Αναπαραγωγή Πώς θα ξέρω αν ταΐζονται τα νέα μικρά κοκατίλ μου;

giannisvlg

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.588
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας ηρθα για ενημέρωση🥰Απο τα 5 αυγα τα 4 ηταν τα γονιμα και τα δυο βγηκαν σημερα 🥰ειναι υπεροχα.Θελω να κανω μια ερωτηση και ας φανει λιγο χαζη.Η θηλυκια οπως σας ειχα πει επειδη ειναι εξημερωμενη και δεμενη μαζι μου σε αυτο τον τομεα ηταν λιγο διστακτικη αλλα μια χαρα τα καταφεραν μεχρι τωρα η ερωτηση μου ειναι η εξης επειδη την εχω ικανη οτι δε θα τα ταισει τα μικρα δε ξερω τον λογο προετοιμαστηκα σε αυτον τον τομεα το εχω ξανα κανει απλα τωρα πηρα σκονη για την κρεμα θελω να ρωτησω πως θα καταλαβω οτι δε τα ταιζει δηλαδη ποια μερα θα διαπυστωσω οτι δε το ταιζει απο την δευτερη;για να το αναλαβω εγω μονο αν χρειαστει!
 
Αν τεντώσεις τα αυτιά σου όταν οι γονείς μπαίνουν στη φωλιά, θα ακούσεις τους ήχους των μικρών που ταίζονται. Ένα θηλυκό που κλώσσησε με ευλάβεια δεν βλέπω το λόγο να μην ταίσει. Επίσης έχουν και τον πατέρα τους. Παρόλα αυτά καλά έκανες και προετοιμάστηκες. Μην την πιάνεις εννοείται και μην της αποσπάς την προσοχή καθόλου απο το έργο της. Είναι δουλειά 24/7 αυτή για τους γονείς για μερικές εβδομάδες.

Επίσης αν δεν έχεις κάνει ωοσκόπηση για να είσαι 200% σίγουρος άφησε τα άλλα αυγά μερικές μέρες. Βοηθάνε και στην στήριξη των άλλων νεοσσών.
 
@Φοίβος Εχω κανει αν δεις ποιο πανω δειχνω ενα αυγουλακι επισης τα ασπορα λεω να τα αφησω διαβασα οτι δεν κανουν λαχανικα κλπ λόγο της ευαισθησίας στο στομαχι των μωρων αρα αρακας ωμος σε δερμοκρασια δωματιο με απο καταψυξη δεν κανει; το ενα αυγο εχει ραγισει και εχει λιγο κοκκινο εκει αλλα δεν ειναι το πουλακι ειναι αιμα το ενα παντως φωναζε στο αυγο μεσα πριν βγει αυτο οχι και απογοητευομαι😥😞
 
Φέτος μεγάλωσα 9 μωρά budgie ταίζοντάς τα καθημερινά..σε αυτά - όπως και στα περισσότερα πτηνά όπως έχω δει- υπάρχει ένας "σάκος" κάτω από το λαιμό τους. Όταν αυτός είναι γεμάτος με σπόρια (προσοχή! Όχι με αέρα..γιατί τα μωρά το παθαίνουν αυτό) τότε είναι ταϊσμένα.. Αλλιώς όχι.
 
@giannis709 , Γιάννη να τα χαίρεσαι και με το καλό να εκκολαφθούν και τα άλλα πουλάκια. Για το τάισμα, το ζήτημα είναι ότι ενδεχομένως να ταΐζονται συχνά με πολύ μικρές ποσότητες τροφής μια και είναι σε εξαιρετικά μικρή ηλικία, και από τον πρόλοβο σε αυτήν τη φάση να μην μπορείς να καταλάβεις αν όντως τρέφονται από τους γονείς ή όχι. Συμπερασματικά θα έλεγα να τα αφήσεις χωρίς να παρεμβληθείς, και χωρίς να τα ελέγχεις συχνά μέσα στην ημέρα, ώστε οι γονείς να μην αποσπώνται από την παρουσία σου / εισβολή στη φωλιά για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
 
Κινοα βραστη;ρυζακι,καροτο βραστο; Μου φαίνεται καπως να μη τους δινω επειδη τρωνε τα παντα και μου φαίνεται πολυ καπως

Εγώ έδινα απ'ολα στους γονείς απο την πρώτη ημέρα εκκολάψης. Επίσης έδινα σε ένα μπολ ζεστή κρέμα νεοσσών κι εκεί μέσα έλιωνα και λίγο αυγό. Γινόταν ανάρπαστο!
 
@Φοίβος Ωραια αυτο θα κανω απλως θα αποφύγω μαρουλι αγγουρι κλπ αυτα που εχουν μεγαλο ποσοστο νερου.Πως το εκανες αυτο με την κρεμα την εκανες οπως αν την εκανες για να το ταισεις στο χερι και απλα ελιωνες και το αυγο μεσα σε ενα μπολ;
 
@giannis709 Στο χέρι ταίζεις μόνο κρέμα νεοσσών αλλά θα σου πρότεινα να μην το κάνεις σε αυτό το στάδιο. Είναι τόσο ευαίσθητα που το παραμικρό λάθος μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή. Άφησε τους γονείς να κάνουν τη δουλειά τους. Την κρέμα την έδινα στους γονείς μαζί με βραστό αυγό που έλιωνα με το πιρούνι και το ανακάτευα με την κρέμα νεοσσών. Έτσι ήμουν σίγουρος ότι και η σύσταση και η θερμοκρασία θα ήταν αυτή που έπρεπε ακριβώς. Μετά τις 2 εβδομάδες άρχισα να δίνω λίγο συμπλήρωμα.
 
Back
Top