Φροντίδα Πώς γλιτώνουμε από τα κουνούπια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Καλημέρα σε όλους. Πώς να αντιμετωπίσω τα κουνούπια όταν θα εισβάλουν τους καλοκαιρινούς κ όχι μόνο μήνες για να προστατεύσω τον Σοφοκλή μου. Το προηγούμενο καλοκαίρι, έβαζα ταμπλέτα στο δωμάτιο ( κρεβατοκάμαρα) που είναι το κλουβί του. Μακριά του βέβαια αλλά στον χώρο αυτό. Έψαχνα να βρω πιο φιλικούς τρόπους για το καναρίνι αλλά Τζίφος! Κ το κουνούπι το φοβάμαι γιατί εκεί αποδίδω την ξαφνική ασθένεια του προηγούμενου καναρινιού μου, παρόλο που η πτηνιατρος δεν μπορούσε να μου δώσει απάντηση. Εκείνη θεωρούσε πιο πιθανό ότι είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα από όταν γεννήθηκε. Τέλος πάντων, έχω καταλήξει σε κουνουπιέρα. Χρησιμοποιεί κανείς; Το κλουβί του είναι 60 ζευγαρώστρα. Πώς να την τοποθετήσω; Υποθέτω για το βράδυ ή για τις ώρες του καλοκαιριού που θα είναι έξω στο μπαλκόνι. Για τον υπόλοιπο καιρό "βολτάρει" ελεύθερος στο δωμάτιο κ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
 
Καλημέρα.
έχω καταλήξει σε κουνουπιέρα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουνουπιέρα ή σίτα αλλά ότι και αν χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση από το κλουβί για να μην μπλέξουν τα νύχια του και πάθει κάποιο ατύχημα.

Μία καλή ιδέα θα ήταν να αγοράσεις ή να φτιάξεις ένα προστατευτικό κλουβιού το οποίο θα ''ντύσεις'' με σίτα ή κουνουπιέρα.
Έτσι θα έχει προστασία από τα κουνούπια αλλά και από τα αρπακτικά όταν το βγάζεις στο μπαλκόνι.

99245.webp
 
Μπορώ να βρω για 60ρα; Ξέρετε από πού;
[automerge]1645789255[/automerge]
Επειδή από κατασκευές δεν σκαμπαζω
 
Μπορώ να βρω για 60ρα; Ξέρετε από πού;
Νομίζω ότι βγαίνουν σε ένα μέγεθος.
Πήγαινε σε ένα μαγαζιε οικοδομικά υλικά. Αγόρασε ένα μέτρο κοτετσόσυρμα. Κοψε το με ένα κοπτάκι σε διάμετρο λίγο μεγαλυτερη απο τη ζευγαρωστρα που έχεις και δεσε το με tire up's. Κόστος 5 ευρώ μαζί με τα tire up.
 
@MARY58 Καλησπερα!
Για 60αρα δεν ξερω αν υπαρχει...το προστατευτικο πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο το κλουβι!
Αν εχεις χωρο, μπορεις να παρεις αυτο:

Εχει διαστασεις: 85×40×47
Μετα, πανω σε αυτο το προστατευτικο δενεις την σιτα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο εχθρους! Και μενει το καναρινακι μονιμα σε μια θεση 😊
 
Καταρχήν, φαίνεται πολύ καλόκ σ'ευχαριστώ. Δηλ εάν έχω αρκετό χώρο στο τοίχο του μπαλκονιού που τον κρεμάω (85 εκ) - το λέω επειδή το σημείο αυτό είναι περιτριγυρισμένο από εξώφυλλα κρεβατοκαμαρας κ κουζίνας που διπλώνουν, θα κρεμάω το κλουβί κ γύρω του την κλούβα με την σίτα, σωστά; Απλή σίτα, από πού; Παιδικά είδη; Συγνώμη αν κουράζω. Πάντως για μόνιμα έξω, εάν αυτό εννοείς, αποκεκλείεται. ☺️. Το πρώτο πράγμα που κάνει όταν ξυπνάει είναι να τσιτσιριζει να του ανοίξω την πόρτα. Μετά θα φάει κ θα πιεί. Κ σας το λέω ειλικρινά, μερικές φορές όταν πετάει, δεν ξεμουδιαζει απλά τα φτερά του αλλά κάνει στροφές κ κόλπα στον αέρα. Νοιωθω την χαρα του κ το απολαμβάνω πιο πολύ από το τραγούδι του. ♥️
 
Απλή σίτα, από πού;
Μην σκας. Ενα ψιλό τούλι σε καλυπτει. Η σίτα θα το δυσκολέψει πολυ στο να αναπνέει. Μην ξεχνάς ότι η το καλοκαίρι το βράδυ υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες λόγω κλιματιστικών.
 
@PantelisTs Σ'ευχαριστω. Μια κουνουπιέρα ή ψιλό τούλι πιστεύω ότι θα ναι μια χαρά για να ανασαίνει ο μικρούλης μου. Μακάρι σαν εναλλακτική για τα κουνούπια να υπήρχε ταμπλέτα φυτική φιλική για τα πουλιά. Πάντως, γενικά εσείς πώς αντιμετωπίζετε μια επιδρομή κουνουπιών; Ψάχνοντας στο φόρουμ, δεν βρήκα κάτι εκτός από τη λύση των βασιλικών κ αυτό με το ποτηράκι με το ξύδι δίπλα στο κλουβί. Ομολογώ ότι αυτό με το ξύδι δεν τοχω δοκιμάσει.
 
θα κρεμάω το κλουβί κ γύρω του την κλούβα με την σίτα, σωστά;
Ναι!

Απλή σίτα, από πού;
Την βρισκεις σε χρωματοπωλεια!

Μην ανησυχεις με την σιτα, η γνωμη μου ειναι οτι αναπνεουν μια χαρα δεν υπαρχει φοβος!
Εχω 6 τετραωροφες ραφιερες ντυμενες με σιτα (αριστερα - δεξια - μπροστα και πισω εχω βαλει ενα διαφανο πλαστικο για να μην λερωνουν τον τοιχο) και εχουν αντεξει μια χαρα τα καναρινακια μου 😊

Πάντως για μόνιμα έξω, εάν αυτό εννοείς, αποκεκλείεται
Πρεπει να γινει καποια στιγμη μια θεση μεσα ή εξω! Τουλαχιστον να υπαρχει μια ωρα τρέλας που κανει τα κολπα του και τον βλεπεις και τον καμαρωνεις 😍 αλλά μετα πρεπει να μπαινει το κλουβι στην θεση που θα εχεις επιλεξει!

Πάντως, γενικά εσείς πώς αντιμετωπίζετε μια επιδρομή κουνουπιών;
Σιτα 😁

Μην σε πιανει πανικος, μόνο μια σιτα ή οτι άλλο θελεις για προστασια και θα ειναι μια χαρα!

Συγνώμη αν κουράζω
Δεν κουραζεις, να ρωτας οτι θελεις! 😁
 
Ψάχνοντας στο φόρουμ, δεν βρήκα κάτι εκτός από τη λύση των βασιλικών κ αυτό με το ποτηράκι με το ξύδι δίπλα στο κλουβί. Ομολογώ ότι αυτό με το ξύδι δεν τοχω δοκιμάσει.
Δοκίμασε να κάψεις και λιγο Ελληνικό καφέ σε ένα αλουμινόχαρτο απλά να έχεις απόσταση από το κλουβι και επίσης να μην πηγαίνει ο καπνός πάνω του.
 
@kom δεν το νομίζω. Ξέρω ότι ο καφές είναι τοξική τροφή για καναρίνια κ ισως ίσως, να τον μυρίζει δεν θαναι το καλύτερο.
PantelisTs μίλησα για εναλλακτικές λύσεις όχι να τα κάνουμε όλα μαζί!
Εlli δεν πανικοβάλλομαι απλά θέλω να είμαι έτοιμη.
Θα την πάρω κ την σίτα κ το προστατευτικό όταν βγαίνει έξω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας.
[automerge]1645813919[/automerge]
@Elli κ πάλι έχεις δίκιο τα καναρίνια να είναι ή μέσα ή έξω. Κ εγώ προσωπικά προτιμώ το μέσα γιατί μου αρέσει να νοιώθει κ να κινείται ελεύθερος. Βέβαια κ εσύ που τα έχεις έξω είναι πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Όλα έχουν τα υπέρ κ τα κατά τους. 😊
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 Μακαρι και εγω να μπορουσα να τα εχω μεσα, αλλά θα πρεπει μετα να κοιμαμαι στο μπαλκονι🤣
Παντως αν αλλαξεις γνωμη και αποφασισεις για μονιμα εξω, να το κανεις πιο μετα να εχει γλυκανει ο καιρος! Αν μεινεις στο να το κρατησεις μεσα, να ειναι μακρια απο κλιματιστικα, καλοριφερ, σομπες και να κοιμαται τις σωστες ωρες! Ομως, μια θεση μονιμη μεσα ή εξω θα ηταν καλυτερα, παρα να πηγαινοερχεται το κλουβι μεσα - εξω και να υπαρχει συνεχεια αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας στο καναρινακι!

Μας εχεις ξεγλυστρισει σαν το χελι ομως 😜
Οποτε μπορεσεις, να κανεις μια παρουσιαση με μια φωτογραφια (στην καταλληλη ενοτητα) να καμαρωσουμε και εμεις το καναρινακι που σου εχει παρει τα μυαλα😍
 
Μας εχεις ξεγλυστρισει σαν το χελι ομως 😜
Οποτε μπορεσεις, να κανεις μια παρουσιαση με μια φωτογραφια (στην καταλληλη ενοτητα) να καμαρωσουμε και εμεις το καναρινακι που σου εχει παρει τα μυαλα😍
Μου τάχει πάρει, δεν το συζητώ! 🥰Το υπόσχομαι με την πρώτη ευκαιρία.! Κ αν το καταφέρω θα ανεβάσω βιντεάκι.
Εάν το κάνεις για την ασφάλεια του πουλιού να πάρεις μια μπλέ λάμπα
Είχα μια κ κάηκε. Κ έχεις δίκιο κάνει δουλειά. Καλημέρα σε όλους.
 
Back
Top