Αναπαραγωγή Πότε να τους βάλω φωλιά και νήμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tidus
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tidus

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2014
Μηνύματα
19
Καλησπέρα, μόλις έβαλα μια θηλυκιά που πιστευω πια ότι είναι υγειές με τον αρσενικό μου, χωρίς πρώτα να κάνω προετοιμασία, καθώς είχα 2 πουλάκια που νοσούσαν και τώρα είναι καλύτερα και τα 2. Με τον που την έβαλα έγινε χαμός.4 φορές κελάηδώντας έπεσε επάνω της. Κουκτρουβαλιάζοντας βέβαια, αλλά την πέτυχε όπως έβλεπα λίγο από μακρυά σε κανα δυο γωνίες ύπουλα. Μετά την 5η φορά άρχιζε και έφευγε αυτή. Της θηλυκιάς της λείπει η ουρά και τώρα ξαναβγαίνει και την τράβαγε,την έριχνε κάτω και της εμπαινε. Τώρα η ερώτηση μου είναι. Πότε να τους βάλω φωλιά και νήμα;
Να τα παρακολουθώ μπας και τσακωθούν, γιατί 1-2 φορές την τσίμπησε στο νερό και στο φαί.
 
Είσαι σίγουρος ότι η θηλυκιά είναι έτοιμη; Καλό είναι να τα έχεις αρχικά με χώρισμα και όταν αυτή αρχίσει να στρώνει φωλιά τότε τα ενώνεις
 
Το παιδί που μου το έδωσε μου είπε ότι το είναι ναι. Και μου χάλασε και η ζευγαρώστρα και έχω μια μικρή χωρίς χώρισμα και δεν μπορούσα να τα χωρίσω!
 
Συγγνώμη δεν είσαι σίγουρος ότι είναι υγιή και τα έβαλες για ζευγάρωμα; Μεγάλο λάθος! Και ακόμα μεγαλύτερο που δεν έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία! Είναι το Α και το Ω για να βγάλει το ζευγάρι μια αναπαραγωγικη σεζόν ακόμα και αν είναι απολύτως υγιή.. Χώρισε τα και κάνε μια μίνι προετοιμασία...
 
Τα καναρινάκια που ήταν άρρωστα είναι μόνα τους και το καθένα σε χωριστά κλουβιά.Αυτή είναι καινούργια που μου την έδωσε ένας φίλος!
 
Τα καναρινάκια που ήταν άρρωστα είναι μόνα τους και το καθένα σε χωριστά κλουβιά.Αυτή είναι καινούργια που μου την έδωσε ένας φίλος!
Ο αρσενικός είναι υγιές; Αλλά και πάλι η διατροφική προετοιμασία είναι απαραίτητη...

Επίσης διάβασε αυτό: Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
 
Τον αρσενικό τον έχω 4 μήνες. Ναι ειναι μια χαρα και κελαηδάει όλη μέρα. Ξέρω για την καραντίνα!
 
Τελικά δεν το έχει για φέτος η τύχη μου. Παρατήρησα στον αρσενικό που κελάηδαγε σαν τρελό ότι λείπανε φτερά από το σβέρκο του και είχε κιτρινίλα και μαυρίλα σαν ξηροδερμία. Του έριξα 1 σταγόνα Pulmosan και άρχισε να ξύνεται σαν τρελό και να τινάζεται.
Το ωραίο είναι ότι έχει βατέψει την θηλυκιά και τώρα τι να κάνω;
Δεν έχω άλλο κλουβάκι να τα χωρίσω.
 
Δεν ειναι σωστό το οτι έβαλες τα καναρινια σε διαδικασία ζευγαρώματος χωρις διατροφική προετοιμασία κατι τέτοιο μπορει να αποβεί μοιραίο για τα πουλιά. Χρειάζονται βιταμίνες αυγοτροφη και ασβέστιο. Πρεπει να τους βάζεις αυγο βρασμένο πολυ καλα κομμένο στα τέσσερα με το τσόφλι στις αυγοθηκες. Βάζε τους φρούτα (ας πούμε Μήλο) καλα πλυμένο και χωρις να ειναι βρεγμένο. Λαχανικά πλυμένα και οχι βρεγμένα. Ειναι κρίμα. Ο αρσενικός σου ειναι άρρωστος. Τωρα ίσως να κόλλησε και η θηλυκια το πιο πιθανόν δηλαδή. Δεν έπρεπε να τα ζευγαρωσεις. Είσαι σίγουρος οτι ζευγαρωσαν; Κρίμα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί.
 
Τελικά χθες ξεκίνησε φωλιά και σήμερα την έχει έτοιμη.
Τώρα περιμένουμε αν θα κάνει αυγά!

Πάντως βατέυονται κάθε πρωί και έχει κάνει μια φωλιά πλούσια σαν πάπλωμα! Και στους -15 επιβιώνεις εκεί μεσα.
 
Παιδιά πόσο πρέπει να περιμένεις για να κάνει το 1ο αυγό;
Εμένα κάθεται λίγο μέσα και μετά βγαίνει.Αυτό το έκανε σήμερα 2-3 φορές.Φωλιά τελείωσε εχθές.
Ακόμα με την καθαριότητα τι κάνεις;Εγώ τα έχω μέσα στο σπίτι στην κουζίνα και σήμερα πριν κάνει αυγό τα καθάρισα, αλλά όσο να το κάνεις η διαδικασία να βγάλεις το πλαστικό, να αλλάξεις την εφημερίδα, να σκουπίσεις λίγο από κάτω είναι στρες για τα πουλιά, γιατί φοβούνται. Σε τι συχνότητα καθαρίζεις, για να μην δημιουργήσεις κάποιο πρόβλημα
 
Η κουζινα και το μπανιο ειναι οι πιο ακαταλληλοι χωροι για να εχουμε τα πουλακια μας... Βαλτα σε ενα ησυχο, ευαερο και ευηλιο δωματιο που δε θα εχει φασαρια και καπνους. Πρεπει επισης να ξυπνανε με την ανατολη του ηλιου και να κοιμουνται με τη δυση... Ολα αυτα μπορει να σου φαινονται υπερβολικα αλλα ειναι πολυ σημαντικα για την υγεια και την ευζωια των καναρινιων μας.

Οσο για το αυγο, εφοσον εκανε την φωλια χθες καποια στιγμη θα κανει και το αυγο... Υπομονη! Εσυ το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να της παρεχεις ασβεστιο απο το αυγο(μαζι με το τσοφλι), στην αυγοτροφη θα ξυσεις κοκκαλο σουπιας και να βαλεις και λιγο τσοφλι.

Οσο για την καθαριοτητα καλα εκανες και τα καθαρισες.. Τωρα καθαριοτητα ξανα γενικη οταν θα βγουν οι νεοσσοι.. Εγω τουλαχιστον ετσι κανω!
 
Παιδιά έκανε το πρώτο αυγό σήμερα, αλλά κάθεται λίγο στην φωλιά και μετά βγαινει πάει με τον αρσενικό κάτω στο κλουβί, φιλιούνται και τσιμπάνε κάτω και μετά ξανά το ίδιο!
ΝΑ ανησυχώ;
 
Να σε ρωτησω κατι. Γραφεις στο θεμα καποια πραγματα που σε απασχολουν.. Καποια παιδια σου απαντανε.. Εσυ μπαινεις στην διαδικασια να κανεις οποιαδηποτε κινηση να αλλαξεις κατι που πιθανον να κανεις λαθος; Επειδη μου φαινεται πως ουτε καν διαβαζεις τις απαντησεις..

Καλημερα
 
Καλημέρα, που ακριβώς αναφέρεσαι και πως σου δώθηκε αυτή η εντύπωση;
 
Back
Top