Γενικά Πώς μπορώ να αναγνωρίσω σε ποια ράτσα ανήκει το καναρίνι μου;

ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2020
Μηνύματα
256
Πόλη
Αιτωλοακαρνανία
Καλησπερα σε ολους. Δεν γνωριζω πολλα απο καναρινια αλλα εχω ολη τη καλη διαθεση να μαθω! Και παρα πολλες αποριες τις οποιες θα χαρω να μου λυσετε!
Ξεκιναω λοιπον!
Για αρχη θα ηθελα να μαθω πώς μπορω να αναγνωρισω σε ποια ρατσα ανηκει (αν ανηκει δλδ) το καναρινακι μου!
Μας το εκαναν δωρο οποτε δεν θεωρησα ευγενικο να μπω σε τετοιες ερωτησεις!
Και επιπλεον, δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν ρατσες στα καναρινια!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις σας!
 
@Liakos18 Καλημερα! Ναι. Φαινεται ή να ανεβασω μια πιο μεγαλη φωτογραφια; Εχει σκουρα ραχη (καφε με μαυρες ριγες) και η κοιλιτσα του ειναι κιτρινη με καποια λιγα σημεια πορτοκαλι.
 
Μας το εκαναν δωρο οποτε δεν θεωρησα ευγενικο να μπω σε τετοιες ερωτησεις!
Ρώτα εδώ, εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα. 🙂

πώς μπορω να αναγνωρισω σε ποια ρατσα ανηκει (αν ανηκει δλδ) το καναρινακι μου!
Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες καναρινιών:
Τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας είναι η φωνή, η εμφάνιση (σωματότυπος και τύπος πτερώματος) και το χρώμα αντίστοιχα. Σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές ράτσες - ποικιλίες. Για να μπορείς να αναγνωρίσεις τις ράτσες - ποικιλίες πρέπει να τις μελετήσεις, να τις ακούσεις και να τις δεις. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα θα αναγνωρίζεις, λόγω της εξοικείωσης που θα αποκτάς.

Μερικές πληροφορίες για ορισμένες από αυτές τις ράτσες μπορείς να βρεις εδώ: https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=96

Για να πούμε πού ανήκει και αν ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες το δικό σου καναρίνι, θα πρέπει καταρχάς να ανεβάσεις μια καθαρή φωτογραφία του.
 
Η ουρά φαίνεται στο προφίλ . Πουλάκι σκούρο (μελανίνης) με ανοικτού χρώματος ουρά είναι αυτό που λέμε "κοινό". Η μόνη πιθανότης να έχει κάποιες ιδιαίτερες καταβολές είναι να ανήκει στην κατηγορία ΤΙΜΠΡΑΔΟΣ (φωνής), πράγμα που δεν αναγνωρίζεται με μια φωτογραφία.
 
@mgerom Κοινο το αγορι μου;Ειναι ομως τοσο γλυκουλης! Και πανεξυπνος! Και ομορφος! 🤭 Συγνωμη αλλα εχω φαει κολλημα μαζι του)
[automerge]1592032148[/automerge]
Οριστε ο Ρικο.
[automerge]1592032211[/automerge]
@Stavros Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Θα κατσω να μελετησω το λινκ.
[automerge]1592032962[/automerge]
@mgerom Δεν μπορω να καταλαβω αν ανηκει σε ξεχωριστο ειδος λογο φωνης. Δεν τον λες και Παβαροτι. Κατα διαστηματα κελαιδαει. Κανει κατι περιεργα γυρισματα στη φωνη του, αλλα μπορει να ειναι κοινο κελαιδισμα. Δεν εχω εμπειρια ωστε να ξεχωριζω.
Ευχαριστω για την απαντηση!
 

Συνημμένα

  • 20200613_100422.webp
    20200613_100422.webp
    97,6 KB · Προβολές: 39
  • 20200613_100359.webp
    20200613_100359.webp
    127,4 KB · Προβολές: 39
Τελευταία επεξεργασία:
Kατ' αρχάς οπτικά είναι κάπως "μπερδεμένο". Δεν δείχνει αρσενικό ούτε απο το κεφάλι αλλά ούτε και απο την αμάρα γι' αυτό δεν θα το ονοματίσω Ρίκο (ίσως Ρίκα 😀 , ο χρόνος θα δείξει).
Συγνωμη αλλα εχω φαει κολλημα μαζι του!
Ολα τα καναρινάκια είναι όμορφα. Το καθ' ένα με την χάρη του. Δεν σε αδικώ.
Δεν μπορω να καταλαβω αν ανηκει σε ξεχωριστο ειδος λογο φωνης.
Λογικό. Δεν είναι τόσο απλό, όσον αφορά τα Τιμπράδος.
Κοινο το αγορι μου;
Ολα τα πουλάκια που είναι έξω απο κάποια πρότυπα, έχει επικρατήσει να τους δίνουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Αντικατέστησε όσο μπορείς πιο γρήγορα τα πλαστικά πατηθράκια με ξύλινα ή έστω με πλαστικά καλής ποιότητος.
 
@mgerom Σημερα διαβαζοντας ενα αλλο αρθρο, εμαθα για τα ξυλινα πατηθρακια. Φανταζομαι θα ειναι ευκολο να τα βρω σε οποιοδηποτε pet shop, σωστα;
Με βαλατε σε σκεψεις τωρα. Πως θα καταλαβω το φυλο;
 
Φανταζομαι θα ειναι ευκολο να τα βρω σε οποιοδηποτε pet shop, σωστα;
Σε όλα σχεδόν τα pet shop πια.

Με βαλατε σε σκεψεις τωρα. Πως θα καταλαβω το φυλο;
Δες εδώ:
 
Η αμαρα ειναι το σημειο στο πισω μερος, κατω απο την ουρα;
Ο ποπός. 🙂 Τα γεννητικά όργανα των πτηνών είναι εσωτερικά και στην πορεία τους προς την έξοδο καταλήγουν μαζί με το έντερο και τα νεφρά (ούρα) στο ίδιο σημείο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Stavros Ευχαριστω παρα πολυ! 😊
[automerge]1592040485[/automerge]
@Stavros Διαβασα τα αρθρα και τα βρηκα εξαιρετικα ενδιαφεροντα. Θα προσπαθησω να πιασω τον Ρικο (ή Ρικα) και να κοιταξω στην αμαρα οπως λεγεται... Και ελπιζω να βγαλω ακρη!
 
Τελευταία επεξεργασία:
. Η μόνη πιθανότης να έχει κάποιες ιδιαίτερες καταβολές είναι να ανήκει στην κατηγορία ΤΙΜΠΡΑΔΟΣ (φωνής), πράγμα που δεν αναγνωρίζεται με μια φωτογραφία.

Το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που έχει στο λαιμό είναι στοιχείο απαγορευτικό για να το κατατάσσει κάποιος στην κατηγορία φωνής.
 
Το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που έχει στο λαιμό είναι στοιχείο απαγορευτικό για να το κατατάσσει κάποιος στην κατηγορία φωνής.
Ναι, αν μιλούσαμε για ένα δείγμα που βρίσκεται μέσα σε μια καθαρή εκτροφή. Ενα πουλάκι χωρίς δακτυλίδι δεν είναι παραγωγή εκτροφέα. Στα χέρια λοιπόν κάποιου που δεν ενδιαφέρεται για την δίαιτά του μπορεί κάλλιστα να πάρει χρώμα. Οπως όλα τα "γνήσια" Τιμπράδος αν ταϊστούν με τις λάθος τροφές.
Το γεγονός λοιπόν οτι φέρει αποχρώσεις του κόκκινου δεν αποκλείει την πιθανότητα να κατάγεται απο γονείς ή παππούδες της ποικιλίας. Οπτικά εκείνο που μπορεί να αποκλείσει κανείς είναι να υπάγεται σε κάποια απο τις γνωστές κατηγορίες Χρώματος, Εμφάνισης, Μαλινουά ή Χάρζ.
 
@mgerom Καλησπερα! Οταν λετε δαχτυλιδι... Εννοειτε αυτο το πλαστικουλι γκρι στο ποδαρακι που εχω δει σε καποιες φωτογραφιες; Τι ακριβως σημαινει;
Οχι το πλαστικούλι... Το μεταλλικό με τα γράμματα και τους αριθμούς 😉
 
@mgerom Ειπαμε, δεν ξερω πολλα πραγματα! Το αποδεικνυω με καθε ερωτηση μου! 😁 Ελπιζω να εχετε υπομονη... Θα τη χρειαστειτε!
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Εν ολιγης λοιπον ο Ρικο-Ρικα ειναι και κοινο... Και αστεφανωτο! (Χωρις δαχτυλιδι 😂).
Δεν πειραζει... Τον αγαπω ακομα περισσοτερο τωρα!
 
Back
Top