Αναπαραγωγή Πότε χρειάζεται να χωριστούν τα 4 μικρά καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης grekosdx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

grekosdx

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιαν 2012
Μηνύματα
185
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Φίλοι μου γεια σας και πάλι.. Επειδή οι μέρες περνάνε και έχω ήδη χωρίσει τελείως εδώ και 2 ημέρες τα μικρά καναρινάκια από τη γεννήστρα (είναι ήδη 38-40 ημερών όλα τους..) που τα είχα με χώρισμα ώστε να τα ταϊζει ο πατέρας τους, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το πότε θα χρειαστεί να τα ξεχωρίσω και μεταξύ τους! Είναι η 1η γέννα (και μάλιστα 4 πουλάκια στα 4 αυγά..) μετά από 3 χρόνια περίπου, όπου είχαμε μόνο 1 πουλάκι ζωντανό και δεν χρειάστηκε ποτέ να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία! Να πω εδώ ότι, ήδη 1 συγκεκριμένο (αν δεν κάνω λάθος είναι το μικρότερο ημερολογιακά!) ήδη μαλώνει με τα υπόλοιπα και τα κράζει αραιά και που, σαν να έχει ήδη κυριαρχικά ένστικτα! Δεν είναι λίγο νωρίς; Είχα την εντύπωση ότι έπρεπε να περάσουν κάνα-δυο μήνες και βάλε! Και το ποιό περίεργο; Ένας άρχισε να ψιλο-παλεύει να κελαηδήσει! Τον ακούω όταν έχει ησυχία ή όταν κελαηδάει ο πατέρας ή η καρδερίνα μας και στο καπάκι, από πίσω κι αυτό!
Οπότε, χρειάζομαι τα φώτα σας...
 
Όταν μπορείς να καταλάβεις το φύλο τους, χωρίζεις τα αρσενικά σε ατομικά κλουβιά. Τα θηλυκά μπορούν να μείνουν μαζί, αρκεί να υπάρχει αρκετός χώρος, ανάλογος του αριθμού των πουλιών.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Δλδ Σταύρο, περίπου στο 6-μηνο; Θα αντέξουν μαζί τόσο καιρό; Ή μεγαλώνοντας θα έχουμε κι άλλα;
Και ο μόνος τρόπος, είναι δια χειρός, φύσημα τα πούπουλα και δια της οπτικής οδού;
 
Τα θηλυκά μπορούν συνήθως να συμβιώσουν μαζί χωρίς προβλήματα. Η διάκριση φύλου μπορεί να γίνει από αρκετά νωρίς, ανάλογα την εμπειρία που έχει κανείς. Μερικές οδηγίες για τον τρόπο, θα βρεις εδώ: Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;
 
Ναι, θυμάμαι το θέμα. Το είχα διαβάσει το ποστ. Αλλά το πότε ακριβώς θα χρειαστούν χώρισμα μεταξύ τους είναι που με απασχολεί! Εσείς ως ποιο έμπειροι, πότε τα βάζετε μόνα τους; Φοβάμαι να μην έχουμε κανένα βάτεμα ή σκοτωμούς μεταξύ τους και δεν είμαι εκεί να τα προλάβω! Πιστεύεις ότι μέχρι και το 6-μηνο, μπορούν να είναι μαζί, ή όχι;
 
Οταν αρχίσουν οι τσακωμοί τα χωρίζεις. Βάτεμα δεν υπάρχει στα νεαρά πουλιά.
 
Κατάλαβα! Με βλέπω να τα χωρίζω από τώρα! Είπα να μην τα χωρίσω από τώρα, μήπως και αποζητούν παρέα!
Αλλά ο ένας είναι πολύ γκρινιάρης! Τρώγεται με τα ρούχα του.. Κάθε κάποιες ώρες την ημέρα, κράζει τους άλλους,
ακόμη κι αν είναι στο ποιο πέρα κλαράκι και να σκεφτείς ότι είναι μέσα σε ευρύχωρο μεγάλο κλουβί (γεννήστρα διπλή..).
Αλλά αφού μπορούν να τραφούν και να πιουν μόνα τους πλέον, τι να πω... Θα τον βάλω μόνο του, να δω τι θα κάνει!
Ελπίζω να μην πάθει κατάθλιψη μόνος του!
 
Τα καναρίνια δεν χρειάζονται συντροφιά. Μια από τις προϋποθέσεις για να κελαηδά ένα υγιές αρσενικό καναρίνι, είναι να βρίσκεται μόνο του χωρίς να έχει οπτική επαφή με άλλα πουλιά.
 
Back
Top