Αναπαραγωγή Πότε πρέπει να χωρίσω το ζευγάρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ropaki28
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ropaki28

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2016
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους! Μια ερωτηση θελω να κανω. Γενικα το ζευγαρι το εχω ελευθερο μεσα σε διπλη ζευγαροστρα με αποσπομενο χωρισμα. Προχθες παρατηρησα την καναρα να 'μαδαει' την εφημεριδα απο κατω χθες τραγουδουσαν δυνατοτερα κ περισσοτερο απ οτι συνηθιζουν εβαλα φωλια & νυμα μεσα στο κλουβι σημερα ζευγαρωσαν 2 φορες πηγαινε η καναρα κ έβαζε νυμα στη φωλια κ καθοταν για λιγο κ πηγαινε ο αρσενικος κ το βγαζε. Τα χωρισα. Να τα αφησω ετσι; Ευχαριατω πολυ.
 
Kαλησπερα απο την στιγμη που επλεξε φωλια η θηλυκια και ειδες με τα ματια σου οπως λες οτι ζευγαρωσαν καλο θα ηταν να τα αφησεις οπως εχουν και να συνεχισουν.
 
Γλυκιά μου γιατί τα χώρισες; Αφού φτιάχνουν φωλιά και ζευγαρώνουν γιατί τους το χάλασες; Όπως σου είπε και ο Κώστας άστα ελεύθερα, δώσε νήμα, δώσε φωλιά (στη φωλιά να βάλεις και τσόχα), δώσε κόκκαλο σουπιάς, καθημερινά αυγό ή αυγοτροφή και άσε τη φύση να κάνει το θαύμα της! Ααα και καλούς απογόνους! 😉
 
Παιδια ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις! Ειμαι ασχετη απο αναπαραγωγή κ περσυ που ειχε κανει αυγα ο αρσενικος τα σπασε αλλα εκανα κ γω λαθη σιγα σιγα μαθαινω. Ευχαριστω πολυ παιδια! Ισως σας κουρασω με τις ερωτησεις μου αλλα θελω παααρα πολυ να κανουν πουλακια παρα πολυ ομως!
 
Mπορεις να τα χωρισεις αν ο αρσενικος ενοχλει την καναρα στην φωλια η σπαει τα αυγα αφου γεννησει με χωρισμα να βλεπονται αμμα ειναι τετοιος ο αρσενικος.
Αλλα οχι τωρα που ο αρσενικος βατεβει την θηλυκια και εχουν προχωρησει σε αναπαραγωγη μεχρι το 3ο-4ο αυγο ο αρσενικος μεσα οπωσδηποτε αν δεν θελεις να παρεις ενσπορα αυγουλακια και αν θελεις να βγαλεις μικρουλια.
Καλη αναπαραγωγη σου ευχομαι πιστευω να σε βοηθησαμε λιγακι
 
Την πρωτη φορα που μου γεννησε 3 αυγουλακια εκανα ενα ΤΡΑΓΙΚΟ οπως αποδείχτηκε λαθος ειχα διαβασει οτι πρεπει να αντικαταστησω τα αυγα με πλαστικα για να βγουν ολα τα πουλακια μαζι κ να μην πεθανει το τελευταιο εβαλα λοιπον ΤΗ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΗΚΩΣΑ ΟΟΟΛΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ Κ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΦΡΙΚΑΡΑΝ. ΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΑ! Ε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑ Τα αυγα ΣΠΑΣΜΕΝΑ πηγα στο πετ σοπ κ μου εξηγησαν οτι δεν αντικαθηστουμε ετσι τα αυγα θελει λαβιδα
Κ υσυχια αυτη τη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικη
 
Τωρα οταν με το καλο γεννησουν θα τα περνεις καθε πρωι μολις ξυπνας και θα αντικαθηστας το αληθινο με ψευτικο και την 5η μερα βαζεις τα αληθινα και περνεις τα ψευτικα με προσοχη μονο μην τα σπασεις
 
γνωμη μου ειναι να μην αντικαταστησεις τα αυγα οχι μονο για τωρα αλλα και για το μελλον. Τουλαχιστων μεχρι να κανεις τις δικιες σου παρατηρησεις πανω στη αναπαραγωγη σε σχεση παντα και κατα ποσο θα μελετησεις τα θεματα που σε προβληματιζουν.
1./τωρα για 2 και 3 αυγα δεν θα εχεις καμοια απωλεια
2./ στα petshop τα ξερουν ολα ωστε να σε ζαλιζουν και πουλαν ποιο πολα προιοντα (λιγοι οι σωστη επαγγελματιες που δινουν σωστες συμβουλες)
3. Απο μονη της η καναρα αρχιζει να κλοσαει τα αυγα τησ με παθος μετα το 3 αυγο. αν τη παρατηρησεις λιπον θα δεις οτι τις πρωτες μερες ισως να σηκωνεται και να νομιζεις οτι θα στα παρατησει
4. αν αποφασησεις να τα παρεις τα αυγα μην τα κρατησεις εκτος φωλιας πανο απο 3 μερες.


τελος η παρεα εδω ειναι παντα ετοιμη να βοηθειση
 
πω πω παιδια! Καταρχας χιλια ευχαριστω! Για ολα! Ειναι ολα τοσο χρησιμα & με βοηθανε πολυ! συγνωμη για την πολυημερη απουσια αλλα no internet no connection. καλα παιδια ειμαι τρελη απο χαρα ο Βαγγελης αλλο πουλι ολη μερα τραγουδι ζαμπετας τσιτσανης μπιθικωτσης τετοια χαρα! Οσο για την καναρα μου επωαζει ηδη 2η μερα! & εχει κανει ηδη ενα αυγουλακι! το ειδα ενα πρωι που αλλαζα το νερο αλλα οπως ειπαν & τα παιδια παραπανω αυτη τη φορα δεν την ενοχλησα με αντικαταστασεις κτλ ειμαι πολυ απειρη ακομα ας μην το ρισκαρω! απλα εβγαλα την αυγοτροφη (το διαβασα σε αρκετα αρθρα οτι πρεπει να βγει η αυγοτροφη τωρα & να μπει οταν βγουν με το καλο τα πουλακια) 🙂 πω πω παιδια ειμαι πολυ χαρουμενη! (το ξαναπα αυτο ε; 🙂 ) σας ευχαριστω πολυ ολους για τις ευχες σας για καλη εξελιξη της αναπαραγωγικης μας διαδικασιας! σας ευχαριστω ολους τοσο πολυ ειστε μεγαλη βοηθεια!
 
αυτη τη φορα δεν την ενοχλησα με αντικαταστασεις κτλ ειμαι πολυ απειρη ακομα ας μην το ρισκαρω!
Εγώ από το 2007 ασχολούμαι, ακόμα δεν το έχω κάνει! Φέτος πηρα και την ειδική λαβίδα μπας και... 😛

(το διαβασα σε αρκετα αρθρα οτι πρεπει να βγει η αυγοτροφη τωρα & να μπει οταν βγουν με το καλο τα πουλακια)
Είσαι και πολύ διαβασμένη! Άριστη μαθήτρια μπράβο σου! Αν συνεχίσεις έτσι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχεις! Και σ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top