Φροντίδα Πώς να βάλω πίσω στο κλουβί του τον african grey;

Hadjicostas

Πρώην ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
Εγγραφή
3 Νοε 2008
Μηνύματα
234
Πόλη
Λάρνακα
Χαιρετώ τους φίλους.. Θα ήθελα να μάθω πως να βάλεις στο κλουβί του ευκολότερα τον African Grey.. Τον έχω στην κουζίνα και τον αφήνω να πετάξει εκεί. Για να μπει μέσα έχω γάντια και τον κρατώ. Καλύτερα να βάζω πετσέτα πάνω του για να μην στρεσάρετε; ( 5 Μηνών είναι..) :)
 
Κώστα καλημέρα. Εγώ θα τον έβγαζα εφόσον θα είχα αποκτήσει την επαφή να υπακούει σε μένα για να μην τον κυνηγάω κάθε φορά και τον στρεσάρω. Τώρα αν του βάλεις κάτι που το τρώει πολύ στο κλουβί του μπαίνει μόνος του η όχι;
 
Συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο, αλλά αφού τον βγάζεις, που του αρέσει σίγουρα και του κάνεις καλό (εφ'όσον προσέχετε) τα γάντια νομίζω είναι ό,τι χειρότερο γιατί θα φοβάται τα χέρια σου και δε θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του!
 
Εαν δε φορεσεις τιποτα στα χερια σου θα σε δαγκωσει; Δαγκωνει και τα γαντια ουτως η αλλως; Συμφωνω ομως με αυτα που σου ειπανε ως τωρα. 😉
 
Τα γάντια τα δαγκώνει.. Αλλά μετά είναι ήσυχος όταν μπαίνει μέσα στο κλουβί του.. Θα προσπαθήσω ποιό ομαλά να μπαίνει μέσα έχετε δίκαιο.. Με κάποια λιχουδιά και έξω όμως τον χαιδεύω και δεν δαγκώνει..σίγουρα δεν του αρέσει να μπαίνει μέσα αλλά νομίζω θα συνηθίσει; Τη λέτε;:)
 
Πιστευω οτι ετσι ειναι καλυτερα. Δε θα τρομαζει και σιγα σιγα θα συνηθισει και δε θα χασει την εμπιστοσυνη σου.
 
Καλησπέρα Κώστα! Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες στο ότι καλύτερα να τον έβγαζες απ' το κλουβί του όταν θα είχε εξοικειωθεί με την παρουσία σου και με το περιβάλλον του (αν είναι νεοφερμένο).
Τα γάντια δεν τα θεωρώ καλή λύση...ίσα ίσα που θα το στρεσάρεις περισσότερο και θα σε δαγκώνει πιο πολύ. Άσε που πάει πίσω και η "εκπαίδευση", δεν του αφήνεις περιθώριο για να χαλαρώσει και να νιώσει άνετα μαζί σου.
Όταν τον βγάζεις έξω μην τον ταϊζεις, για να πεινάσει και να μπει μόνος του στο κλουβί, ώστε να μην τον κυνηγάς. Βέβαια, κανένα σποράκι μπορείς να του δίνεις για να τον προσεγγίζεις, αλλά σε μικρή ποσότητα για να μην χορτάσει διότι αν χορτάσει δεν θα μπαίνει μέσα στο κλουβί για να φάει και θα τρέχεις με τις πετσέτες και τα γάντια για να τον πιάσεις.
 
Σας ευχαριστώ.. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας..

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !
 
Επισης αφου φερεται ετσι και δεν θελει να μπει στο κλουβι του ευκολα να μην τον αφηνεις εξω με τις ωρες διοτι θα το θεωρει δεδομενο και οσο ξεθαρρευει με ολους σας θα σας κανει τη ζωη ακομη πιο δυσκολη με αυτο το θεμα. Το καλυτερο ειναι να εναλλασσεις το μεσα-εξω ανα μια ωρα τωρα που το παιζει ζορικος και αργοτερα καθε 2ωρο, 3ωρο. Ομως σιγουρα πρεπει να βρεις εναν "ανωδυνο" τροπο για να τον βαζεις μεσα. Ακομη φροντισε το κλουβι του να εχει πολλα παιχνιδια για να ασχολειται και να του κανετε παρεα ακομη και οταν ειναι μεσα σε αυτο ωστε να νιωθει καλα. Οπως σου ειπε και η Αναστασια, εκτος απο εξαιρεσεις καλο θα ηταν να μην του δινετε ακομη τιποτα εκτος κλουβιου ωστε να ξερει οτι μονο μεσα στο κλουβι του θα τρωει. 😉
 
Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάτι, που λειτουργεί στον δικό μου, όταν σκαρφαλώνει κάπου ψηλά.
Του φέρνω το κλουβί του και έρχεται σ'αυτό μόνο του
Δεν ξέρω βέβαια πόσο μεγάλο είναι το δικό σου κλουβί, εάν βολεύει να το μετακινήσεις είναι μια πολύ εύκολη λύση να μπει μόνο του.

Πιστεύω ότι τα χέρια σου πρέπει να τον εμπνέουν εμπιστοσύνη και είναι μικρό ακόμα, μην του μείνει τίποτα ψυχολογικό.

Στα λέω αυτά επειδή ο δικός μου όταν ήταν μικρός ήταν λίγο άγριος και εγώ είχα κάνει το ίδιο λάθος με σένα με τα γάντια τον επιανα.
Και το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα δεν εμπιστεύεται τα χέρια μου 100% (πάνε7 χρόνια), όσο και να μ'αφήνει και τον χαϊδεύω κρατάει τις επιφυλάξεις του και ο λόγος υποπτεύομαι πηγάζει από τα παλία ☹

Με εκτίμηση
Α. Τ.
 
Σε ευχαριστώ.. Αλλά είναι μεγάλο το κλουβί. Δεν ξέρω επειδή ακόμη είναι μικρός να τον αφήσω λίγο ακόμη μέσα στο κλουβί πριν τον βγάλω ξανά έξω ; . Μία βδομάδα είναι που τον έχω και είναι 5 μηνών όπως έγραψα πριν. Θα το ψάξω όμως..στο κλουβί του είναι πολύ φιλικός και έρχεται για χάδια συνέχεια!
 
αφου αρχισε να βγαινει νομιζω πως δεν θαταν σωστο να του στερησεις
τη βολτα του, αλλωστε ειναι πουλι.. Μη το ξεχναμε.. Ειναι φτιαγμενο να πεταει
και οχι ναναι κλεισμενο σε ενα κλουβι.. Ειναι κουτο να ψαχνομαστε για τροφες και για παιχνιδια για τους φτερωτους φιλους μας χωρις να
τους παρεχουμε το κυριοτερο για την αναπτυξη τους.. Την κινηση
απλα φροντισε την ωρα που το βγαζεις ναχεις αφθονο χρονο να ασχοληθεις
δοκιμασε διαφορα κολπα οπως δελεασμο με μια λιχουδια.. Με ενα παιχνιδι.. Ειναι περιεργα μη το ξεχνας.. Παλι μπορει να πινασει και
να θελησει μονο του να γυρισει πισω.. Τελος αν ολα αποτυχουν παντα
τρυφερα με μια πετσετουλα που πολλες φορες καλο θαταν ναναι πανω στο κλουβι του για να τη ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ πιαστον και βαλτον μεσα..
αυτη ειναι η γνωμη μου
 
Πολύ καλή γνώμη φίλε σε ευχαριστώ.. Θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας... με τις άλλες απόψεις των φίλων βρήκα πολύ χρήσιμες πληροφορίες και νομίζω θα τα βρούμε με τον Ντέμη ( το όνομα του! ΑΕΚτζής γαρ.. )
 
Σήμερα μπήκε μιά χαρά μέσα! Έβαλα ένα ξύλο που είχε στο κλουβί του έξω όταν βγήκε.. Του έβαλα ένα φρούτο και το έτρωγε και σιγά σιγά μπήκε μέσα χωρίς να το καταλάβει! Οι συμβουλές έπιασαν...
 
Back
Top