Φροντίδα Πότε ο αέρας για τα καναρίνια θεωρείται επικίνδυνος;

Kostas Pyl

PB Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2022
Μηνύματα
596
Πόλη
Δυτική Ελλάδα
Τελευταία κάθε μεσημέρι με 29-32 βαθμούς βάζει λίγα μποφόρ που είναι αρκετά για να κουνάνε που και που το κλουβί. Θεωρείται επικίνδυνο γιατί βλέπω που και που να χαλάει και το πτέρωμά τους. Αυτό βαστάει 3 ώρες περίπου . Το βράδυ είναι όνειρο (γαλήνιο) με θερμοκρασία 24-27!! Ευχαριστώ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: CHRISV
@Kostas Pyl ΔΕΝ πρέπει να τα χτυπά ο αέρας. Πρέπει να βάλεις προστατευτικό από τον αέρα. Πάνω από το προστατευτικό κλουβιού να ενισχύσεις τα πλαϊνά για να μην περνάει ο αέρας.
 
Ο αερας για τα καναρινια θεωρείται επικίνδυνος όταν, το καναρίνι είναι εκτεθημενο σε ρεύματα αέρα, κυρίως σε κρύα. Τα καναρινια είναι ευαίσθητα στα ρεύματα αέρα οπότε βάλτο κάπου που, τα ρεύματα να μην το χτυπάνε. Να ξέρεις επίσης πώς τα καναρινια μπορούν να αντέξουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, αρκεί να μην τα χτυπάει το ρεύμα.
 
@MARY58 έβαλα χοντρό πλαστικό νάιλον που το πιάνω με μανταλάκια μεταλλικά (Κίνα). Αλλά φοβάμαι για τον χειμώνα. Γιατί αυτός ο αέρας θεωρείται χάιδεμα.
 
Θα πρέπει να τα σκεπάζεις με κάποιο κάλυμα για να κόβουν τον αέρα, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν κάποια αρρώστια στα καναρινάκια σου. Τα έχεις μόνιμα έξω?
 
@Kostas Pyl προφανώς δεν κάνουν κάτι κ ο αέρας περνάει αφού τα αναπουπουλιαζει. Δες αυτό
[automerge]1662489255[/automerge]
Κ αφού άρχισες το διάβασμα

 
Να φτιάξεις κάποιο προστατευτικό αν θέλεις να τα έχεις και το χειμώνα έξω. Επειδή σε άλλο θέμα σου είπαμε για το προστατευτικό από αρπακτικά μπορείς να τα συνδυάσεις σε ένα. Για παράδειγμα μπορείς να κάνεις μια ραφιερα να μπαίνουν όλα τα κλουβιά που έχεις είτε πάνω κάτω είτε δίπλα ανάλογα με τον χώρο σου. Τα ράφια να τα ντύσεις με σιρμα για προστασία από αρπακτικά, σίτα για προστασία από κουνούπια και για τον αέρα και το κρύο να σκεπάζεις την κατασκευή για να κόβει ο αέρας. Από μπροστά κάνε πόρτα. Μπορείς να πάρεις ιδέες και από τις ιδιοκατασκευές εδώ στο φόρουμ. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις μια ξύλινη κατασκευή σε ράφια και να βάζεις εκεί τα κλουβιά και να είναι γύρω γύρω κλειστό με το ξύλο οπότε προστατευμένα και από μπροστά πάλι κάνεις μια πόρτα
 
@meniam Έχω ραφιερα και ήδη αδειάζω τα ράφια.Τα θηλυκά μπήκαν μέσα. Μάλλον θα μπουν και τα άλλα. Δεν θα έχουν άμεσο φώς όμως. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα εκεί . Σύντομα θα ανεβάσω φωτό.
 
@Kostas Pyl Κώστα διάβασε την επισυναψη αναφορικά με την επιλογή θέσης του κλουβιού στο σπίτι. Έχει αναφορά κ για τον εξωτερικό χώρο. Στην ενότητα ιδιοκατασκευές θα βρεις πολλές ωραίες ιδέες κ πώς αντιμετωπίζεται ο αέρας κ το φως.
 
Δεν θα έχουν άμεσο φώς όμως

εξαρτάται την ώρα, το φώς το πιάνει εκεί άμεσα από τις 4-6. Θα το τσεκάρω αύριο
Καλημέρα. Όταν λες άμεσα, τι εννοείς; Να πέφτουν κατευθείαν οι ακτίνες φωτός μέσα στα κλουβιά; Αν ναι, τότε, θα σου έλεγα ότι πρέπει να αποφύγεις κάτι τέτοιο για λόγους θερμότητας, ειδικά τις ζεστές ημέρες. Τα καναρίνια είναι ευάλωτα στη ζέστη, και θα υπάρξει πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, το διάχυτο φυσικό φως είναι ό,τι καλύτερο.
 
Back
Top