Γενικά Πώς να δωσω ανθρακα σε καναρινι;

Γωγώ32

PB New Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2014
Μηνύματα
9
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Μου ειπαν σ΄αυτο το site οτι το καναρινι μου εχει πιθανοτατα τοξικωση και να του δωσω ενεργο ανθρακα. Πώς να τον δωσω, γνωριζει κανεις;
 
Η απορία προέκυψε από αυτό το θέμα Καναρίνι χάνει την ισορροπία του και πέφτει από την πατήθρα | PetBirds

Διαλύεις την σκόνη σε ένα ποτήρι νερό ελαφρά χλιαρό γιατί διαλύεται δύσκολα.
Αν είναι έκτακτη περίσταση, παίρνεις μία σύριγγα, βγάζεις την βελόνα και δίνεις μερικές σταγόνες στο στόμα του πουλιού να πιεί.
Αν υποψιάζεσαι δηλητηρίαση αλλά τα συμπτώματα είναι ήπια, βάζεις αυτό το διάλυμμα αντί νερού στην ποτίστρα του πουλιού.
Πάγια, έχουμε σε ξεχωριστή θήκη, αυγοθήκη στο κλουβί καρβουνάκι ειδικό για πουλιά που πουλάνε στα petshops για χρήση από το πουλάκι κατά βούλισιν όταν εκείνο θεωρεί ότι το έχει ανάγκη.
Είναι σαν αυτό της παρακάτω φωτογραφίας, υπάρχουν και σε πολλές άλλες μάρκες

upload_2014-10-20_23-20-46.webp
 
Ευχαριστώ πολυ Μαρια, ησουν σαφεστατη. Το νερο με τον ανθρακα ποσο το αφηνω στην ποτηστρα του; Μεχρι να το πιει όλο ή για καποιες ωρες; Μαλλον δεν ειναι κατι εκτακτο, εχθες ειχε κατι συμπτωματα, μου ειπαν να παρω ανθρακα αλλα κανεις δεν ειπε πώς. Το καναρινι μου σημερα δειχνει μια χαρα.
 
Δώσε αύριο αντί για νερό τον άνθρακα και άλλαξέ τον το απόγευμα με νερό πάλι με άνθρακα, γιατί όταν βάζουμε πράγματα στο νερό γλιτσιάζει.
Εν τω μεταξύ πάρε κανα δυο φακελλάκια απ' αυτό που σου είπα, να το έχεις στο κλουβάκι μόνιμα. Είναι φθηνό και φυσικά κρατάει καιρό.
Αγόρασε και μια καλή συσκευασμένη τροφή από πετ σοπ. Κρίμα είναι το πουλάκι και διάβασε αυτό Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds και ό,τι απορία έχεις, ή ανοίγεις νέο θέμα ή ρωτάς στο προηγούμενο που αφορά το πουλάκι σου.
Τώρα που γνωριστήκαμε, αν θέλεις, θα μάθεις να το φροντίζεις σωστά, μια κι έχει κι αυτό θέληση για ζωή.
Όλα καλά να πάνε :)
 
Back
Top