Φροντίδα Πότε μπορώ να το βγάλω έξω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Θέλω τις συμβουλές σας, εσείς που ξέρετε.

Λοιπόν ακούστε. Σήμερα κλείνουμε 1 βδομάδα.

Εχει μάθει και κάθετε στο δάχτυλό μου οταν του το βάζω μπροστά του, και του λέω ''πάνω'', αλλα και στην παλάμη μου, χωρίς να δείχνει ότι φοβάται το χέρι μου και τα δάχτυλα.

Τρώει απο το χέρι μου. Με την μία. Ότι και να του δώσω, θα κανει μία να δοκιμάσει.

Ανάλογα την ώρα, καθετε με το ένα πόδι στο δάχτυλο, και ειναι έτοιμο για ύπνο.

Σήμερα εβαλε πρώτη φορά ο γιος μου, το δάχτυλο του και ανεβηκε αμέσως. Μου έκανε εντύπωση γιατι δεν ειχε ασχοληθεί ποτέ μαζί του, για να πω οτι τον είχε συνηθίσει. Παρ' όλ' αυτά ανεβηκε αμέσως.

Και ενώ όλα αυτά γίνονται, καποια στιγμή θα πέξει μια και θα αρχίσει να πετάει στο κλουβί μεσα, σαν να φοβάται, σκαρφαλώνει στα κάγκελα, και μετά νατο πάλι στο χέρι μου. Αυτην την αντίδραση πραγματικά δεν μπορώ να την καταλάβω. Γιατί να το κάνει. Ίσως λέω, μπορεί να τον τρομάζει εκείνη την ώρα ή τηλεόραση, με την αλλαγή της φωνής.

Θέλω να σας ρωτήσω. Μπορώ να το βγάλω έξω, σε ένα μικρό δωμάτιο, με χωρίς πολλά πράγματα; Μπήκα στον πειρασμό σήμερα και το σκέφτηκα να το κάνω. Αλλά φοβηθηκα και δεν το εκανα. Είπα να ρωτήσω εσάς, αν νομίζετε ότι είναι έτοιμο. Επίσης φοβάμαι μήπως δεν ξαναμπεί στο κλουβί. Μπορεί να διακρίνει την πόρτα του κλουβιού;

Σας ευχαριστώ πολύ παιδια..

Θα ανοίξω ένα άλλο thread για την εκπέδευση των Budgie που βρήκα στο youtube. Ειναι 2 πολύ ωραία βιντεάκια, τα οποία τα ακολούθησα πιστά, το πρώτο μόνο. Ειναι εκπαίδευση μεσα στο κλουβί, και το δεύτερο εκπαίδευση έξω απο το κλουβι. Εμένα που ειμαι άσχετη με βοήθησε πολύ. Γι αυτο φτάσαμε μέχρι εδώ.
Θα ανοίξω λοιπόν ενα θέμα με τα βίντεο, για να βοηθηθήτε και εσείς.
 
Ξέχασα να σας πώ ότι κάθεται και το χαϊδεύω, στην κοιλιά στα φτερά και στην πλάτη.
 
Κι εγω με την Χλόη την ίδια πορεία μ'εσάς ειχαμε!
Στην 1 εβδομάδα την έβγαλα έξω σε ενα δωμάτιο και απο εκείνη τη μέρα θέλει κάθε μερα να βγαίνει! Δεν έρχεται στο χέρι μου αν δεν υπάρχει λιχουδιά, αλλά γενικά δεν φοβάται ποτέ.. Μόνο τις απότομες και γρήγορες κινήσεις.

Εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις να ανοίξεις την πόρτα για να δεις και πως θα αντιδράσει.. Μην φοβάσαι οτι δεν θα βρισκει την πόρτα, η πείνα όλα τα νικά.. Θα μπει μεσα για να φάει και να κοιμηθεί.. Δοκιμασε το και πες μας αν θα βγει. :) Καλή επιτυχία.
 
βελε και μια πατιθρα απ την εξω μερια της πορτας... Θα κατσι πρωτα εκει για να δει το χωρο και μετα θα πεταξει!
 
παιδια βγήκε έξω και πετάει ψηλά πάνω στο ταβάνι.

Μία φορά ήρθε δίπλα μου, αλλα πέταξε πάλι, και μία στο πάτωμα. Κάθεται συνέχεια ψηλά. Στο κουρτινόξυλο, και γυρω γυρω στο ταβάνι, έχει χώρο, ενα μικρο μικρο κενό και κάθεται εκεί. Το πλησίασα, και του έδωσα λίγο στικάκι. Δοκίμασε, αλλα μετά που το πήρα πιο μακρυά δεν εκανε καν τον κοπο να το πλησιάση.

Παιδια πως θα το κατεβάσω; Να το αφήσω έτσι όλο το βράδυ, με κλειστές τις πόρτες; Η να προσπαθήσω να το πιάσω ήρεμα και να το βάλω στο κλουβί του; Το κλουβί ούτε που το βλέπει. Σημασία δεν δίνει.
Τι να κάνω;
 
τελικά αυτο πεινούσε, του εδωσα ενα στικακι στο χερι, ξανα δευτερη φορά, αυτο ανεβηκε πάνω, και ετσι σιγα σιγα το εβαλα στο κλουβί του.

Το ερώτημά μου ειναι. Να το αφήσω πάλι αυριο έξω για να συνηθίζει, ή να το αφησω και μετα απο 2-3 μερες παλι;
 
Εγω θα σου πρότεινα κάθε μέρα να το βγάζεις έξω απο το κλουβάκι του για να συνηθίζει. Και αν δεν μπαίνει μόνο του μέσα, στο κλουβάκι του, μπορείς να κάνεις το κόλπο με το στικ:D
 
Παιδια δεν ξερω η συμπεριφορα ενος ζεμπρακι ειναι ιδιο με μπαντζι, αλλα οταν εκανα την κινηση να τον βγαλω εξω ανοιξα την πορτα του και αμεσως βγηκε εξω, στην αρχη ηταν σαν χαμενος, αλλα στην συνεχεια το συνηθησε και δεν λεει να μπει στο κλουβι του ολο εξω ειναι... Οσο αν θα ξαναμπει μεσα, η πεινα ειναι ο γιατρος και σιγουρα θα βρει την πορτα!
 
εντάξη παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε.

Θα το ξαναβγάλω πάλι σήμερα, αν βγει δηλαδή, αλλα νομίζω ότι θα έχει την ίδια αντίδραση παλι. Μόλις το έβαλα χθες μέσα στο κλουβί, αμέσως, και χωρίς δισταγμό και στο χέρι μου ανέβηκε, και το χαίδεψα, και το τάισα. Αλλα στο έξω, τίποτα. Μακρυά πήγενε.

Μακάρι να μου γίνει και εμένα όπως τα δικά σας. ☹
 
Back
Top