Γενικά Πώς μπορώ να διατηρήσω το χρώμα των καναρινιών μου;

Sofiachr97

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2021
Μηνύματα
124
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να διατηρήσω το χρώμα των καναρινιών μου χωρίς χρωστικές; ρωτάω διότι έχω έναν κόκκινο αχατη ο οποίος είναι στο τέλος της πτεροροιας και έχω παρατηρήσει ότι δεν είναι τόσο έντονο κόκκινο το φτέρωμα του όσο πριν. Γενικά του δίνω σπιτική αυγοτροφη σπόρους και λαχανικά. Στα λαχανικά του βάζω καρότα πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη και πατζαρι όταν έχω. Αλλά απ οτι φαίνεται δεν είναι αρκετά. Γενικά ήθελα να αποφύγω τις χρωστικές. Αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση τι μου προτείνετε; και δεν ξέρω κατά πόσο σωζεται η κατάσταση τώρα που έχει σχεδόν ολοκλήρωσει το νέο του φτέρωμα.
 
δεν ξέρω κατά πόσο σωζεται η κατάσταση τώρα που έχει σχεδόν ολοκλήρωσει το νέο του φτέρωμα
Ας ξεκινήσουμε από αυτό. ^ Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η πτερόρροια, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, ούτε καν με χρωστική. Τα φτερά βάφονται κατά τη διαδικασία του φυτρώματος και μετά παραμένουν ως έχουν.

Στα λαχανικά του βάζω καρότα πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη και πατζαρι όταν έχω
Ούτε και με αυτά μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Μπορεί να διατηρήσει κάπως το κόκκινο χρώμα του αλλά κατακόκκινο δεν μπορεί να γίνει.

Δες μία σχετική συζήτηση https://community.petbirds.gr/threads/Το-παντζάρι-ως-φυσικό-μέσο-για-τη-βαφή-καναρινιών.705/
 
Ναι το φαντάστηκα ότι τώρα που τελειώνει η πτεροροια δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά δεν το περίμενα ότι θα χάσει το χρώμα του καθώς πέρυσι δεν είδα κάποια διαφορά μετά την περίοδο πτεροροιας. Εντάξει δεν με πειράζει τόσο αρκει να είναι υγιές το πουλάκι. Και έτσι όμορφο είναι. Ευχαριστώ για την απάντηση.
 
Back
Top