Διατροφή Πότε μπορώ να δώσω φύτρες στα καναρίνια μου;

Σύλια

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2020
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα.. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με φύτρες φασολιου, ρεβυθιου κ φακής πότε κάνει να δώσω κ αν μπορώ να φτιάξω από τα σακουλάκια του σούπερ μάρκετ. Ευχαριστώ
 
Μπορεις να δωσεις οποτε θες και ειναι εννοειται ετοιμες προς καταναλωση οι φυτρες...
Δεν υπαρχει προβλημα να παρεις απο το σουπερ μαρκετ... Θα σου προτεινα βεβαια να παρεις βιολογικους σπορους για τους προφανεις λογους...
 
@Xrhstosk Αφου δεν γνωριζεις για τα καναρινια μπορεις να παρακολουθησεις την συζητηση για να μαθεις χωρις να συμετεχεις αν δεν εχεις να προσθεσεις κατι...(το λεω χωρις να θελω να σε προσβαλω)
[automerge]1596895534[/automerge]
@Kostas tzk εννοώ αν μπορώ εγώ να φτιάξω φύτρες από όσπρια οπου αγοράζουμε για τη δική μας διατροφή. Για το μαγείρεμα.
Φυσικα και μπορεις... και εγω αυτο κανω...
 
@Kostas tzk στην Αυγή η οποία είναι 5 μηνων, μπορώ να δώσω η επειδή είναι θηλυκό δεν κάνει?
Ο αρσενικός μου λόγο του οτι είχε ανεβασμένο ουρικο οξύ, θα τον βοηθήσουν οι φύτρες της φακής? Ρωτάω τόσο αναλυτικά για να μάθω περισσότερα χωρίς να κάνω πειράματα με ψυχες.
 
@Kostas tzk Τον προσβαλεις ομως. Δεν εκανε κατι κακο. Ενα σχολιο ευγενικο ηταν. Και νομιζω οτι δεν ενοχλησε κανεναν και οτι επιτρεπονται τετοια σχολια απο τη διαχειριση.
 
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ μέσα από τα μηνύματα δε μπορεί κανείς να καταλάβει το ύφος ενός αποστολέα απάντησης με αποτέλεσμα να γίνει παρεξήγηση... Θεωρώ ότι δεν ήθελε να περάσει αυτό το μήνυμα αλλά να τον κατευθύνει. Γνώμη μου βέβαια!
[automerge]1596897851[/automerge]
@Xrhstosk δεν πειράζει, κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας ρωτώντας μαθαίνουμε 🙂
Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου λαμβάνοντας υπόψη ότι πολύ θα ήθελες να βοηθήσεις...
 
@Σύλια Καλησπερα Συλια. Δεν μπορω να γνωριζω με τι υφος ηταν η απαντηση ακριβως επειδη οπως ειπες ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος. Προσωπικα ομως δεν μου φανηκε σωστο. Αν ισχυει και η ηλικια του παιδιου.14 χρονων...ε...οσο να'ναι πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι. :)
 
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ συμφωνώ μαζί σου αλλά μιας κ σπουδάζω ψυχολογία, σε έναν έφηβο αυτής της ηλικίας η απάντηση ήταν ώριμη δίνοντάς του τροφή για σκέψη κ την ώθηση γνώσης για το αντικείμενο.🙂
 
Παιδιά ας μείνουμε στο θεμα μας που είναι οι φύτρες αλλιώς τα μηνύματα θα διαγραφούν.
@Σύλια μπορεις να δώσεις φύτρες και στα 2 πουλιά. Το καλοκαίρι δώσε λίγο περισσότερο προσοχή μιας και λόγο ζέστης γίνονται εύκολα αντικείμενο ανάπτυξης μυκήτων και άλλων βλαβερών μικροοργανισμών. Δες και εδώ ένα σχετικό άρθρο : https://petbirds.gr/article/sprouted-seeds-birds/
 
@Σύλια Ωραια σχολη!Σου ευχομαι καλη σταδιοδρομια! Εγω παλι... Απαντησα ως μητερα εφηβου της ιδιας ηλικιας και νομιζω πως πολλες φορες τετοιες απαντησεις προσβαλουν και κοβουν τα φτερα στα παιδια. Εξαρταται παντα απο το παιδι βεβαια.
Καλο απογευμα να εχεις!
 
Σύλια, φύτρα μπορείς να κάνεις από οτιδήποτε μπορεί να φυτρώσει, αρκεί να μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια από τα πουλιά. Δεν γνωρίζω αν τα όσπρια που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ και προορίζονται για μαγείρεμα μπορούν να φυτρώσουν, μπορείς όμως να δοκιμάσεις.

Μπορείς επίσης να δίνεις φύτρα στα πουλιά από πολύ μικρή ηλικία. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να τρώνε μόνα τους, μπορούν να καταναλώσουν και φύτρα. Δεν υπάρχει περιορισμός στη συχνότητα. Όποτε έχεις διαθέσιμα, μπορείς να τους δίνεις. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή στην αποφυγή της αλλοίωσης κατά την παρασκευή τους.

Εδώ θα βρεις αρκετές χρήσιμες, σχετικές πληροφορίες:
 
@Kostas tzk οκευ συγνώμη...είμαι καινούριος τώρα μαθαινω
Για αυτο το επισιμανα και εγω... Προς γνωσην και συμορφωσην ...που λενε
Γιατι και εγω εκανα κατι αντιστοιχο στην αρχη αλλα μετα διαπιστωσα οτι δεν προσφερω κατι και οτι θα ηταν καλυτερο να λεω μονο τις ιδεες μου για την φροντιδα των καναρινιων που γνωριζω και να αφησω τα εξειδικευμενα σε αυτους που τα ξερουν. Οποτε οταν εχεις να προσθεσεις κατι μπορεις να το πεις ελευθερα γιατι καθε γνωμη εχει αξια...
Συγνωμη αν σε προσεβαλα!

Και οσον αναφορα το θεμα εγω θα προτεινα να χορηγουνται σε συνδιασμο οι φυτρες για περισσοτερη ποικιλια αλλα να καλλιεργουνται εννοηται σε διαφορετικα δοχια. Ακομα, μπορουν να καλλιεργιθουν φυτρες απο μεμονομενους σπορους απο αυτους που αποτελουντε τα μιγματα σπορων για καναρινια οπως το κεχρι ή η βρωμη (που ειναι και ευκολο να βρεθουν ποιοτικοι στο εμποριο).
 
Back
Top