Αναπαραγωγή Πότε μπορώ να βάλω τη 2η φωλιά;

Καλημέρα.. Ποτε μπορώ να βάλω την 2φωλια;τα μικρά της 1γεννας είναι 30 ημερών
Πριν από δυο εβδομάδες...
[automerge]1587805642[/automerge]
Copy/paste από το άρθρο:

Επιλογή 2ης γέννας

Συνήθως, μετά τη δεύτερη εβδομάδα ζωής των νεοσσών χρειάζεται να είμαστε παρατηρητικοί ως προς τη συμπεριφορά των πουλιών και να δώσουμε έγκαιρα υλικό φωλιάς για να αποφύγουμε τυχόν μάδημα νεοσσών.

Αν επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε δεύτερη γέννα, αφήνουμε όλη την οικογένεια μαζί μέχρι την έξοδο των νεοσσών από τη φωλιά. Βάζουμε στην άλλη πλευρά της ζευγαρώστρας δεύτερη φωλιά και δίνουμε υλικό στο θηλυκό, ώστε να προχωρήσει όταν νιώσει έτοιμο σε δεύτερη γέννα.

Μόλις οι νεοσσοί της πρώτης γέννας βγουν από τη φωλιά θα επισκέπτονται τη δεύτερη φωλιά με κίνδυνο να τη λερώσουν ή να σπάσουν τα αυγά. Τη λύση μας τη δίνει το διαχωριστικό πλέγμα που θα τοποθετήσουμε ανάμεσα στο ζευγάρι και τους νεοσσούς.

Η σίτισή τους θα συνεχιστεί ανάμεσα από τα κάγκελα μέχρι την ανεξαρτητοποίησή τους. Παρέχουμε τροφή και στις δύο πλευρές του κλουβιού, γιατί οι νεοσσοί θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δοκιμάζουν ξεκινώντας από μαλακές τροφές (αυγό, αυγοτροφή). Μόλις το θηλυκό γεννήσει και το τρίτο αυγό μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το αρσενικό στην πλευρά των νεοσσών για καλύτερη τροφοδοσία.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν η φωλια ειναι διαφορετικη απ την προηγουμενη,υπαρχει θεμα;Εστω οτι ειναι μονο εξωτερικες η μονο εσωτερικες...
Αυτή την απάντηση θα στην δώσει η κανάρα και μόνον αυτή. Ο,τι και να λέμε οι υπόλοιποι είναι υπο αμφισβήτηση απο την ίδια 😉
 
Back
Top