Αναπαραγωγή Πότε να βάλω τους νεοσσούς σε άλλο κλουβί;

bluespyros

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2017
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλημερα σας.
ποσο καιρο κανουν οι νεοσσοι να απογαλακτιστούν πληρος για να τους βαλω σε αλλο κλουβι;
ευχαριστω.
 
Βάσει του άρθρου: Η αναπαραγωγή των καναρινιών

''Οι νεοσσοί μετά την 21η ημέρα ζωής τους, παρατηρώντας τη συμπεριφορά των γονιών τους αρχίσουν δειλά-δειλά να δοκιμάζουν τροφή. Παράλληλα θα συνεχίζουν να ζητούν τάισμα από τους γονείς τους μέχρι να τρέφονται αποκλειστικά μόνοι τους. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε ηλικία 30 ημερών. Εφόσον είμαστε σίγουροι ότι οι νεοσσοί τρέφονται μόνοι τους, τότε σκεπτόμαστε τη μετακόμισή τους σε ένα ευρύχωρο κλωβό.''

Επομένως, αφού παρατηρήσεις τις κινήσεις ή τη συμπεριφορά των μικρών γενικότερα, τότε θα είσαι σε θέση να πράξεις ανάλογα.
 
Όταν αρχίσουν να τρώνε μόνοι τους. Βάζεις σπόρους σε σημείο που έχουν πρόσβαση και λίγο αυγό. Η περιέργειά τους είναι μεγάλη και θα αρχίσουν να πειραματίζονται. Όταν διαπιστώσεις ότι καταναλώνουν την τροφή και δεν παίζουν απλώς μαζί της, τότε τα χωρίζεις.

Αυτό συμβαίνει γύρω στις 25 από την ημέρα που θα γεννηθούν. Εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα τσακωμών μέσα στο κλουβί, μπορείς να τα αφήσεις και μέχρι τις 30 ημέρες, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στο τέλος της ενότητας έναρξη αναπαραγωγής καναρινιών, υπάρχει σχετική αναφορά στην ανεξαρτητοποίηση των μικρών πουλιών. Διάβασε με προσοχή.
 
Απλά εκεί που θα έχεις τα μικρα βάλε λίγο τροφή έτσι ώστε όταν πας τις επόμενες ώρες να δεις αν έχουν φάει.
Παρόλα αυτά προσπάθησε να τα παρακολουθείς έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι τρώνε όλα.
 
...Αυτό συμβαίνει γύρω στις 25 από την ημέρα που θα γεννηθούν.

Δεν είναι φυσικά μακρυά απο την αλήθεια αυτό, αλλά με την ευκαιρία θα έλεγα οτι και εδώ παίζει ρόλο το πλήθος των νεοσσών και ο τρόπος που ταΐστηκαν. Υπάρχουν νεοσσοί, που ευρισκόμενοι σε μια φωλιά μαζί με άλλα 4 αδέλφια και ταϊζόμενοι μόνον απο τον έναν γονέα στις 25 μέρες δεν έχουν κάν βγεί στο κλαρί.
Ετσι εχω την γνώμη οτι ο ασφαλέστερος τρόπος απογαλακτισμού είναι η βεβαιότητα οτι τα μικρά καταναλώνουν μόνα τους έστω τους μαλακούς σπόρους.
 
ευχαριστω.
θα προσπαθησω να δω αν τρεφοντε καθολου μονοι τους.
ειναι σττην εικοστη ημερα και εδω και 3ης μερες ολοι κλαρωμενοι.
 
θα προσπαθησω να δω αν τρεφοντε καθολου μονοι τους.
ειναι σττην εικοστη ημερα και εδω και 3ης μερες ολοι κλαρωμενοι.
Είναι οριακά νωρίς για να τραφούν μόνοι τους...
Ίσα που δοκιμάζουν... ή καλύτερα παίζουν με τις τροφές.
Ίσως μόνο το αυγό να μπορούν να παλέψουν με αξιώσεις μόνοι τους σε αυτή την ηλικία.
 
Back
Top