Αναπαραγωγή Πότε σκάνε τα αυγά;

PARADISIOS

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2008
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους. Πείτε μου σας παρακαλώ. Σε πόσες μέρες σκάνε τα αυγουλάκια από τα παραδείσια. Σε 12-14 από την ημέρα που γεννάνε το πρωτο αυγο απο την ημέρα που γέννουν και το τελευταίο αυγό 6ο - 7ο η απο την ημέρα που αρχίζουν και κλωσσάνε. Εμένα απο την μεγάλη τετάρτη έκαναν 3 αυγά και το μεγάλο Σάββατο έκαναν συνολικά 7 αυγά. Απο Κυριακή του Πάσχα και μετά κάθονται συνέχει πάνω αλλά μέχρι σήμερα τίποτα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΙΑΝΝΗΣ
 
Γιαννη καλημερα
φροντιζω και εγω παραδεισια και ενημερωνομαι απο το βιβλιο των εκδοσεων Καρακοτσωγλου 'παραδεισια πουλια' το οποιο γραφει: "η κανονικη επωαση ξεκιναει μετα το τριτο η τεταρτο αυγο ακομη και αν οι γονεις εχουν εγκατασταθει στη φωλια αρκετο καιρο πριν. μετα απο 2 εβδομαδες ξεπετιουνται μεσα με 1 εως 2 μερες τα μικρα." παντως Γιαννη να σου πω πως και μενα τα δικα μου γεννησαν ακριβως τις ιδιες μερες με τα δικα σου και μετα απο 15 μερες ενα ενα τα πεταξαν απο την φωλια, ηταν κλουβια.
 
Καλημέρα Γιάννη!
Τα δικά μου ξεκίνησαν το κλώσημα την μεγάλη Πέμπτη και την Πέμπτη που μας πέρασε βγήκε το πρώτο, την δέκατη πέμπτη μέρα. Επειδή έχω δει ένα αυγό που δεν έχει σκάσει ακόμα, ρώτησα ένα παιδί απο το φόρουμ και μου είπε να περιμένω κανα δυό μέρες ακόμα για σιγουριά. Κάνε λίγο υπομονή ακόμα.
Με το καλό να δεις και νεοσσούς!
 
Από τη μέρα που ξεκινάνε να κλωσσάνε 12-14 μέρες. Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο κρύος ο καιρός τόσο αργότερα βγαίνουν αλλά ποτέ πάνω από 14 μέρες (γέννες Ιανουαρίου χωρίς θέρμανση). Κοίταξέ τα με ένα φακό, κανονικά δεν πρέπει να περνάει καθόλου φως αν είναι γόνιμα. Αν φοβάσαι μην τα σπάσεις περίμενε μέχρι 16 μέρες από τη μέρα που θεωρρείς ότι έκατσε η θυληκιά και βγάλτα. Σου λέω 16 μέρες για την περίπτωση που κάνεις λάθος στο μέτρημα ή που δεν είσαι σίγουρος από πότε κάθεται η θηλυκιά.
 
Ανάμεσα σε άλλα, εκτρέφω Gouldians και Societies. Πριν ξεκινήσω την εκτροφή, ανέτρεξα σε διάφορες πηγές και για διάφορες πληροφορίες. Μιά ανάγκη ήταν και η διακρίβωση των ημερών επώασης και η ακριβής μέρα εκκόλαψης. Αλλού αναφερόταν 13-14, αλλού 15 και αλλού 16 μέρες. Από την εμπειρία της αναπαραγωγής αποδεικνύεται (να σημειώσω ότι αποσύρω το κάθε αυγό και τα επιστρέφω όλα μαζί την επομένη της γέννησης του τελευταίου) ότι οι αναγκαίες μέρες επώασης είναι 15 και ημέρα εκκόλαψης είναι η 16η από την ημέρα έναρξης της επώασης.
 
Γρηγόρη ασχολείσαι με πολύ ωραία πουλιά. Κυρίως τα gouldians είναι ένα όνειρο που έχω εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτά ήταν και ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με εξωτικά πουλιά. Αν θες άνοιξε ένα θέμα σχετικά με την αναπαραγωγή σου και τις παρατηρήσεις σου. Δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που εκτρέφουν Gouldians και θα ήταν πραγματικά πολύτιμη κάθε πληροφορία που θα μπορούσες να μας δώσεις.
 
ναι και αν εχεις και φοτογραφικο υλικο μαζι με παρατηρισεις και πληροφοριες δικιες σου φτιαξε ενα νεο θεματακι με αυτα οταν βρεις χρονο,θα ειναι πολυ χρησιμο και ενδιαφερον!
 
Back
Top