Διατροφή Πώς θα μάθει να τρώει λαχανικά με το birdie bread ;

Ταζμανια2411

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2023
Μηνύματα
90
παιδια εχθες εφτιαξα για πρωτη φορα μια συνταγη απο birdie bread και ο ταζ δεν το ακουμπησε καν. εδω και ενα μηνα σχεδον κανω chop με λαχανικα. βαζω κολοκυθα, κολοκυθι, καροτο, πρασινη και κοκκινη πιπερια, καροτο, λαχανο και σπανακι( σπανακι εβαζα καθημερινα και το σταματησα οταν διαβασα οτι εμποδιζει την αποροφηση του καλιου). τα βαζω στο μπλεντερ και του τα δινω μαζι με σπορους. αν τον δεις να τρωει θα νομιζεις οτι εχει πεσει με τα μουτρα αλλα το κανει για να φτασει στους σπορους μονο. του τα εχω δωσει και σε μεγαλα κομματια μα τα πεταει απλως. εχετε καποια συνταγη με το δικο σας birdie bread να δοκιμασω εκεινη? αυτη ειναι η συνταγη που χρησιμοποιησα. βγηκε πολυ υγρη. εβαλα μισο μηλο και ενα αχλαδι σχεδον. μιση κοκκινη πιπερια, ενα κομματακι καροτο και 2 κομματακια κολοκυθα. ακολουθησα την συνταγη κατα τα αλλα. λοιπhttps://jolynetanlm.wixsite.com/lifewithparrots/single-post/2016/12/12/how-to-make-birdie-bread
 
@MARY58 την συνταγη της σισσυ για το ψωμι την ειχα δει αλλα δεν μπηκα στον κοπο να βρω τα υλικα. Τελικα τα βρηκα ολα σε ενα καταστημα. Θα τα παραγγειλω επιτοπου και θα το φτιαξω. Να κανω μια πιθανως χαζη ερωτηση ομως; αφου το birdie bread σαν τελικο προιον δεν θυμιζει καθολου οσα προσπαθουμε να εισαγουμε στη διατροφη των πτηνων μας αφου φερει μια εντελως καινουργια υφη και συσταση και μια ουδετερη γευση γιατι να το δωσουμε στα πουλια μας; πως θα γινει η μεταβαση στα λαχανικα ή τα πελετς οταν στο τελικο αποτελεσμα τα λαχανικα δεν φαινεται να υπαρχουν και η γευση τους εχει χαθει εντελως με αλλα λογια... ενταξει τα λαχανικα θα τα φανε τη μια μερα και τη δευτερη αλλα τα λαχανικα στο chop ; θα αρχισουν ξαφνικα να τους αρεσουν ; κατι δεν καταλαβαινω φαινεται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν έχω παπαγάλο για να σου πω εμπειρικά αλλά έτσι θα μάθει στην γεύση τους κ σίγουρα είναι ένας τρόπος για να παραμείνουν στην διατροφή τους. Πάντως, θα πρέπει να προσπαθήσεις να το προσφέρεις με διάφορους τρόπους μπας κ τα δεκτεί. Η @Nausicaa θυμάμαι είχε πει ότι σε ταιστρα τα budgie της δεν έτρωγαν λαχανικά αλλά μόνο σε κομματάκια πιασμένα σε μανταλάκι.
 
Back
Top