Διατροφή Πώς να δώσω λαχανικά και φρούτα στο cockatiel μου;

Γειά σας κ πάλι 😊 πως θα μπορέσω να δώσω λαχανικά κ φρούτα στο κοκατιλ μου! Έχω προσπαθήσει αλλά δεν ακουμπάει τιποτα 🤔
Και μένα το ίδιο, μου είπαν να τα κανω σε σκοινακι μπας και το περάσει για παιχνίδι και δοκιμάσει αλλά αυτός δεν παίζει καν με τα παιχνίδια του
 
@Liaki88

Βραστα λαχανικα δεν εχει και πολυ νοημα να τρωνε καθως εχεις καταστρεψει το μεγαλυτερο μερος της διατροφικής τους αξιας.
Με υπομονη να τα μαθεις με τον σωστοτερο τροπο.
 
Εγώ δίνω στο κοκατού βραστά καρότα (είναι τα αγαπημένα της) και μπρόκολο. Ωμά δεν τα τρώει και είναι σαφώς καλύτερα απο το καθόλου. Επίσης στα καρότα με το βρασμό αυξάνεται το ποσοστό της διαθέσιμης προβιταμίνης Α και στα μπρόκολα μειώνεται το οξαλικό οξύ. Για την ακρίβεια τα κάνω στον ατμό όπως τα τρώμε κι εμείς χωρίς να παρα-μαλακώνουν.
 
Το καροτο ωμο δινει 334% της συνιστωμενης ημερησιας ποσοτητας βιταμινης Α οποτε δεν εχει κανενα απολυτως νοημα η οποιαδηποτε θερμικη επεξεργασιας του προς αυτη την κατεύθυνση οταν αυτη η θερμικη επεξεργασια θα το υποβάλει σε απωλεια περιπου 70% των υδατοδιαλυτων βιταμινων που φερει.

Η περιεκτικότητα του μπροκολου σε οξαλικο οξυ ειναι χαμηλη και μη ικανη να διαταραξει την απορρόφηση ασβεστιου.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα τροφης υψηλης περιεκτικότητας σε οξαλικο οξυ ειναι η αντρακλα ή γλιστριδα που φερει 7 φορες περισσοτερο οξαλικο οξυ σε σχεση με το μπροκολο και παρ'ολο που χρησιμοποιείτε ευρεως σε ολα τα ειδη πτηνων και σε μεγαλες ποσοτητες δεν δημιουργει διατροφικες στρεβλωσεις.
 
@fortunatos Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει. Θα το κάνω όμως, μου είναι εύκολο. Πραγματικά δεν με πειράζει που δεν τα τρώει ωμά. Ωμά τρώει μόνο τα φρούτα, το καλαμπόκι και τον αρακά. Τρώει επίσης κάθε μέρα ένα φουλ γεύμα (γεμίζει όλος ο πρόλοβος) με βραστή γλυκοπατάτα (ενίοτε καρότο αν η γλυκοπατάτα είναι μικρή), μπρόκολο, κινόα, φακές, κέιλ και κόκκινη πιπεριά. Το μπρόκολο και το κέιλ τα βάζω ίσα να ζεματιστούν αφού το σβήσω και την πιπεριά ωμή αφού κρυώσει. Φτιάχνω σχεδόν 1,5-2 λίτρα και το βάζω ψυγείο και κατάψυξη σε βαζάκια. Πριν της το δώσω το ζεσταίνω στα μικροκύματα και το τσακίζει.
 
@Liaki88 κατάφερες κάτι με τα φρούτα και τα λαχανικά; Εγώ έχασα το πρώτο που είχα και για χάρη της μικρή μου το αντικατέστησα αμέσως αλλά δεν βρήκα απο εκτροφέα και πήρα απο πετ οπότε πάλι δεν πλησιάζει τίποτα ούτε καν τα σπόρια μονο ηλιόσπορο
 
Back
Top