Φροντίδα Πώς μπορώ να κάνω τα ορτύκια να με συνηθίσουν

VagelisT

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2022
Μηνύματα
23
Πόλη
Halkida
Καλησπέρα σας, χθες παρέλαβα τα ορτύκια μου (1 αρσενικό και 3 θηλυκά) είναι περίπου 2-2.5 μηνών και δεν αρχίσει η ωοτοκία τους. Τα έβαλα σε κλουβί με τροφή ανάπτυξης και νερό και σε 1-2 μέρες θα τοποθετήσω και την άμμο για τα αμμολουτρα τους. Στις ερωτήσεις τώρα. Δεν φαίνονται άνετα μαζί μου ούτε καν όταν πλησιάζω πόσο μάλλον να ανοίξω και την πόρτα. Πώς μπορώ να τα κάνω να με συνηθίσουν και να μην κάνουν σαν παλαβά όταν πλησιάζω το κλουβί ? Θα προσπαθήσω αργότερα να βάλω φωτογραφίες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα Βαγγέλη,
Να σου ζήσουν και καλή αρχή. Θα πρέπει αρχικά να προσεγγίζεις πολύ ήρεμα και με προσεγμένες κινήσεις τον κλωβό τους έως ότου να συνηθίσουν τόσο το νέο τους χώρο όσο και εσένα. Επίσης πρέπει να αποφεύγεις να φοράς έντονα χρώματα σε αποχρώσεις κόκκινου όταν τα προσεγγίζεις διότι τα αναστατώνουν.
Γενικά τα ορτύκια, όπως και όλα τα θηραματικά πτηνά, έχουν έμφυτο το ένστικτο της εγρήγορσης και είναι συνεχώς νευρικά. Αν τους δώσεις όμως τον κατάλληλο χώρο θα συνηθίσουν την παρουσία σου σταδιακά και θα σε αποδεχθούν στην ρουτίνα τους. Αρκεί τώρα στην αρχή να μην κάνεις απότομες κινήσεις βάζοντας χέρια στο κλουβί και τα σχετικά. Οτιδήποτε αλλαγές χρειάζεται να κάνεις στο κλουβί τους πρέπει να γίνονται με πολύ ήρεμες κινήσεις.
Καλή συνέχεια
 
Back
Top