Διατροφή Πώς δίνουμε σουπιοκόκκαλο σε παπαγάλους;

Δηλαδή του το τριβω και το Ρίχνω στο φαγητο του ή το βάζω έτσι όπως είναι και το ξύνει μόνος του;
 
Σουπιοκόκκαλα https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/ πωλούνται έτοιμα και μπορείς να βρεις στα περισσότερα Pet shop.
Για τους παπαγάλους κάνουν τα μεγάλα σε μέγεθος. Έχουν μεταλλικό στήριγμα το οποίο λυγίζει και στερεώνεται στα κάγκελα του κλουβιού.
Επίσης, μπορείς να αγοράσεις και ειδική βάση για σουπιοκόκκαλο όπως αυτή
33_2-228x228_0.jpg
Εσύ απλά το κρεμάς στο κλουβί και εκείνο θα το τρώει όποτε το χρειάζεται.
 
Όπως ακριβώς τα λέει η Παναγιώτα είναι.Βέβαια δεν είναι λάθος να το τρίβεις μέσα στην τροφή αλλά είναι προτιμότερο να υπάρχει ολόκληρο μέσα στο κλουβί έτσι ώστε να ακονίζει και το ράμφος του.
 
Βέβαια δεν είναι λάθος να το τρίβεις μέσα στην τροφή αλλά είναι προτιμότερο να υπάρχει ολόκληρο μέσα στο κλουβί έτσι ώστε να ακονίζει και το ράμφος του.
Για μένα είναι λάθος γιατί σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουμε αν τελικά το πουλί τρώει τη "σκόνη" ή όχι.
ή το βάζω έτσι όπως είναι και το ξύνει μόνος του;
Ολόκληρο λοιπόν για να βλέπουμε και την κατανάλωση.
 
Για μένα είναι λάθος γιατί σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουμε αν τελικά το πουλί τρώει τη "σκόνη" ή όχι.
Απο τη μία όμως είναι καλό γιατί υπάρχουν και παπαγαλάκια που δεν το αγγίζουν καθόλου...
 
Απο τη μία όμως είναι καλό γιατί υπάρχουν και παπαγαλάκια που δεν το αγγίζουν καθόλου
Και πολύ πιθανό να μην το κάνουν.
Για μένα είναι περισσότερο από βέβαιο πως δεν θα καταναλωθεί ούτε σε σκόνη...
Η "μαγεία" της τριβής του ράμφους πάνω στο σουπιοκόκαλο είναι αυτό που εξιτάρει και προκαλεί τα πουλιά να πάνε σ' αυτό...
Η σκόνη δεν έχει τύχη.
Κανείς μας δε μπορεί να υποχρεώσει ένα πουλί να φάει κάτι που δεν ξέρει τι είναι κι αρνείται ακόμη και να ασχοληθεί μαζί του.
Γι αυτό άλλωστε φροντίζουμε να υπάρχει σχεδόν πάντα στο κλουβί των μεγάλων το κόκαλο σουπιάς ώστε να δουν να παρασυρθούν και να φάνε τα νέα πουλιά.
 
Η Λινκ μέχρι σήμερα δεν το είχε αγγίζει καθόλου. Τελικά το έβγαλα γιατί σκέφτηκα ότι κάτι θα είναι λάθος με το συγκεκριμένο και το άφησα πάνω στο τραπέζι. Μπορώ να πω ότι έχει πάνω από 1.5 ώρα όπου πετάει με το σουπιοκόκκαλο στο στόμα και δεν το αφήνει σε ησυχία.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Ούτε εγώ τους το έχω τρίψει, αλλά ίσως θα πρέπει να το δοκιμάσω, διότι
πχ ο Μάριος δεν το άγγιξε ποτέ... Μόνο όταν ήταν μωρό το χρησιμοποιούσε ως μαξιλαράκι
tinypic-no-longer-available.jpg

Αλλά ούτε η Λήδα το τρώει, ανέγγιχτο είναι και το δικό της...
 
ουτε ο δικος μου το πολυτιμαει, αρχικα τσιμπισε καποιο (δεν ξερω αν ειχε σχεση η πρωτη του ημιπτεροροια που αρχιζε τοτε η αν ηταν πιο πολυ μωρουδιακη περιεργεια) ομως σχεδον καθε φορα που τον βγαζω εξω του δινω να τσιμπαει (ειδικα αμα τσιμπαει εμενα :) αλλοτε τρωει αλλοτε το μαδαει με μανια αλλα παντα κραταει και κανα κοματακι στο στομα κι αλλοτε δεν του δινει καν σημασια.. Εκεινο που προσεξα οταν ειμασταν διακοπες κι ειχα βρει μερικα στην παραλια ειναι οτι τα προτιμουσε απο τ αγοραστα
 
..εκεινο που προσεξα οταν ειμασταν διακοπες κι ειχα βρει μερικα στην παραλια ειναι οτι τα προτιμουσε απο τ αγοραστα
Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση😉
 
Γενικα θα το τιμησουν οταν νιωσουν οτι υπαρχει αναγκη και οταν θελησουν αυτα! Ειναι καλο να υπαρχει μεσα στο κλουβι. Προσωπικα εγω το εχω σε ολα τα κλουβια στα καγκελα πιασμενο και οποτε θελουν πανε και τρωνε!
 
Ο Ερνέστο το προτιμαει κατα καιρους. Εχει μεσα στο κλουβι σε 2 σημεία σουπιοκοκκαλοκαι τις εποχες που το θελει ο ιδιος το τσακιζει. Η διαφορα των αγοραστων με τα φρεσκα ειναι τεραστια. Φρεσκο πανω απο βδομαδα δε μενει στο κλουβι εφ οσον ο μικρος "θέλει" να φαει.
 
εγω παιδαι ανακαλυψα κατι. μου εσπασε καταλαθος στο χερι το σουππιοκοκκαλο και ειδα πως τα καταβροχδιζε τα μικροτερα κομματια
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
μου εσπασε καταλαθος στο χερι το σουππιοκοκκαλο και ειδα πως τα καταβροχδιζε τα μικροτερα κομματια
Μήπως όμως δεν το έτρωγε και απλά το έτριβε όπως κάνουν με τα περισσότερα υλικά;
 
θεωρω οτι δε χρειαζεται να σε ενοχλει αυτο! Μπορει να τρωει λιγο και με το υπολοιπο να παιζει! Δεν ειναι κατι για να σε ανησυχει!
 
Back
Top