Αναπαραγωγή Πότε να βάλω φωλιά;

Dionysis Dur

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2015
Μηνύματα
176
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Πότε να βάλω φωλιά; Τα κοκατιλ μου έχουν ταιριαξει όταν τα βγάζω για πέταγμα έχει τύχει να ερωτοτροπισουν εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε ξεκινήσει διατροφή μέχρι το Σεπτέμβρη εάν συνεχίσουμε έτσι θα υπάρξει επιτυχημένη γέννα;
 
εάν συνεχίσουμε έτσι θα υπάρξει επιτυχημένη γέννα;
Αυτό το ξέρει μόνον ο Θεός. Εσύ θα τα προσέχεις σωστά όπως πρέπει και αν είναι θα συμβεί και αυτό. Όχι μέσα στο καλοκαίρι φυσικά. Από τέλος Σεπτεμβρίου και αργότερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Τα πουλιά είναι 1,5 χρόνων ακριβώς και τα δύο το θηλυκό είναι περλε ενώ το αρσενικό παρδαλο και δε μπορώ να το περιγράψω. Τα πουλιά δεν μαλωνουν, καθαρίζει το ένα τα φτερά του άλλου, δίνουν φιλάκια, ταΐζει το ένα το άλλο. Να φανταστείτε είχαμε αφήσει ένα συρτάρι με σεντόνια ανοιχτό και μπήκαν εκεί να κάνουν φωλιά. Επίσης ο αρσενικός έχει αγριεψει λίγο πάνω μου αλλά χαδακια και παιχνίδια τα θέλει απλά δεν του αρέσει να τον ενοχλώ όταν είναι μαζί της έχω και ένα βίντεο που χαμουρευονται.
 
Ασβέστιο τι δίνεις στο θηλυκό; Τα έχεις μέσα στο σπίτι; Το δωμάτιο είναι δροσερό;
 
Στο θηλυκό δίνω πέτρα, σουπιοκοκκαλο, βραστό αυγό με το τσοφλι κ αυγοτροφη (συσκευασμενη). Επίσης τις δίνω πολυβιταμινη, ένα συμπλήρωμα της VERSELE LAGA (exotic light)και τροφή της Nature puli. Τα ίδια έχει και ο αρσενικός.
 
Δεν μου είπες που ζουν. Σε ρώτησα γιατί σκέφτομαι αν δεν έχεις στο δωμάτιο θερμοκρασίες πάνω από 28 βαθμούς (και όχι κλιματιστικό φυσικά) αν τα βλέπεις έτοιμα, μήπως να έβαζες φωλιά. (επειδή έγραψες ότι ψάχνονται στα σεντόνια για φωλιά).
Δεν είμαι σίγουρη όμως λόγω ζέστης, περίμενε και κάποια άλλη γνώμη.
 
Τα έχω πίσω από τη μπαλκονοπορτα του σαλονιού την όποια δεν ανοίγουμε ποτέ και έχει το πολύ 25 βαθμούς.
 
Ίσως μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια. Σωστή φωλιά έχεις;
 
Επειδή πρόσφατα πέρασαν από πτεροροια και δεν βγήκαν όλα τα φτερά δηλαδή δεν μακρυναν μπορεί και να μην τα βάλω. Εάν τα βάλω στις 18 του μήνα πειράζει η θα πιάσουν οι ζεστές; Επίσης με τι χρώμα βάφουμε το κλουβι;
 
Επειδή πρόσφατα πέρασαν από πτεροροια και δεν βγήκαν όλα τα φτερά δηλαδή δεν μακρυναν μπορεί και να μην τα βάλω. Εάν τα βάλω στις 18 του μήνα πειράζει η θα πιάσουν οι ζεστές; Επίσης με τι χρώμα βάφουμε το κλουβι;
Όχι τότε άφησέ το καλύτερα για μετά το τέλος Σεπτέμβρη. Μπορεί να σου αρρωστήσουν την περίοδο του κλωσσήματος, θα είναι μεγάλη η ζέστη.
Το κλουβί γιατί να το βάψεις; Έχει σκουριές;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
To κλουβι ειναι καινουργιο με καλες διαστασεις απλα δεν εχει δυο πορτες και επειδη θα κατασκεθασω να ξερω τι χρωμα να χρησημοποιησω.
 
Ψάξε τότε για μια οικολογική μπογιά και άφησέ την να στεγνώσει πολύ καλά πριν βάλεις πουλιά μέσα.
 
Παιδια και εγω το ιδιο πρόβλημα εχω οποτε τα βγαζω εξω παωε σε οπιο και αν είναι αυτό σκοτεινο μερος και η θηλικια καθετε λες και κλωσσαει και ο αρσενικος την ταιζει, καθετε λιγο πιο εξω από το θηλικο σαν φυλακας και όταν πας κοντα σου κραζει παρα πολύ. Τι να κανω;

Τωρα ειδα βατεματα να βαλω φωλια😱;
 
Back
Top