Φροντίδα Πώς μπορώ να παρέχω στο καναρίνι μου μια χαρούμενη ζωή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Foivi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Foivi

PB New Member
Εγγραφή
26 Σεπ 2021
Μηνύματα
23
Πόλη
Ηράκλειο
Από τότε που χάσαμε τον παπαγαλάκο μας, προσπαθώ όσο πειρσσότερο μπορώ -λόγο περιορισμένου χρόνου- να περνώ χρόνο με το καναρίνι μου τον Charli. Τα καναρίνια ενδιαφέρουνται για παιχνίδια; Τι αξεσουάρ θα του γέμιζαν την μέρα, χωρίς να βαριέται; Περιμένω οποιαδήποτε συμβουλή σας! ☺️
 
Καλησπέρα!
Γενικά τα καναρίνια διαφέρουν στον τρόπο συμπεριφοράς από τα άλλα κατοικίδια ζώα, όπως π.χ οι σκύλοι. Είναι κατοικίδια που δεν μπορείς να έχεις άμεση ενασχόληση μαζί τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις όπως εξημερωμένα καναρίνια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ:
Για να είναι χαρούμενο ένα καναρίνι χρειάζεται μόνο ένα μεγάλο και ευρύχωρο κλουβί, μια επώνυμη συσκευασμένη τροφή, καθαρό νερό, μια σταθερή θέση του κλουβιού με προστασία από τα αρπακτικά και καλή καθαριότητα. Πολύ περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ:https://community.petbirds.gr/threads/Φροντίδα-καναρινιών-βασικές-οδηγίες.17652/
 
Καλημέρα. Συμφωνώ πλήρως με το παραπάνω μήνυμα. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι... τι θα έλεγες να έβαζες μια πανοραμική φωτογραφία του κλουβιού, ώστε να φαίνεται και η εσωτερική του διάταξη, μήπως και σου προτείνουμε βελτιώσεις, και να μας έγραφες σχετικά με τη θέση του, τις διαστάσεις του, το είδος της τροφής που χρησιμοποιείς, συμπληρώματα κλπ;
 
Τι αξεσουάρ θα του γέμιζαν την μέρα, χωρίς να βαριέται;
Με μια 60ρα ζευγαρωστρα ο φίλος σου θα είναι πανευτυχής.
Είναι μοναχικα πλασματα.
Από παιχνιδια μπορείς να του αγοράσεις μόνο ένα νήμα anti stress
 
@ΜΑΡΙΑαα μπορεισ να φτιάξεις και εσύ, αν παρεισ και δεσεις στο κλουβι ενα χοντρό σχοινί ή κορδόνι και κανείς τις άκρες του να ξεφτισουν σαν κλωστές.
Στην ουσία αυτό που θα κάνει είναι να τις τσιμπάει
 
@ianos1 @ΜΑΡΙΑαα από κάτι που να μην κόβεται, φαντάζομαι όχι από σπάγκο που μπορει να κοπει αλλα από κάτι πιο χοντρό και γερο.
Δεν έχω δει και δεν έχω αναζητήσει στο εμπόριο τέτοιο προϊόν το γνωρίζω και το εχω δει μόνο σε κάτι βίντεο στο YouTube
[automerge]1646161194[/automerge]
http://www.birdmarket.gr › Antistres...
Antistress Νήμα - BirdMarket.gr
Να αυτο είναι
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πάντως το νήμα αντί στρες είχα ακούσει ότι είναι για το στρες της κανάρας κ υπέθεσα ότι είχε να κάνει με το άγχος της γέννας. Φοβάμαι κ εγώ πάντως μην το καταπιεί.
 
Να πω την αλήθεια και 'γω λίγο το φοβάμαι... Θα αν αναζητήσω στο εμπόριο (pet shops κτλ.) Πιστεύω πως θα βρω καιρό που θα το εμπιστεύομαι, θα σας το παραθέσω και για όσους ενδιαφέρονται.
[automerge]1646164032[/automerge]
Να πω την αλήθεια και 'γω λίγο το φοβάμαι... Θα αν αναζητήσω στο εμπόριο (pet shops κτλ.) Πιστεύω πως θα βρω καιρό που θα το εμπιστεύομαι, θα σας το παραθέσω και για όσους ενδιαφέρονται.
Θα αναζητήσω και περισσότερες πληροφορίες για αυτό το αξεσουάρ.
[automerge]1646164174[/automerge]
Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική, έχω μια ακόμη ερωτήση... Ποια sites έχουν αρκετή ποικιλία στα αξεσουάρ πτηνών; (κλουβιά, τροφές κτλ.) Εσάς ποιο σας ικανοποιεί;
 

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική, έχω μια ακόμη ερωτήση... Ποια sites έχουν αρκετή ποικιλία στα αξεσουάρ πτηνών; (κλουβιά, τροφές κτλ.) Εσάς ποιο σας ικανοποιεί
https://petbirds.gr/shop/ ρίξε μια ματιά εδώ
 
@kom @MARY58 Σας ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1646166732[/automerge]
Γεια σας και πάλι! Σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες να μου πείτε αν είναι κατάλληλο το κλουβί και τις τροφές, θα μπορούσατε μήπως να μου προτείνεται και κάποιες άλλες; Εσείς ποιες προτιμάτε;

68a305c.webp
[automerge]1646166839[/automerge]
Γεια σας και πάλι! Θα μπορούσατε μήπως να μου προτείνεται και κάποιες τροφές καναρινιών; Εσείς ποιες προτιμάτε;
[automerge]1646166902[/automerge]
Με συγχωρείτε για την φώτo, είμαι από κινητό... Καταλαβαίνετε...
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Foivi καλησπερα..απο μεγεθος καλη η ζευγαρωστρα αλλα θα σε παιδεύει λιγο να καθαριζεις την σχαρα στον πατο μιας και δεν ειναι αποσπωμενη..μια καλη κ φτηνή επιλογη ειναι αυτη..με αποσπωμενη σχαρα και ευκολη καθαριοτητα.απο τροφουλες προτιμησε συσκευασμενες 1 κιλου αν εχεις λιγα πουλακια(πχ. Manitoba best premium).
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-03-01-22-45-23-662_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-03-01-22-45-23-662_com.android.chrome.webp
    63,5 KB · Προβολές: 9
αλλα θα σε παιδεύει λιγο να καθαριζεις την σχαρα στον πατο μιας και δεν ειναι αποσπωμενη..
Καλημέρα. Το ότι είναι αποσπώμενη σίγουρα καθαρίζεται πιο εύκολα. Εμένα λίγο με παιδεύει που δεν είναι. Αλλά θέλω να ρωτήσω, εάν με τη συρταρωτη σχάρα είχατε ποτέ πρόβλημα μην κολλήσουν σπόροι στους διαδρόμους της σχάρας; Εκεί που συρταρωνει με το κλουβί; Με ενδιαφέρει γιατί εάν αλλάξω κλουβί στο μέλλον, θα το έχω στο υπόψην.
 
Ποια sites έχουν αρκετή ποικιλία στα αξεσουάρ πτηνών; (κλουβιά, τροφές κτλ.) Εσάς ποιο σας ικανοποιεί;
Όπως είπαν και τα παιδια.
Καναρινόκοσμος
Petmat
Online pet
Birdmarket
Ότι σε βολευει εσένα. Ψάξε σε ένα απο αυτά και βρες ποιο έχει την καλυτερη τιμη στις ζευγαρωστρες. Τα ποιο πολλα έχουν δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής. Κάνε μια μεγάλη παραγγελια και θα στα φέρουν σπίτι. Εγώ στα δικά μου δίνω Manitoba T3.
Ο καθένας έχει τη δική του άποψη στο θέμα τροφής.
Φοβάμαι κ εγώ πάντως μην το καταπιεί.
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
εάν με τη συρταρωτη σχάρα είχατε ποτέ πρόβλημα μην κολλήσουν σπόροι στους διαδρόμους της σχάρας;
Παντου πηγαίνουν τα σπόρια. Αλλά όλα είναι αποσπωμενα. Και πολυ βολικά στο καθαρισμα. Με ένα βραστήρα καθάρισες σε 5 λεπτακια. Και το παν δεν στρεσαρεις το πουλι.
 
Back
Top