Αναπαραγωγή Πότε σκάνε μύτη οι νεοσσοί;

Vaggelis13

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2017
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σας. Καλως σας βρηκα. Ειμαι νεος στο ζευγαρωμα καναρινιων. Εχω ενα ζευγαρι το οποιο η καναρινα μου εκανε 3 αυγα στη 1η γεννα. Δεν τα αντικατεστησα εγω.υποτιθεται σημερα ειναι 15 μερες απ το 1ο αυγο. Ακομα δν εχει σκασει μυτη κανενα. Τις περισσοτερες ωρες ειναι κ τα 2 μαζι μεσα στη φωλια. Και πιο πολυ ο αρσενικος κλωθει. Να ανησυχω μηπως ειναι ασπορα;η να περιμενω ακομα;
 
Να περιμένεις ακόμη δύο μέρες και τη Δευτέρα να μας πεις τι έγινε.
 
Να περιμένεις ακόμη δύο μέρες και τη Δευτέρα να μας πεις τι έγινε.
Το περιεργο που αναρωτιεμαι ειναι οτι καθεται ο αρσενικος τις περισσοτερες ωρες στη φωλια. Τουλαχιστον ετσι ξερω. Κτι ειναι αρσενικος. Δν μπορω να τα διακρινω. Αλλα σιγουρα η αλλη ειναι θυληκια γτ εκανε κ μονη της αυγα πριν την ζευγαρωσω. Δν εχω βαλει φακο για να ψαξω τα αυγα. Θα ανεβασω φωτο με τα καναρινια κ τα αυγα αν μπορω να βοηθησω.. Ευχαριστώ παντως
 
Βαγγέλη, εγώ θα έλεγα να μην ενοχλήσεις τα πουλιά μέχρι μεθαύριο. Εάν δεν βγει κανένα πουλάκι, τότε πρέπει να δώσεις μια πιθανότητα στο να έχεις δύο θηλυκά πουλιά.

Πόσον καιρό τα έχεις; Κελαηδούσε κάποιο;
 
Βαγγέλη, εγώ θα έλεγα να μην ενοχλήσεις τα πουλιά μέχρι μεθαύριο. Εάν δεν βγει κανένα πουλάκι, τότε πρέπει να δώσεις μια πιθανότητα στο να έχεις δύο θηλυκά πουλιά.

Πόσον καιρό τα έχεις; Κελαηδούσε κάποιο;
Το θηλυκο το χω 2.5 χρονια και το αρσενικο 1.5 χρονο. Πριν φερω το αρσενικο το θηλυκο μου εκανα κατι περιεργα κελαηδισματα κ με παραξενευε αλλα αφου εκανε αυγα βεβαιωθηκα πως ειναι θηλυκο.1 χρονο μετα εφερα κ το αρσενικο.στην αρχη κελαιδουσε λιγακι το αρσενικο κ ωρες ωρες το πιανε κ εκανε κ παραπανω. Τα χω βαλει μαζι περιπου 25 μερες. Με το π εβαλα νημα κ φωλια μεσα σε 4 5 μερες την εφτιαξε η θηλυκια κ εκανε 3 αυγα. Ενα καθε μερα συνεχομενα. Καθονται κ τα 2 μαζι αλλα πιο πολυ ο αρσενικος στη φωλια. Μ παν πως αυτο σημαινει πως ειναι καλος μπαμπας. Αν ειναι αρσενικος.. Τελοσπαντων. Απ το 1ο αυγο σημερα ειναι 15η μερα..
 
Ρε παιδια γινεται αρσενικο με θυληκο και να κανει 3 ασπορα αυγα;αρα η το αρσενικο δν ειναι αρσενικο η τι αλλο; Γτ κανει κατι γυρισματα στο κελαιδημα.. Τι αλλο μπορει να φταιει;τα 3 αυγα παντως ειχαν κροκο μεσα. Αρα κατι παει στραβα. Ειμαι σιγουρος για την θυληκια. Αλλα για τον αρσενικο δν ξερω.. Πολυ μπερδεμα. Βοηθηστε
 
Φυσικά και γίνεται αρσενικό με θηλυκό να κάνουν άσπορη γέννα. Το ερώτημα που ανακύπτει, κυρίως λόγω του ότι το αρσενικό σου πυρώνει τα αυγά, είναι αν πράγματι πρόκειται για αρσενικό καναρίνι. Εννοείται ότι δεν είναι σύνηθες μεν, αλλά δεν είναι και απίθανο δε, θηλυκό να κελαιδά με γυρίσματα, ειδικά σε φάση που είναι πυρωμένο.
 
Αυτη η φωτο ειναι απ το αρσενικο; Μπορειτε να καταλαβετε; Το θηλυκο παντως ειναι πιο φουσκωμενο κατω κ δν το βλεπω ιδιο.. Αυτο σας φαινεται αρσενικο;
 

Συνημμένα

  • image-0-02-04-fbfcb4b0a7ce045fe4458f10fca1b51cc7dc2d05f6fc3d1f709053f6b0012b22-V.webp
    image-0-02-04-fbfcb4b0a7ce045fe4458f10fca1b51cc7dc2d05f6fc3d1f709053f6b0012b22-V.webp
    56,8 KB · Προβολές: 22
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι, μου φαίνεται για αρσενικό. Επειδή όμως έχει πολλά πούπουλα στη γενετήσια περιοχή, δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι πυρωμένο ή όχι ή πόσο πυρωμένο είναι. Επίσης, πάνω στο ψευδοπέος δεν φαίνονται τα πούπουλα - οδηγοί, τα οποία χρειάζεται για να βρει τον, στόχο. Ακόμα, γύρω από το ψευδοπέος έχει πολλά πούπουλα, τα οποία μπορεί και να παρεμπόδισαν την έγχυση σπέρματος στο κατάλληλο σημείο της θηλυκιάς.
Όμως, πλέον είναι αργά για δεύτερη προσπάθεια αναπαραγωγής, γιατί τα πουλιά θα πρέπει να ξεκουραστούν για να μπουν φυσιολογικά στην πτερόρροια, γιατί καλοκαιριάζει και η υγρασία δεν θα είναι στα επίπεδα που χρειάζεται για την εκκόλαψη των αυγών και για άλλους λόγους, οπότε βάλε τα πάλι μαζί του χρόνου.
 
Το θηλυκο το χω 2.5 χρονια
Ποσο χρονων ηταν πριν ερθει στα χερια σου;
το αγορασες η στο χαρισαν;
τα "γυρισματα" τα εκανε πριν το ζευγαρωσεις;
 
Ποσο χρονων ηταν πριν ερθει στα χερια σου;
το αγορασες η στο χαρισαν;
τα "γυρισματα" τα εκανε πριν το ζευγαρωσεις;
Μου χαρισαν 2 στην αρχη. Ενα αρσενικο που πεθανε και δν ξερω γιατι.. Το οποιο ηταν τελειο κ κελαηδουσε υπεροχα. Και το θηλυκο το οποιο ηταν 6 μηνων. Τα ειχα σε διαφορετικη μερια να μην βλεπονται και παρασυροταν ισως απ το αρσενικο κ εκανε αρκετα γυρισματα σε σημειο π στην αρχη νομιζα οτι ηταν αρσενικο. Μεχρι που καποια στιγμη π εμεινε μονη γτ πεθανε το αλλο εσκιζε εφημεριδες κ εκανε αυγα.. Εκει καταλαβα πως ηταν θυληκο. Της σταματησα την αυγοτροφη κ σταματησε. Εδω κ 2 χρονια μ εδωσαν αλλα 2 αδερφακια τα οποια μαλλον ειναι αρσενικα. Το ενα ειναι π εβαλα φωτογραφια. Το αλλο ειναι π τα ειχα μαζι και εκανε η θυληκια 3 ασπορα αυγα. Και γιαυτο μπερδευομαι να δω τι φυλο ειναι το αλλο τελικα. Θα βαλω φωτο και του αλλου και αν μπορειτε να μου πειτε τι φυλο ειναι πολυ θα χαρω.η θηλυκια ειναι σιγουρη αφου εκανε αυγα. Το αλλο μαλλον αρσενικο π εβαλα την φωτο. Κ μ αυτο που τα ειχα μαζι κ εκανε τα ασπορα υποτιθεται αρσενικο.. Τωρα δν ξερω. Θα το βγαλω φωτο να δειτε.
 
κ εκανε αρκετα γυρισματα σε σημειο π στην αρχη νομιζα οτι ηταν αρσενικο.

Μεγαλωνοντας τα θηλυκα μειωνονται οι θηλυκες ορμονες, καποτε η κατα καιρους υπερισχυουν οι αρσενικες με αποτελεσμα να προσπαθει να μιμειθει ενα θηλυκο καναρι το καλεσμα του αρσενικου.
Στους ανθρωπους αντιστοιχα οταν συμβαινει η γυναικα παρουσιαζει τριχοφυια.

Ισως το δικο σου θηλυκο να ειναι μεγαλυτερο σε ηλικια απο οτι σου ειπαν, ανηκει σε αυτην την κατηγοριακαι ετσι μπορουν να δικαιολογηθουν και τα "γυρισματα" και τα ασπορα αυγα.
 
Καλησπερα σε ολους. Τελικα ηταν και τα 2 θυληκα μεσα στο ιδιο κλουβι.σημερα το διαλευκανα μιας κ τα χω χωρησει ειδα να κανει αυγο ασπορο το υποτηθεμενο αρσενικο. Αρα εχω ενα αρσενικο π ειναι αδερφακι μ αυτο το θυληκο κ αλλο ενα θυληκο π το ξερα εκ των προτερων. Τωρα δν ειναι καιρος για αναπαραγωγη. Πρωτα ο θεος του χρονου κανει να βαλω τα αδερφακια μαζι η να δοκιμασω το αρσενικο με το αλλο θυληκο; Εντωμεταξυ το θυληκο που εξακριβωσα κ βρηκα το ασπορο αυγο εχει σκισει οτι εφημεριδα του βαζω.. Αυτο σημαινει πως θελει αναπαραγωγη;
 
Ναι, απέκλεισε από αναπαραγωγή συγγενικά πουλιά και ειδικά αδέρφια - μόνο προβλήματα θα έχεις. Του χρόνου την άνοιξη βάλε τα μη συγγενικά πουλιά μαζί.
Ναι, ενίοτε σχίζουν το χαρτί για να φτιάξουν φωλιά, άλλοτε απλά για να έχουν κάτι να κάνουν. Πιθανά η θηλυκιά σου όμως ανήκει στην 1η κατηγορία. Όμως, όπως κι εσύ αναφέρεις, δεν επιτρέπεται πλέον να γίνει αναπαραγωγή, και αν δεν θέλεις να γεμίζεις χαρτιά, αλλά και για να μην βρίσκει κάτι για να φτιάξει - στρώσει φωλιά, θα σου προτείνω να αγοράσεις ζεόλιθο της Landmark όχι σε σκόνη, αλλά σε χαλικάκια, ώστε να στρώνεις με αυτόν τον πάτο του κλουβιού και να μην έχεις ούτε χαρτιά να μαζεύεις ούτε κανάρα να διεγειρεται προς γέννα από τουλάχιστον αυτόν τον εξωτερικό παράγοντα (λωρίδες χαρτιού)
 
Back
Top