Διατροφή Πότε να αρχίσω να δίνω φρούτα και λαχανικά στο κοκατίλ μου;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Η κοκατιλίτσα μου είναι 2 μηνών.Από πότε να αρχίσω να της δίνω κανένα φρούτο και λαχανικό; Επίσης, η άμμος γκριτ είναι απαραίτητη; Προς το παρόν της δίνω μόνο μίγμα σπόρων για κοκατίλ (συσκευασμένο).Αυγοτροφή συσκευασμένη δε βρήκα σε ένα πετσοπ που πήγα σήμερα για να της πάρω μεγάλο κλουβί. Θα ψάξω κι αλλού αν και στην περιοχή που μένω έχει ένα-δυο πετ σοπ το πολύ.
 
Μπορείς και καλό θα ήταν να ξεκινήσεις αμέσως να της δείνεις νέες τροφές για να μάθει.. Όσο μικρώτερο, τόσο καλύτερα για να συνηθίσει!
 
Από πότε να αρχίσω να της δίνω κανένα φρούτο και λαχανικό?

Όπως είπε και η Έφη να αρχίσεις από τώρα να τις προσφέρεις νέες τροφές για να συνηθίσει.. Ένας θετικός παράγοντας είναι ότι το πουλάκι είναι εξημερωμένο και έχετε επαφή. Διότι τα νεοφερμένα πουλιά δεν δοκιμάζουν καινούριες τροφές όταν είναι σε ένα καινούριο περιβάλλον. Αυτό όμως μπορεί και να συμβεί και σε σενα, αλλά εσύ να επιμένεις και να τις τα προσφέρεις καθημερινά... Κάποια στιγμή θα δοκιμάσει.
Μπορείς να τα κόψεις σε κομματάκια και να τα ανακατέψεις με σποράκια αν δεν τα δοκιμάζει ή να της προσφέρεις μια φέτα από κάποιο φρούτο να πάρεις κι εσύ μια και να την τρως μπροστά της δείχνοντάς της πόσο το απολαμβάνεις.

Επίσης, η άμμος γκριτ είναι απαραίτητη;

Μία πηγή ασβεστίου είναι απαραίτητη... Το ποια θα διαλέξεις είναι δικό σου θέμα... Ποια σε βολεύει και σε εξυπηρετεί καλύτερα. Μπορείς να πάρεις σουπιοκόκαλο, grit, mineral blocks ή κάποια υδατοδιαλυτή μορφή ασβεστίου, όπως είναι το calci-lux.
Υπάρχουν και διάφορα φρούτα, λαχανικά και χορταρικά που προσφέρουν ασβέστιο...ρίξε μια ματιά σε αυτόν τον πίνακα: https://community.petbirds.gr/threads/Πίνακας-βιταμινών-και-μεταλλικών-στοιχείων.8022/

Προς το παρόν της δίνω μόνο μίγμα σπόρων για κοκατίλ (συσκευασμένο).

Μπορείς επίσης να προμηθευτείς pellets... Αν κάνεις καμιά βολτίτσα σε κάποιο pet shop μπορείς να βρεις διάφορες συμπληρωματικές τροφές για να του παρέχεις...ή αν δεν βρεις να καταφύγεις σε κάποιο online κατάστημα.

Αυγοτροφή συσκευασμένη δε βρήκα σε ένα πετσοπ που πήγα σήμερα για να της πάρω μεγάλο κλουβί.

Μπορείς να του δίνεις και βραστό αυγό...όπως είπα και παραπάνω αν δεν βρίσκεις πουθενά μπορείς να πάρεις από κάποιο e-shop. :)
 
Η άμμος και το γκρίτ είναι απαραίτητα, καθώς βοηθούν στην καλύτερη χώνεψη των τροφών. Αν θες μπορείς να παρεις και σουπιοκόκκαλο.

Πολύ καλά έπραξες και πήρες συσκευασμένους σπόρους. Να προτιμήσεις και συσκευασμένη αυγοτροφή και μην ξεγελαστείς απο τις υποδείξεις των υπαλλήλων του τύπου: ελα πάρε είναι καλό, εγω το συσκευάζω... Μυρισέ το να δείς, ειναι ολόφρεσκο... έχει μεσα μέλι κτλ κτλ.

Φρούτα και λαχανικά ξεκίνησε ήδη να της προσφέρεις σε μεγάλη ποικιλία, αλλά μην απογοητευτείς αν δεν δοκιμάσει αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί καιρό να σηνηθίσει τις νέες γευσεις. Μπορείς να της τα παρουσιάσεις με ελκυστικό τρόπο σαν μια φρουτοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα για να καταφέρεις αν την προσελκύσεις!
 
Οκ. Ευχαριστώ κορίτσια! Σε λίγο που θα τη βγάλω από το κλουβί, θα κάνουμε μια πρώτη δοκιμή με λίγο καροτάκι ή μήλο!
 
Back
Top