Συμπληρώματα Πότε χορηγούμε ασβέστιο σε υγρή μορφή;

Πόλη
Χαλκιδική
καλησπαρα ασβεστιο σε υγρη μορφη καθε ποτε μπορουμε να βαζουμε. Πριν την αναπαραγωγικη περιοδο μονο η και κατα την διαρκεια του υπολοιπου χρονου;

η χορηγηση ασβεστιου σε υγρη μορφη ειναι ενας απο διαφορους τροπους χορηγησης που υπαρχουν.σε φυσιολογικες συνθηκες, ολοι οι τροποι, αν το πουλι βρισκεται εστω υπο εμμεσο ηλιακο φως ή χωρις ηλιακο φως αλλα παραλληλα του χορηγειται συμπληρωμα βιταμινης D3, μπορουν να προσφερουν το ασβεστιο που χρειαζεται ο φτερωτος φιλος. Με τα συν και τα πλην τους.
υπο εκτακτες συνθηκες ομως, που υπαρχει αμεση αναγκη χορηγησης και αφομειωσης ασβεστιου
(πχ δυστοκια https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-των-πτηνών.2759/ )

το υγρο ασβεστιο ειναι η καλυτερη λυση χορηγησης της αναγκαιας ποσοτητας σε ταχυστο χρονο χωρις να χρειαζεται η πρωτοβουλια προσληψης του απο το πουλι (πχ με χορηγηση μεσα στην αυγοτροφη)

καλησπαρα ασβεστιο σε υγρη μορφη καθε ποτε μπορουμε να βαζουμε. Πριν την αναπαραγωγικη περιοδο μονο η και κατα την διαρκεια του υπολοιπου χρονου;

Το πιθανότερο, είναι Λάκη, οτι η κανάρα αν έχει όλο τον χρόνο στην διάθεσή της σουπιοκόκκαλο και σε μια αυγοθήκη σπασμένα όστρακα (είναι το υλικό που πουλιέται και σαν άμμος καθαριότητος, συνήθως), δεν θα χρειαστεί ποτέ ενίσχυση με κάποιο σκεύασμα
υγρού ασβεστίου. Παρ' όλα αυτά, επειδή την περίοδο της ωοτοκίας η ανάγκη για ασβέστιο
είναι μεγάλη και μάλιστα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για να αποφύγουμε πιθανά προβλήματα(ο φόβος φυλάει τα έρημα)
χορηγούμε υγρό ασβέστιο στο νερό. Για να μην το περιορίζουμε όμως, μόνον στην εβδομαδα
παραγωγής αυγών, και μετά να το σταματάμε απότομα, είναι καλύτερα να το εισάγουμε σαν "συμπλήρωμα" στην διατροφή της κανάρας μας, με κάποιο πρόγραμμα απο την αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου. Ετσι, απο την αρχή της προετοιμασίας,το παρέχουμε σε πολύ αραιές δόσεις, 1-2 φορές εβδομαδιαίως, και όσο πλησιάζουμε στην ωοτοκία το αυξάνουμε μέχρι και 4 φορές την εβδομάδα. Με τον αντίστροφο τρόπο το σταματάμε σιγά -σιγά όταν λήγει η αναπαραγωγική περίοδος

σουπιοκοκκαλο και αμμο με οστρακα εχω ολοκληρο το χρονο μεσα κυριε μακη

Αρα δεν συντρεχει λογος αμεσης χορηγησης ασβεστιου σε υγρη μορφη. Εγω στα δικα μου δεν εχω δωσει ποτεκαι δεν ειχα προβλημα.Χορηγω μονιμα grit πολυ καλης ποιοτητας εμπλουτισμενο με καρβουνο...

Back