Φροντίδα Πώς καταλαβαίνω αν τα πτηνά έχουν ψύλλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης trout
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

trout

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2009
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας. Θα ήθελα μια βοήθεια, πώς καταλαβαίνω αν τα πτηνά έχουν ψύλλους; 😱
 
. Σοφία στην όμορφη παρέα μας! Δες αυτό
https://community.petbirds.gr/threads/Εχει-ψειρες-το-παπαγαλακι-μου-ή-απλως-ξυνεται-συχνα.13629/
https://community.petbirds.gr/threads/Φάρμακο-για-ψείρες-σε-μικρά-1ός-μήνα-Μπορώ.13917/
και όλες τις παραπομπές που είναι μέσα, μέχρι να σου απαντήσουν πιό σχετικοί! Υπάρχουν αρκετά άρθρα στο φόρουμ! Καλή διαμονή!
 
Τα πτηνά είναι καναρίνια και μια πέρδικα που τον έχω μέσα στο σπίτι. Ρωτάω γιατί έχω κάποια σπυράκια στα πόδια με πολλή φαγούρα, ρώτησα γιατρό και μου είπε οτι είναι ψύλλοι, λέει απο τα πουλιά.
 
Οι ψύλλοι είναι μικρά έντομα (εξωπαρασιτα) χωρίς φτερά αλλα με πολυ δυνατα ποδια. Συνηθως ζουν πάνω σε γάτες και σε σπάνιες περιπτώσεις πανω σε πουλιά. Τα ζωα παρουσιάζουν αναιμια απο τα συνεχη τσιμπήματα των ψύλλων.

Αν εχεις σημαδια στο σωμα σου, συμβουλεψου άμεσα τον γιατρο σου, καθως ειναι συνηθες φαινόμενο ή επιμόλυνση των τσιμπημάτων. Θα σου δώσει καποιο σπρευ...

Εχθρος των ψύλλων είναι η καθαριότητα και ο ήλιος. Εφαρμοσε καθαριοτητα στο σπίτι με ηλεκτρική σκούπα και αέρισε να μπεί ήλιος απο παντου και καθαρός αέρας σε καθημερινή βάση.

Κατα την γνωμη μου η πέρδικα δεν ειναι πουλί για διαμέρισμα και ίσως να είναι και εκεινη ξενιστής. Φρόντισε και για την υγειηνή του χώρου των πουλιών που φιλοξενείς και συμβουλέψου πτηνίατρο για την αγωγή που πρέπει να εφαρμόσεις και στα πουλιά σου.
 
Η πέρδικα είναι 8 μηνών τον έβγαλα εγώ από το αυγό του και ζει μόνο μέσα στο σπίτι, στο μπαλκόνι βγαίνει μόνο μαζί μας. Τον έψαξα δεν έχει τίποτα ούτε ξίνεται. Πάντως εγώ έχω πάρει ένα σπρέι που είναι για πτήνα και βλέπουμε. Ευχαριστώ.
 
Σοφία μου το σπρέυ για τα πτηνα θα το εφαρμόσεις στα πτηνά. Για σενα θα χρησιμοποιήσεις σπρέυ ή καποιο φαρμακο που να προορίζεται για ανθρώπους.

Οι ψύλλοι είναι δύσκολο να εντοπιστουν απο το ανθρώπινο μάτι, τα δε αυγά τους και οι προνύμφες τους ειναι σχεδόν αόρατες... Ασε που λατρευουν να κρύβονται σε στρώματα, παπλώματα και τα σχετικά και τσιμπούν ανελέητα το βράδυ... Κανε μια αναζήτηση στο διαδύκτυο και θα βρείς πολλές σχετικές πληροφορίες
 
Ευχαριστώ, το σπρέι ναι είναι για τα πουλιά εγώ έχω πάρει μια κρέμα από το φαρμακείο. Πάντως δεν νομίζω να είναι ψύλλοι, θα δούμε.
 
Σοφια καλως ορισες στην παρεα μας! Να χαιρεσαι τους φτερωτους σου φιλους! Καλη διαμονη και περιηγηση!
 
Back
Top