Γενικά Πώς να αναγνωρίσω το φύλο του κοκατίλ μου;

Εγγραφή
29 Ιουν 2015
Μηνύματα
522
Πόλη
Αθήνα
έχω 2 κοκατίλ, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό 2 χρονών (έχω το ''θηλυκό'' μια 'βδομάδα τώρα) και θέλω να τα ζευγαρώσω. έχω κάνει την έρευνά μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν το θηλυκό είναι όντως θηλυκό γιατί κελαηδά αρκετά και δεν είμαι σίγουρος εάν έχει σημάδια στα φτερά του (είχα διαβάσει πώς τα θηλυκά έχουν μαύρα σχέδια στα φτερά και στην ουρά τους)
  • μπορεί να κελαηδήσει ένα θηλυκό κοκατίλ;
  • εάν όντως είναι θηλυκό, πώς να τα βοηθήσω να αναπαραχθούν;
(το θηλυκό είναι lutino οπότε είναι δύσκολο να το αναγνωρίσω)
 
Φωτογραφία καθαρη των πουλιων;
Εχεις κανει διατροφικη προετοιμασια πρωτα;
Τώρα "αν και ο καιρος δεν ειναι στα καλα του" δεν ειναι περιοδος ζευγαρωματος αλλα πτερροριας. Γιατι να βαλεις τωρα τα πουλια σου για αναπαραγωγη και να τα κουρασεις διπλα;
Μερικα θηλυκα μπορουν να κανουν καποιο σφυριγμα περα απο αυτο το μονοτονο ηχο που κανουν τα θηλυκα κοκατιλ αλλα δεν εχουν τοσο εντονο και πλουσιο σφυριγμα οπως τα αρσενικα.
 
οχι δεν μπορω να σε βοηθησω ετσι αλλα μπορεις να διαβασεις τα παρακατω, να δεις κι να συγκρινεις με το δικο σου. Αν δεν σταματαει απο το τραγουδι οπως το Normal αρσενικο σου απο πισω ειναι αγορακι.

rsz_19493764_orig.webp
rsz_24kxdgm.webp
 
και η διατροφικη προετοιμασια; τι αντε ετσι βαζουμε μια φωλια και οτι βγει;
αν τα βαλεις τωρα για αναπαραγωγη πες οτι σου γεννανε σε μια εβδομαδα, θα εχει μπει ο ιουλιος, βαλε και το χρονο να ολοκληρωσει τι γεννα και να αρχισει το κλωσσιμα, βαλε 18 με 21 μερες να ξεκινανε να σκανε οι νεοσοι τελη ιουλιου με αρχες αυγουστου θα εχεις μωρα, μεχρι να απογαλακτιστουνε το ζευγαρι θα φαει ολο το καλοκαιρι προσεχοντας τα. αυτο σημαινει οτι ολο τον ιουλιο (που τωρα ειναι περιοδο πτερροριας στα πουλια!) θα ζοριστουν διπλα και χωρις να εχουν προετοιμαστει για κατι τετοιο και με κινδυνο να ανεβουν οι θερμοκρασιες και να εχεις εξασθενισμενο ζευγαρι.
 
Μετά την ολοκλήρωση της πτερόρροιας, και το τέλος του καλοκαιριού, φθινόπωρο με αρχές χειμώνα, άνοιξη.
Τι ηλικία έχουν ξέρεις;
Φυσικά πρέπει να προηγηθεί διατροφική προετοιμασία των πουλιών.
 
Τα περί φύλου στα εξήγησε πολύ καλά η Μαριλένα. Το κλουβάκι που βλέπω στη φώτο όμως φαίνεται πολύ μικρό για 2 κοκατίλ. Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη φωτογραφία; Καραντίνα δεν κράτησες απ'οτι καταλαβαίνω οπότε μην βιάζεσαι καθόλου για αναπαραγωγή.
 
δεν βάζω χύμα τροφή και επίσης δεν βιάζομαι ιδιαίτερα. Δεν είναι ότι με το που τα έβαλα μαζί τους έβαλα τη φωλιά,
 
αυτά που λές είναι χρήσιμα (πολλά από αυτά τα έχω ήδη διαβάσει),όσο για το κλουβί δεν μπορούσα να βρώ μεγαλύτερο και ο πετσοπάς μου είπε ότι ήταν καλό. έτσι κι αλλιώς δε μπορούσα να έχω μεγαλύτερο καθώς ταξιδεύω συχνά στο χωριό μου. (δεν λέω πώς είναι και τόσο σωστό για τα πουλιά)☹
 
Θα μπορούσες να κρατήσεις αυτό για την μεταφορά και το χωριό.
Βέβαια είναι μια κουβέντα πάρε μεγαλύτερο κλουβί, πάντως σε αυτό δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Αν μέχρι τέλος φθινοπώρου εξοικονομήσεις κανένα 100-150 ευρώ 🙄
 
Μήκος γύρω στα 70 με 80 εκατοστά το λιγότερο, πλάτος τουλάχιστον 60 και ύψος γύρω στο 1 μέτρο.
Μπορείς φυσικά αν έχεις μεράκι και πιάνουν τα χέρια σου, να φτιάξεις κάτι μόνος σου πολύ πιο οικονομικά και να μας καταπλήξεις :)
Πάρε καμιά ιδέα από εδώ https://community.petbirds.gr/forums/Ιδιοκατασκευές-Παρουσιάσεις-Εκτροφείων.21/
 
Back
Top