Ασθένειες Πώς θα καταλάβω αν το παπαγαλάκι μου είναι τυφλό;

Εύα Μανωλιού

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2020
Μηνύματα
34
Πόλη
Αττική
Πριν τέσσερις μέρες πήρα ένα παπαγαλάκι budgie θηλυκό. Ο εκτροφέας που το πήρα μου είπε πως δεν είναι ήμερο.Όταν το έφερα σπίτι έβαλα το δάκτυλο μου ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού και το χάιδεψα στο κεφάλι του αυτό δεν αντέδρασε για να με δαγκώσει,οπότε σκέφτηκα να βάλω το χέρι μου μέσα στο κλουβί μήπως ανέβει πάνω στο χέρι μου.Δεν έφυγε αλλά όταν το ακούμπησα μέσα από το κλουβί άρχισε να κουτουλάει πάνω στα κάγκελα ( ενώ είχε πολλά κλαδάκια να ανέβει)Από τότε δεν το έχω ξαναενοχλήσει για να μην το ταράξω...Πώς μπορώ να καταλάβω αν είναι τυφλό?
 
@sarpijk Δεν ξέρω αν φταίει το χρώμα της που είναι λευκό αλλά τα μάτια της είναι αντί για μαύρα είναι κόκκινα.Αν και όταν κελαίδάει το αλλό παπαγαλακι πάει από το ένα κλαδάκι στο άλλο για να πάει κοντά στο κλουβί του άλλου παπαγάλου
 
@Εύα Μανωλιού αυτό συνέβη γιατί ταράχτηκε. Όλοι οι παπαγαλοι όταν ταράζονται χτυπάνε στα κάγκελα. Τα ματάκια του είναι κόκκινα γιατί είναι albino
Δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα. Εσυ η ίδια πως τον βλέπεις; (Εκτός από το περιστατικό που περιγράφεις)
 
@Tony Forpus Ναι κανονικά τρώει αλλά στο κλουβακι του υπάρξουν πέντε κλαδάκια αυτό πάει μόνο στα δύο που είναι στο πάνω μέρος στα κάτω δεν πάει λες και δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν...θα το βοηθήσω όσο μπορώ για να μην τρομάξει
[automerge]1606321616[/automerge]
@christina07 δεν έχει συμβεί κάτι άλλο αλλά και όταν το βλέπω στέκεται πάντα στο ίδιο ή στο διπλανό κλαδάκι...
 
@Εύα Μανωλιού συνήθως οι παπαγαλοι κάθονται στο πιο ψηλό κλαδάκι που υπάρχει. Μην σε αγχώνει αυτό, και ο δικός που 5 πατηθρες έχει στην μια κοιμάται και στην άλλη κάθεται όταν τρώει. Για αυτό πολλές φορές λέμε πως στα κλουβια δεν παίζει τόσο ρόλο το ύψος γιατί πολύ απλά δεν το χρησιμοποιούν. Δοκίμασε αν θες να βάλεις το κλαδάκι που είναι κάτω πάνω από αυτά που κάθεται (να χωράει εννοείται) θα διαπιστώσεις πως θα πάει εκεί. Τώρα αν έχεις ακόμα αμφιβολίες και σου έχει μείνει στο μυαλό, κλείσε ραντεβού με έναν πτηνιατρο να το εξετάσει, ένας πτηνιατρος θα καταλάβει τι γίνεται.
 
@Εύα Μανωλιού , προφανώς και το παπαγαλάκι σου δεν είναι τυφλό, αν ήταν στις περισσότερες κινήσεις που θα έκανε, θα χτυπούσε κάπου. Απλά πιθανά το θέμα είναι ότι το πουλάκι λόγω του ότι έχει αλλάξει περιβάλλον είναι αρκετά φοβισμένο. Αυτό λοιπόν που θα έλεγα να κάνεις είναι να το αφήσεις ήσυχο μερικές μέρες ακόμα, ώστε να αποδεχτεί την αλλαγή και να νιώσει καλύτερα. Με άλλα λόγια δεν χρειάζονται θόρυβοι εκεί που είναι, και όταν θα το φροντίζεις, θα το κάνεις με πολύ ήσυχες και απαλές κινήσεις.
Επίσης νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να μας ανεβάσεις φωτογραφίες που να φαίνεται το κλουβί και η εσωτερική διάταξη αυτού, αλλά και ο χώρος στον οποίο το έχεις. Επιπρόσθετα πες μας για την τροφή του καθώς και το ωράριο που έχει, π.χ. τι ώρα κοιμάται τι ώρα ξυπνά, αν βρίσκεται σε χώρο που ανάβουν τα φώτα τη νύχτα και κάνει διακοπτόμενο ύπνο...
Να το χαίρεσαι!
 
@ianos Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας...φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο για να τραβήξω το κλουβί της επειδή κοιμάται τώρα.
Η τρόφη που της δίνω είναι συσκευασμένη της manitoba αλλα μέσα στην διατροφή της βάζω φρούτα και λαχανικά, μερικές φορές κεχρί.Την βάζω για ύπνο μόλις πέσει ο ήλιος και την βγάζω έξω όταν έχει καλό καιρό κατα τις 8 το πρωί για να ακούει και τα αλλα πτηνά αν δεν έχει καλό καιρό της βάζω να ακούει παπαγαλάκια να κελαηδούν.Στο δωμάτιο που βρίσκεται συνήθως το φως είναι φυσικό.
[automerge]1606673743[/automerge]
@christina07 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας...θα δοκιμάσω να βάλω το κλαδάκι ψηλά να δώ αν θα πάει...μπορω να την βάλω στο κλουβί με το άλλο παπαγαλάκι ή είναι νωρίς?
 
Η τρόφη που της δίνω είναι συσκευασμένη της manitoba αλλα μέσα στην διατροφή της βάζω φρούτα και λαχανικά, μερικές φορές κεχρί.
Εύα, τα υπόλοιπα (φρούτα / λαχανικά) (σε περίπτωση που το κάνεις) μην τα προσθέτεις μέσα στην ίδια ταΐστρα με τους σπόρους, διότι αφενός αλλοιώνονται αφετέρου υγραίνουν τους σπόρους.
 
Back
Top