεια.
 
Back
Top