Φροντίδα Πότε να μετακινήσω το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλημέρα, έχω νεωσσούς μίας μέρας και όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξω σπίτι, από πότε θα μπορώ να κάνω τη μετακόμιση του κλουβιού με ασφάλεια;
 
Όταν θα είναι απολύτως εντάξει και τα πουλάκια! Δε με βιάζει κάτι, υπάρχει δυνατότητα να κρατήσω κι άλλο το σπίτι! Αλήθεια πότε με το καλό να περιμένω να κλαρωσουν;
 
Καλημέρα, έχω νεωσσούς μίας μέρας και όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς
Αν όλα εξελίσσονται ομαλά σε ένα ζευγάρι καναρινιών που έχουν νεοσσούς οι πρώτες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και κάθε μετακίνηση ίσως σημάνει και την εγκατάλειψη της φωλιάς και των μικρών.
Όσο αυξάνονται οι μέρες της ζωής των μικρών και μπαίνει ο πατέρας πιο ζεστά στην ανατροφή των μικρών τόσο πιο εύκολο γίνεται κάποια μετακίνηση.
Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις μια και οι ζωντανοί οργανισμοί σπάνια υπακούν σε κανόνες.
Μετά τη 15-16 μέρα το τάισμα το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο πατέρας και είναι βέβαιο πως δύσκολα επηρεάζεται αυτός από μετακινήσεις χωρίσματα κλπ.
Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια στις 10-12 μέρες της ζωής των μικρών αλλάζω θέση στη φωλιά και από την δεξιά πόρτα την τοποθετώ στην αριστερή ώστε στην αρχική θέση να βάλω τη νέα φωλιά.
Σίγουρα όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω περισσότερο ασφάλεια θα έχουμε σε μια μετακίνηση αν τα πουλιά απογαλακτιστούν...
Αν όμως υπάρχει ανάγκη τότε σίγουρα υπάρχουν τρόποι να μετακινηθούν τα πουλιά χωρίς επιπτώσεις.
Αρκεί όμως να μας πεις πότε υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθείτε ώστε να δοθούν πιο σωστά οι οδηγίες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στις 16+ ημέρες βγαίνουν από την φωλιά...
Στις 28+ απενεργοποιούνται...

Ναι, σιγά μην σβήνουν κιόλας!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το σπίτι είναι πληρωμένο και αυτόν το μήνα, υπάρχει άριστη σχέση με το σποιτονοικοκύρη, απλά αν μετακινηθώ θα βλέπω πολύ λιγότερο τα πουλάκια όπως ήδη συμβαίνει. Υπάρχει άνθρωπος φυσικά που τα προσέχει. Έχοντας διαβάσει αρκετά εδώ πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά! Το κλουβί θα μείνει εκεί για όσο χρειαστεί, απλά και μένα μου λείπουν. Όταν με το καλό ζωηρέψουν θα δοκιμάσω να τα ταΐσω και στο χέρι, να εξημερωθούν. Η μόνη μου έννοια είναι μην πεθάνει κάποιος νεωσσός και δεν το πάρει κανείς χαμπάρι. Και χθες που πήγα με το ζόρι τα διέκρινα, είναι ακόμα πολύ μικρά...
 
Όταν με το καλό ζωηρέψουν θα δοκιμάσω να τα ταΐσω και στο χέρι, να εξημερωθούν.
Δεν υπάρχει περίπτωση όταν ανοίξουν τα μάτια τους να ανοίξουν το στόμα για να τα ταΐσεις.
Μπορούμε "εύκολα" να ταϊσουμε τα μικρά όσο είναι 2-7 ημερών... μετά δυσκολεύουν τα πράγματα... όχι ασφαλώς πως όταν ταΐζουμε είναι εύκολα και εξηγώ
Δεν μπορούμε να δίνουμε τροφή παρά μόνο σε θερμοκρασία περίπου 38 βαθμούς.
Σε αυτές όμως τις υψηλές θερμοκρασίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν διάφοροι μικροοργανισμοί με κίνδυνο για τα μικρά.
Επιπρόσθετα ταΐζοντας τα μικρά.. αδρανοποιούμε τους γονείς οι οποίοι σταδιακά απέχουν από το τάισμα χαλώντας ανεπανόρθωτα τις ισορροπίες.
Γνώμη μου είναι πως αν δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία... Να μην επιχειρούμε κάτι τέτοιο.
Η μόνη μου έννοια είναι μην πεθάνει κάποιος νεωσσός και δεν το πάρει κανείς χαμπάρι.
Και σ΄αυτή την περίπτωση η φύση έχει πάρει τα μέτρα της... μόνο λίγες ώρες παραμένει το νεκρό μικρό ως εστία μολύνσεων... Σύντομα μου μουμιοποιείται και παραμένει ως αδρανές στη φωλιά.
Σίγουρα όμως και για αν αποφύγουμε τα όποια δυσάρεστα.. καλό θα είναι να έχουμε δυο επισκέψεις την ημέρα στα μικρά και να κάνουμε το σχετικό έλεγχο.
 
Back
Top