Διατροφή Πώς και πότε δίνουμε τσάι βοτάνων στα καναρίνια

Maria Tito

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2018
Μηνύματα
154
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπερα σας και παλι!

Στο θεμα 'Η ζωη στην μεγαλη κλουβα' οπου αναφερεται η παρασκευη τσαγιου απο διαφορα βοτανα, ο #kostantakis εγραφε οτι δινει τον χειμωνα καθε Σ/Κ αυτο το τσα'ι.
Η ερωτηση μου ειναι:
Δινουμε τσα'ι βοτανων (στην ποτιστρα τους υποθετω) μονο τον χειμωνα 'η μπορουμε και το καλοκαιρι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Προσωπικά προτιμώ το νερό της ποτίστρας να παραμένει καθαρό νεράκι.
Το τσάι βοτάνων φροντίζω να περνά στα πουλιά μέσω της αυγοτροφής που τους δίνω (κατά την παρασκευή της)
Αν όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν τα παραπάνω καλό είναι να υπάρχει μια συνετή διαχείριση νερό και τσάι βοτάνων ώστε να μην λείψει ούτε το ένα ούτε το άλλο από τα πουλιά.
Γιατί το τσάι δεν μπορεί να παραμείνει πολλές ώρες στην ποτίστρα κάτι που ασφαλώς εξαρτάται από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις ποτίστρες που θα μπει το τσάι βοτάνων γιατί μπορεί να υπάρχουν ή να δημιουργηθούν αρκετά θέματα κάποια από τα οποία δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνουν και μοιραία.
Στις ποτίστρες με μπίλια υπάρχει κίνδυνος να σφηνώσει η μπίλια είτε κλειστή είτα ανοιχτή από κάποιο "σώμα" βοτάνων που ίσως δεν είδαμε και μας ξέφυγε.
Στις ανοιχτού τύπου πάλι ποτίστρες τα πουλιά αρκετές φορές κάνουν μπάνιο με αποτέλεσμα να "γεμίζουν" τοίχοι και εξοπλισμός και προϊόντος του χρόνου να αλλοιωθούν και να "μυρίσουν".
Οι μόνες ποτίστρες που θα εμπιστευόμουν για το τσάι βοτάνων είναι αυτές που δουλεύουν χωρίς μπίλια (υποπίεσης) και που μέχρι στιγμής δε μου έχουν δώσει δείγματα προβλημάτων για τέτοια χρήση.
 
Back
Top