Φροντίδα Πώς θα του δώσω μια πιο χαρούμενη ζωή;

elenhabosbj

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Γεια. 👋 Είμαι καινούργια εδώ οπότε είναι η πρώτη φορά που γράφω. Μια γνωστή μου έδινε τον παπαγάλο της και εγώ επειδή ενθουσιάζομαι εύκολα είπα γιατί όχι ας τον πάρω ( νομίζοντας πως είναι κάνα καναρίνι εγώ η χαζή) έλα ντε που δεν ήταν. Αρχικά δεν ξέρω καν τι ράτσα είναι( η μαλλον δεν μου την είπαν σωστά) δεύτερον μπορεί να εκπαιδευτεί στην ηλικία που είναι 1+. Σε αυτό το σημείο να πω ότι αφού έπαθα το σοκ του ένα μήνα από την φωνή του ( παράδοξος μοιάζει με καναρίνι στα ντεσιμπέλ ) έψαξα για το τι τρώνε και του δίνω και αυγουλάκια και λαχανικά οπότε νομίζω στο κομμάτι αυτό τα πάω καλά, είναι φιλικός και τρώει από το χέρι. Αλλά νομίζω για να έχει μια πιο χαρούμενη ζωή από εκεί που ήταν,θέλω την βοήθεια σας 😁
 
@elenhabosbj αρχικά καλώς τα δέχτηκες! Ανέβασε μια φωτογραφία του και θα καταλάβουμε (πιστεύω) τι είδος είναι. Έπειτα, ναι είναι ακόμη μικρός (σκέψου ότι οι παπαγαλοι ζουν από 15-100 χρόνια εξαρτάται από το είδος βέβαια) όποτε θεωρητικά είναι μικρός ακόμη. Επίσης το γεγονός ότι τρώει από το χέρι σου είναι παρα πολύ καλό σημάδι. Είμαι σίγουρη ότι θα τα πατε υπέροχα! Τέλος, ως βασική τροφή δίνουμε πελλετ ή μείγμα σπόρων (πάντα συσκευασμένα) λαχανικά και φρούτα! Ακόμη πρέπει να δούμε το κλουβάκι του, χρειάζεται παιχνίδια και φυσικά χρόνο έξω από το κλουβι του για να μπορεί να πετάξει.
 
@takis1964 Καλημέρα. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βάλω την φωτογραφία ( ενώ προσπάθησα να την αλλάξω όπως λέει στις οδηγίες) αλλά θα σας τον περιγράψω είναι σχετικά μικρόσωμος ούτε κοκατιλ ούτε μπατζι κάτι ενδιάμεσο ( ναι έψαξα λίγο τις ράτσες😅) είναι πράσινος και όσο πάει προς την κοιλίτσα του γίνετε ένα καταπληκτικό μπανανη ( αν υπάρχει αυτό το χρώμα) και πίσω στην πλάτη του έχει μια κόκκινη βούλα ενω τα φτερά του είναι γκρι και από κάτω μώβ. Άμα καταλάβεις τι είναι είσαι θεουλης 👍
 
@christina07 όταν μου τον έδωσε μέσα το κλουβί είχε μια κούνια μεγάλη του πήρα και εγώ αλλά δύο παιχνίδια και τα αλλάζω κάθε τόσο. Δεν του δίνω συσκευασμένη αν και λογικά θα έχει κάποια διαφορά στην ποιότητα και πέλλετ δεν νομίζω να πουλάνε τα πετ εδώ. Επίσης τι εννοείς να τον βγάζω έξω? Και αν γίνεται πως;🙂
[automerge]1596009463[/automerge]
@takis1964 ξέρεις κάποιο; γιατί εκείνο που λέει στις οδηγίες δεν...
[automerge]1596010121[/automerge]
@takis1964 @christina07IMG_29072020_110240_(1080_x_1080_πίξελ).jpg IMG_29072020_110634_(1080_x_1080_πίξελ).webp τα κατάφερα
 
Τελευταία επεξεργασία:
@elenhabosbj αρχικά παίρνουμε συσκευασμένη για καλύτερη ποιότητα. Πελλετ πουλάνε αλλά κάνουν και τα σποράκια. Αυτό που εννοώ είναι να το βγάζεις έξω από το κλουβι αφού βέβαια εξοικειωθεί με το χέρι σου (ανεβαίνει στο χέρι σου και τον βγάζει εκτός κλουβιου αφού βέβαια έχεις ασφαλίσει τον χώρο)
 
@elenhabosbj οποιαδήποτε συσκευασμένη τροφή για μπατζι θα είναι καλή. Το παπαγαλάκι σου πρέπει να είναι παροτλετ αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Θα μας βοηθήσει και κάποιο μέλος εδώ.
 
Το πουλί λέγεται bourke's parakeet. Χρειάζεται ένα καλό μείγμα για παπαγαλάκια μικρού μεγέθους ως κύρια τροφή και από εκεί έπειτα εσύ μπορείς να του δίνεις διάφορες άλλες λιχουδιές. Δες εδώ : https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/page-2#post-2390165
Σουπιοκόκκαλο (δες τα μπλε γράμματα) θα πρέπει να υπάρχει πάντοτε στο κλουβί για να λαμβάνει, όποτε το έχει ανάγκη το πουλί, όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

deli-nature-5-budgies.webp

Μία καλή τροφή για να του δίνεις θεωρώ ότι είναι της Deli nature για τα budgies :
Μπορείς να βράζεις ένα αυγό ( 15 λεπτά βράσιμο) την εβδομάδα και ύστερα, αφού το κόψεις στην μέση, να προσφέρεις το μισό μαζί με το τσοφλι σε ειδική θήκη που είναι για τα αυγά (θα βρεις στο pet shop)
Φυσικά τα τσαμπιά millet δεν θα πρέπει να λείπουν από την διατροφή του. Απολύτως φυσικό προϊόν και εκλεκτή λιχουδιά για τα πουλιά.

milet.webp
 
Το πουλάκι είναι Red Rumped ή ωδικό παπαγαλάκι, μετάλλαξη pastel, αρσενικό.Έχει τη χαρακτηριστική κόκκινη ράχη απ΄όπου προέρχεται και η ονομασία του.Χρειάζεται μείγμα σπόρων μεσαίων παπαγάλων (κοκατίλ, ροζέλες) και όχι μείγμα για budgie.Τροφή πάντα συσκευασμένη και όχι χύμα.Δύο εξαιρετικές επιλογές είναι οι παρακάτω:
1596051090607.webp 1596051159454.webp
Τσαμπί millet δίνουμε με σύνεση γιατί παχαίνει.Τα υπόλοιπα όπως στα γράψανε τα μέλη παραπάνω.Επίσης προσπάθησε να προσθέσεις στη διατροφή του λαχανικά,βότανα και φρούτα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κάνοντας επιλογές από τις παρακάτω λίστες:
.
Το παπαγαλάκι του οποίου ανέλαβες τη φροντίδα, είναι από τα είδη των παπαγάλων που δεν επιθυμούν την ανθρώπινη επαφή και συνήθως δεν αλληλοεπιδρούν με τον άνθρωπο, οπότε αν καταφέρεις να τρώει από το χέρι σου (που απ' ότι λες παραπάνω το έχεις ήδη καταφέρει), να κάθεται στο χέρι σου και γενικά να έχει μια εξοικείωση μαζί σου πρέπει να είσαι ευχαριστημένη.Να το χαίρεσαι.
 
Back
Top