Φροντίδα Πώς αφαιρούμε τις κουτσουλιές από τη σκάρα του κλουβιού;

Xristos44

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2022
Μηνύματα
48
Πόλη
Kavala
Πώς αφαιρούμε τις κουτσουλιές από την Σκάρα του κλουβιου;
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ όχι ,στην αφαιρούμενη την βγάζω και την τρίβω με νερό αν και πάλι με δυσκολεύει βάζω ξύδι
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Σε ένα κλουβί που έχω βγάζω τον πλαστικό πάτο και μετά βρέχω με χαμηλή πίεση με νερό την σχάρα, για τα σημεία που επιμένουν τα τρίβω με μια μικρή βούρτσα με ήρεμες κινήσεις για να μην φοβηθεί το πουλί.
 
εμενα με κουραζε η ιστορια με τη σχαρα και την εβγαλα , αλλα βαζω αμμο πουλιων που πρεπει να αλλαζει συχνα. Οπως βολευει τον καθενα...
 
@Xristos44 εγώ προσωπικά αυτό που κάνω και με έχει βολέψει πολύ είναι ότι βάζω μια στρώση χαρτί κουζίνας και από πάνω ρίχνω την άμμο. Και δεν κολλάει τίποτα. Προσοχή όμως η άμμος πρέπει να είναι για υπόστρωμα για να έχει απορροφητικοτητα. Γιατί υπάρχει και η άμμος με τα όστρακα κλπ που προορίζεται για να την τρώνε.
 
Πρέπει να είναι η σχάρα στο κλουβί,
Όχι απαραίτητα, πολλοί δεν χρησιμοποιούν σχάρες στα κλουβιά τους για διάφορους λόγους.
Αυτό που είναι απαραίτητο να υπάρχει είναι ένα καλό υπόστρωμα άμμου ή κάποιο άλλο με υψηλή απορροφητικότητα έτσι ώστε να στεγνώνουν γρήγορα οι κουτσουλιές.
 
Το αιώνιο πρόβλημα των"απλών"κλουβίων με μη αφαιρούμενη σχάρα!έχω χρόνια που έπαψα να τα χρησιμοποιώ για αυτόν ακριβώς τον λόγο! Δυστυχώς ήμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε μέσα το χέρι και να ταράξουμε το πουλί(ενδεχόμενος να ρισκάρουμε και να μας φύγει!)εγώ λοιπόν ,όταν είχα τέτοια κλουβιά,εβρεχα ελαφρα ένα κομμάτι χαρτί κουζινας και το άπλωνα στην σχάρα, εννοείται μέσα στο κλουβί ,το άφηνα 2-3 λεπτά να μουλιασουν οι κουτσουλιές και με ένα σκούπισμα με το ίδιο χαρτί καθάριζα την σχάρα εσωτερικά και με ένα νωπο σφουγγάρι την κάτω πλευρά! Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο ταραζουμε το πουλάκι το λιγότερο δυνατόν !
 
Η λύση είναι το καθημερινό καθάρισμα. Όσο βαρετό κι αν ακούγεται είναι ο μόνος τρόπος να κρατάς το κλουβί σε καλή κατάσταση. Δεν παίρνει ούτε 5 λεπτά να βουτάς ένα σφουγγάρι (με λίγο ή και χωρίς ξίδι) που έχεις για αυτήν την δουλειά σε ζεστό νερό και να καθαρίζεις την σχάρα. Έτσι οι κουτσουλιές δεν προλαβαίνουν ποτέ να πετρώσουν.
 
Εγώ έχω έναν ατμοκαθαριστη, σχετικά μικρός οποτε βολεύει να καθαριζω τη σχαρα με αυτον, πιστεύω μέσα στο νερό που του βάζω θα μπορώ να βάλω και μυλόξυδο για καλύτερα αποτελέσματα απολύμανσης
 
Στην προηγούμενη 40αρα ζευγαρωστρα που είχα το καναρίνι μου είχε σχάρα που δεν ήταν αποσπώμενη πήρα ένα κόφτη και την έκοψα (χωρίς να έχει αιχμηρές μυτουλες) και έφτιαξα μια σχάρα με κουνελοσυρμα στις διαστάσεις του κλουβιου.
 
Back
Top