Γενικά Πότε ξεκινά η πτερόρροια στα παραδείσια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Λοιπον με αυτο το θεμα της πτερορροιας εχει επικρατησει μια συγχυση. Συμφωνα με βιβλια η φυσιολογικη πτερορροια ξεκινα το Μαιο. Απο ιδιοκτητη πετ σοπ ακουσα Αυγουστο. Εγω απο τα παραδεισακια μου να το περιμενω αυτο; Το συγκεκριμενο ειδος παρουσιαζει κατι τετοιο; Δηλαδη συγνωμη κιολας που ρωταω αλλα εχω μια γνωστη που υποστηριζει πως τα δικα της παραδεισια ουδεποτε εμφανισαν πτερορροια οσο τα ειχε! Και ειχε παρα πολλα! Να πω κιολας πως για το λογο αυτο προετοιμαστηκα καταλληλα εξοπλιζοντας το οπλοστασιο μου με καταλληλα βιταμινουχα σκευασματα για την αντιμετωπιση της ολης καταστασης, αλλα επειδη τα παραδεισια μου επωαζουν αυγα στην περιπτωση που πετυχουν αν τον επομενο μηνα εχουν και πτερρροια θα καταπονηθουν αρκετα (!)
 
Μαρια για τα παραδεισια ακριβως δεν γνωριζω να σου πω, αλλα οι παπαγαλοι εχουν πτεροροια κατα τον Αυγουστο-Σεπτεμβριο οπως σου ειπανε στο πετ σοπ και τη δευτερη τελη Φεβρουαριου- τελη Μαρτιου. Τωρα μερικες μερες πριν η μετα απο αυτα που εγραψα παραπανω εχει τυχει και στα δικα μου και δεν ειναι προβλημα. Ο Φοιβος και οι αλλοι παπαγαλοι που ειχα αυτες τις περιοδους αλλαζανε φτερα. Βεβαια ειναι απαραιτητη η ενισχυμενη διατροφη σε ολα τα πουλια οταν αλλαζουνε φτερα για να γινει οσο το δυνατο γρηγοροτερα και χωρις να τα ενοχλησει πολυ. 😉
 
Κι εγώ ξέρω αύγουστο. Από τα δικά μου πουλιά μπορώ να πω πολλές φορές και σεπτεμβριο. Στα παραδείσια δεν είναι τόσο αισθητή αλλά έχουν κι αυτά. Με πτερρόροια να είσαι σίγουρη δεν πρόκειται να κάνουν αυγά οπότε μην ανυσηχείς. Το θέμα είναι να μην εξαντλούνται πολύ από τις γέννες για να έχουν δυνάμεις μετά όταν θα αρχίσει η πτερρόροια. Γι αυτό σου έλεγα και σε άλλα posts να μην τα αφήσεις να κάνουν άλλη γέννα μετά από αυτή (επειδή έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί).
 
Μαρια εψαξα λιγο και τα περισσοτερα site λενε οτι τα ενηλικα παραδεισια αλλαζουνε φτερα διαρκως και σιγα σιγα σε ολη τη διαρκεια του χρονου και οχι αποκλειστικα σε καθορισμενες περιοδους εκτος απο την πρωτη αλλαγη των μωρων που βγαζουν τα φτερα ενηλικιωσης. Ισως γι αυτο ειπε ο Βασιλης οτι δεν ειναι αισθητη η αλλαγη φτερων τους. :)
 
Παντως εγω απο τα δικα μου εχω παρατηρησει κατι παρομοιο με αυτο που λεει κ ο Ανεστης κ ο Βασιλης. Δηλαδη οτι βγαζουν φτερακια συνεχομενα ουσιαστικα. Εγω αισθητα τοχω παρατηρησει τους 3 τελευταιους μηνες, που συνολικα 4 μηνες τα εχω.Βλεπω φτερακια πολυ μικρα κατω στο κλουβακι αλλα οχι κατι εντονο, ουτε κανουν "φαλακρα" πουθενα στο φτερωμα τους ωστε να ανησυχησω.
 
Back
Top