Φροντίδα Πότε να κόψω τα νύχια των καναρινιών μου;

Greckos

PB New Member
Εγγραφή
1 Σεπ 2009
Μηνύματα
133
Πόλη
Ιθάκη
Γειά σας.
Βλέπω οτι τα νύχια του ζευγαριού μου έχουν μακρύνει αρκετά. Είναι σωστή εποχή να τα κόψω ή δεν πειράζει το πότε;

Ευχαριστώ.
 
Βλέπω οτι τα νύχια του ζευγαριού μου έχουν μακρύνει αρκετά. Είναι σωστή εποχή να τα κόψω ή δεν πειράζει το πότε;
Τα νύχια τα κόβουμε όταν παρατηρήσουμε ότι έχουν μεγαλώσει. Δεν είναι θέμα εποχής, αποφεύγουμε μόνο να το κάνουμε κατά την περίοδο της αναπαραγωγής για να μην πιάνουμε τα πουλιά και τα στρεσάρουμε. Πριν την αναπαραγωγή θεωρείται ιδανικό. Σου παραθέτω και το σχετικό άρθρο για βοήθεια
https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-των-καναρινιών.18825/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πριν την αναπαραγωγή θεωρείται ιδανικό.
Όχι λίγο πριν γιατί το στρες απ το πιάσιμο και το κόψιμο των νυχιών θα πάει πίσω το πύρωμα των πουλιών. Περίπου 2 μήνες πριν ενώσουμε το ζευγάρι μας. Δηλαδή το κόψιμο καλό θα είναι να γίνεται πριν τη διατροφική προετοιμασία ώστε να μην στρεσάρει τα πουλιά και να μην τα πάει πίσω χρονικά. :)
 
Να πω κάτι σχετικό με τα νύχια. Όταν παρατηρείται τα νύχια τους να μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα άμεσα κοιτάμε την κοιλιά γιατί μάλλον υπάρχει θέμα με το συκώτι! Απλά ενημερώνω την παρέα!
 
Όταν παρατηρείται τα νύχια τους να μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα άμεσα κοιτάμε την κοιλιά γιατί μάλλον υπάρχει θέμα με το συκώτι!
μπορείς να εξηγήσεις γιατί γίνεται αυτό;
Η συνολική πραγματική και φαινομενική κατάσταση υγείας ενός οργανισμού εξαρτάται από τον καλό μεταβολισμό των διάφορων βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων κτλ.
Έχει αναφερθεί ως ένα από τα συμπτώματα κακής λειτουργίας του ήπατος, η ανώμαλη ανάπτυξη των κεράτινων στοιχείων των πτηνών, όπως το ράμφος και τα νύχια.
Πιο αναλυτική και συγκεκριμένη ανάλυση της κακής λειτουργίας και του τρόπου επιρροής της, μόνο βιολόγος ή γιατρός θα μπορούσε να μας αναλύσει.
Δεν ξέρω αν καλύφθηκες @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 :)
 
Back
Top