Φροντίδα Πώς να ετοιμάσω το σπιτάκι νεοσσου lovebird;

Maria01

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2015
Μηνύματα
380
Οι μέρες περμανε και το μικρουλι όπου ναναι θα έρθει στο νέο του σπίτι.. έχω πληροφοριθει για οολα όσα χρειάζεται αλλά έχω αποριες για ένα ακόμα πράγμα... Τη διαμονή του! Προς στιγμής έχω φτιάξει μια κουτα με πριονιδι, χαρτί, ένα μαλακό ύφασμα και από πάνω το πλαστικκ που βαζουμε στις μπανιερες για να μην αποκτήσει splayed legs.. Πρέπει να έχω το κουτί πάνω σε θερμςνομενη κουβερτα.. και να βάλω και μέσα κουβερτουλα; ( να ενημερωσω πως το μωρακι που θα επαιρνα 1 μήνα + .. Ο εκτροφεας το εδωσε γιατί δεν ήξερα αν θα πάω 100% Αθήνα οπότε μου είπε αν είναι να το πουλήσει και του είπα ναι για να μην τον πάρω στον λαιμό μου! .. Αυτό που θα πάρω μεστην εβδομάδα θα είναι. 3 εβδομάδων )
 
... Να ενημερωσω πως το μωρακι που θα επαιρνα 1 μήνα + .. Ο εκτροφεας το εδωσε γιατί δεν ήξερα αν θα πάω 100% Αθήνα οπότε μου είπε αν είναι να το πουλήσει και του είπα ναι για να μην τον πάρω στον λαιμό μου! .. Αυτό που θα πάρω μεστην εβδομάδα θα είναι. 3 εβδομάδων )

Φτου κι απ'την αρχη λοιπον. ☹ Οσα λεγαμε ειναι σαν να μην τα ειπαμε βρε Μαρια;

Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω στα ερωτήματά σου αν κι αρμόδιος να το κάνει αυτό είναι αυτός που θα στο πουλήσει. Το πουλάκι μέχρι τις 5 σχεδόν εβδομάδες δεν χρειάζεται και πολλά στο κουτί όπου θα ζεί. Επίσης δεν του χρειάζεται μεγάλη κούτα αλλά ενα σχετικά μέτριο κουτάκι, καλύτερα πλαστικό διαφανές, ώστε να βλέπει έξω και να εξοικειώνεται με το περιβάλλον που θα ζήσει. Τόσο ευρύχωρο ώστε να χωράνε μερικά παιχνιδάκια σε διάφορα σχήματα και χρώματα αλλά και 2-3 ρηχά μπολάκια με σποράκια και φρούτα-λαχανικά. Αν βάλεις νερό σε άλλο μπολάκι φρόντισε να είναι ρηχό και το νερό λίγο ώστε να μην κινδυνεύσει να πνιγεί αν πέσει μέσα.

Τέλος θα ξανατονίσω ότι κατα τη γνώμη μου είναι κακή ιδέα να το πάρεις πριν να κοντεύει να απογαλακτιστεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση βιασύνη.
 
Καλημέρα.. η κρέμα raff για καναρινακια πληροφοριθηκα πως κάνει και για παπαγαλους.. αληθεύει; (συγγνώμη που γράφω εδώ αλλά το θέμα πληροφορίες για μωρό λοβμπερντ δεν το βρίσκω)
 
Καλημέρα.. η κρέμα raff για καναρινακια πληροφοριθηκα πως κάνει και για παπαγαλους.. αληθεύει; (συγγνώμη που γράφω εδώ αλλά το θέμα πληροφορίες για μωρό λοβμπερντ δεν το βρίσκω)
Γιατι να μην παρεις για παπαγαλους;

https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/eggfoods/


Το θεμα σου ειναι εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πληροφορίες-για-μωρο-λαβμπερντ.24095/
 
Δεν μπορώ να πάρω για παπαγαλους γιατί δεν υπάρχει κανένας που να πουλάει εδώ!
 
Το θέμα είναι.. Θα είναι εδώ η κρέμα μέχρι το Σάββατο; Το σαιτ που μου εδωσες δεν έχει κάπου κρεμες
 
εχεις ξαναταϊσει μωρο παπαγαλακι; θα σου δειξει ο εκτροφεας; Εχεις προετοιμαστει με τα απαραιτητα για τη φροντιδα του μικρου; Εφοσον θα κατεβεις αθηνα να παραλαβεις το μωρο σου μπορεις ευκολα να βρεις κρεμα νεοσσων για παπαγαλους
 
εγω ελεγα να το παρεις λιγο μεγαλητερο ωστε ναι να το ταιζεις αλλα να μπορει να τρωει εστω παπαγαλινη μονο του για να μην κινδινευσει απο καποιο λαθος σου!
 
Παιδιά δε ρωτησα τι ηλικία να το πάρω! Έκανα ερώτηση για τη διαμονή του! Αν ρωτουσα για ηλικία μποριυσατε να πείτε τη γνώμη σας
 
...Αν ρωτουσα για ηλικία μποριυσατε να πείτε τη γνώμη σας

Tη γνώμη μας Μαρία μπορούμε να τη λέμε απο τη στιγμή που τηρούμε τους κανόνες του φόρουμ και τους άγραφους κανόνες καλής συμπεριφοράς για οποιοδήποτε κομμάτι της πληροφορίας που παρέχει ο θεματοθέτης. Είτε αυτή αρέσει στον δημιουργό του θέματος (καλή ώρα εσύ) είτε όχι. Το αν θα την αποδεχτείς και τι θα αποδεχτείς απο τις συμβουλές-πληροφορίες που σου δίνονται απο ανθρώπους με μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στο θέμα, είναι καθαρά δικό σου ζήτημα. Το μικρό πουλί που λες ότι θα πάρεις προσπαθούμε πρώτα όλοι εδώ να προφυλάξουμε, που ίσως να διατρέξει κίνδυνο ζωής ή θανάτου απο την απειρία σου και δεύτερον τη δική σου στεναχώρια σε μια πιθανή απώλεια.
 
Παιδιά δε ρωτησα τι ηλικία να το πάρω! Έκανα ερώτηση για τη διαμονή του! Αν ρωτουσα για ηλικία μποριυσατε να πείτε τη γνώμη σας
Μαρία δεν σου κρύβω πως δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος της απάντησής σου.
Εδώ όλοι είμαστε εθελοντές. Κίνητρό μας είναι η διάδοση της σωστής φροντίδας των κατοικίδιων πτηνών, για να περνάνε τα ζωντανά καλά, κατ' αρχήν να ζούνε και όχι να πεθαίνουν σε άπειρα ή ασυνείδητα χέρια και φυσικά να κάνουμε κι εμείς οι φροντιστές τους καλή παρέα μαζί τους.
Όταν κάποιος πρωτοεισερχόμενος κάνει μπαμ από μακριά ότι του λείπει η εμπειρία, νοιώθουμε υποχρέωσή μας να του επισημάνουμε όσα γνωρίζουμε.
Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι μας βάζεις στην θέση μας μέσω μιας δημόσιας αγένειας αλλά κάποιος άλλος αν παραλείψουμε κάτι ουσιώδες θα γυρίσει και θα πει "και γιατί παιδιά δεν μου το είπατε εγκαίρως;" Γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια κίνητρα και τους ίδιους σκοπούς.
Αν νομίζεις πως ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς περί του σωστού, βρίσκεσαι στον κατάλληλο χώρο. Αν ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε άλλο, μάλλον θα απογοητευθείς.
 
Λοιπόν.. επειδή έχω παρατηρησει πως στις περισσοτερες περιπτωσεις οι συζητήσεις στο φορουμ αυτό καταληγουν σε καυγάδες θα σταματησω αυτή τη συζήτηση.. Επίσης βρε Μαρία πως θα αποκτησω εμπειρία αν δεν ξεκινησω από κάπου; δεν είπα ότι θα κάνω πειράματα στο μωρακι είμαι ΕΝΤΕΛΏΣ συνηδιτοποιημενη και ΞΈΡΩ πως να το φροντισω! Επίσης πρέπει να στατησετε να τα βλεπετε ΌΛΑ από την αρνητικη τους πλευρά! Επιπλεον δεν ειμαι εγω μονο η προσβλητικη εσείς λέτε με τον Τροπο σας πως είναι άσχετη και το μωρό θα πεθάνει στα χερια μου αμαν πια για να υπάρχει σεβασμός από μένα πρέπει να υπάρχει και προς εμένα! Δε θα ξανααπαντησω σε αυτό το θέμα γιατί θα καταληξει σε δισαρεστο! Αύριο θα έχω το. Μωρό μου. και θα δείτε πως θα τα πάει μια χαρά!
 
επειδή έχω παρατηρησει πως στις περισσοτερες περιπτωσεις οι συζητήσεις στο φορουμ αυτό καταληγουν σε καυγάδες θα σταματησω αυτή τη συζήτηση

Θα στο συνιστούσα ανεπιφύλακτα, καθώς η τρέχουσα συζήτηση θα καταλήξει όντως σε καυγά... σε αντίθεση με ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες.
 
Επίσης πρέπει να στατησετε να τα βλεπετε ΌΛΑ από την αρνητικη τους πλευρά! Επιπλεον δεν ειμαι εγω μονο η προσβλητικη εσείς λέτε με τον Τροπο σας πως είναι άσχετη και το μωρό θα πεθάνει στα χερια μου αμαν πια για να υπάρχει σεβασμός από μένα πρέπει να υπάρχει και προς εμένα! Δε θα ξανααπαντησω σε αυτό το θέμα γιατί θα καταληξει σε δισαρεστο! Αύριο θα έχω το. Μωρό μου. και θα δείτε πως θα τα πάει μια χαρά!




Μαρια μου, πολυ επιθετικη σε βρισκωκαι μαλιστα προς ατομα που μονο να σε βοηθησουν προσπαθουν. Ειναι προσβολη να σου πει καποιος οτι δεν εχεις πειρα; Αφου η αληθεια αυτη ειναι, η πειρα αποκταται με τον καιρο αλλωστε. Κανεις δεν σε προσβαλει, τα παιδια να σε συμβουλεψουν ωστε να πραξεις το σωστο προσπαθουνε, δεν εχουν κανενα συμφερον αν εσυ παρεις το πουλακι σε μεγαλυτερη ηλικια οπως σου λενε, ουτε θα στεναχωρηθουν εκεινοι αν λογω της απειριας σου γινει κατι λαθος πανω στο ταισμα και πεθανει, αλλα εσυ.
Τελος παντων οπως και να χει καλως ή κακως εχεις παρει ηδη την αποφαση σου, αν και κατα τη γνωμη μου επιπολαια, οποτε αυριο με το καλο να δεχτεις το μικρο και ας ελπισουμε να πανε ολα καλα.
 
Παιδιά δε ρωτησα τι ηλικία να το πάρω! Έκανα ερώτηση για τη διαμονή του! Αν ρωτουσα για ηλικία μποριυσατε να πείτε τη γνώμη σας
Συγνωμη αν ειπα τη γνωμη μου και ενα δευτερο συγνωμη που αυτη δεν σου αρεσε να εισαι συγουρη πως δεν θα την ξαναπω σε σενα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Back
Top