Γενικά Πώς να ημερεύσω ένα άγριο καναρίνι;

@ParrotletTwityZeta για εμένα αυτό είναι μια άκαρπη προσπάθεια. Τα καναρίνια δεν είναι τέτοιου είδους πουλιά. Η εξημέρωση τους θεωρώ ότι μπορεί να γίνει εφόσον το μικρό έχει ταϊστεί στο χέρι και έχει εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία. Σε αυτή την ηλικία το βρίσκω άπιστευτα δύσκολο να μάθει έστω και ένα κόλπο. Καλύτερα να μην προσπαθήσει κάτι γιατί το πουλί θα τρομάζει συνέχεια. Άντε, το πολύ να μάθει να τρώει από το χέρι αλλά μέχρι εκεί.
 
Τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα περιγραφει ο Γιαννης @Γιαννης17

Ποτε δεν θα φερεις ενα καναρινι στο επιπεδο ενος παπαγαλου.
Ακομη και καναρινια που εχουν μεγαλωσει στο χερι δεν φτανουν σε αυτο το επίπεδο και μάλιστα αν δεν συνεχισεις να ασχολείσαι για ωρες καθημερινα μαζι του σε "ξεχναει" αμεσως.
Τα καναρινια δεν γινονται παπαγαλοι και οι παπαγαλοι δεν γίνονται καναρίνια.
 
Καλησπέρα...
Εγώ τα δικά μου τα είχα εξημερώσει δίνοντας τα λιχουδιές με το χέρι μου...
Εννοείται πως δεν ήταν ταισμενα στο χέρι και όταν το κατάφερα αυτό ήταν είδη τρία χρονών...
Με το δάχτυλο τα έβγαζα από το κλουβί και με το δάχτυλο τα ξανά έβαζα μέσα...
Χρειάζεται όμως να έχεις υπομονή... Δεν είναι ακατόρθωτο.
 
καλησπέρα. Ποτέ δεν θα το καταφέρεις και εάν πλησιάσεις (κατά την άποψή σου) σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δεν θα είναι καρπός της προσπάθειάς σου αλλά τυχαίο και παροδικό. Δεν σου γράφω κατά την δική μου άποψη, που είναι αρνητική σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, απλά σου αναφέρω πράγματα που έχουν συμβεί. Καλή συνέχεια.
 
εγω αν και αργοπορημένα θα πω κατι.ενα καναρινι οπως ειπαμε δεν γινεται παπαγαλος.θα πω ομως εναν τροπο που εφαρμοσα σε δυο αρσενικα στην ηλικια του δικου σου και τωρα τρωνε απο χερι και καθονται πανω μου.αρχικα τα βαζεις μες το σπιτι.σε συνηθίζουν και καθε φορα που περνας απο διπλα τους δεν κανουν σαν παλαβα. βρεχεις λιγο το χερι σου και οι σποροι κολλανε πανω.βαζεις μονο ενα δαχτυλο μεσα στο κλουβι και αρχιζουν να τσιμπολογανε μετα απο λιγο.θελει υπομονη.Μπορεις ακομα να τα βγαλεις εξω και να κλεισεις το φως ενω τα κρατας.αυτα φοβουνται και μενουν .σιγα σιγα κατι γινεται ετσι.εγω ομως δεν θα το ξανακανα.πολυ κοπος και πολυ τρομος για τα πουλια.
 
Είναι αυτό που είπαν τα παιδιά ότι το καναρίνι δεν θα γίνει παπαγάλος. Θα το θέλαμε, αλλά είναι το Dna. Έχει να κάνει και με την προσωπικότητα του κάθε πουλιού. Προσωπικά προσπάθησα μέσα σε λογικά πλαίσια, χωρίς να το στρεσάρω, να του μάθω να είναι πιο φιλικό. Όταν με βλέπει από το κλουβί του, με χαιρετάει με ένα σφύριγμα, του μιλάω πολύ και όταν κάθομαι σε μια πολυθρόνα κάτω από το κλουβί του κάθεται και με βλέπει. Όμως όσο και να το θέλω, δεν βγαίνει από το κλουβί του ούτε με επίδοση έξωσης από δικαστικό κλήτηρα. Έχω δοκιμάσει να αφήσω την πόρτα του κλουβιού του ανοιχτή για πάνω από μία ώρα και να αρνείται να βγει. Σε αυτό συντελεί και η φοβία που μάλλον απέκτησε μιας και το μάζεψα από το δρόμο.
Θέλω να πω ότι κάποια φιλικότητα μπορούμε να αναπτύξουμε, αλλά το να το κάνουμε σκύλο το καναρίνι και να μας φέρνει τις παντόφλες, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουμε ποτέ.
 
Πώς να ημερεύσω ένα άγριο καναρίνι (οχι από την φύση εννοώ Όχι ημερο) 4 μηνών;
Λιπον επειδή έχω ζήσει κάτι σχετικό θα σου πω την εμπιρια μου...κλασσικά όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα καναρινάκι που μας το είχανε δώσει γνωστοί...έβλεπα διάφορα βιντεάκια με ημέρα καναρινιακια και πίστευα ότι μπορώ να το κάνω και εγώ...προσπαθούσα με λίγο βαρβάρους τρόπους να το κάνω να ηρεμισει μιας που ήμουν μικρός και δεν ήξερα...βαρβάρους ενοω να κλείνω το φως και να μην βλέπει τίποτα ώστε να κάθετε στο χέρι μου...έτσι πήγαινε συνεχια...εφτυνα και έφτυνα αίμα καθημερινά και την επόμενη μέρα πρωί όλα ξανά απτην αρχη...είχε ξεχάσει τα πάντα...το μόνο που κατάφερε ήταν μετά από 2 χρόνια να με συνηθίσει δλδ να μην χτυπήστε στο κλουβί και άντε να κάτσει και ελάχιστα στο χέρι μου άμα κρατούσα σπορακια...όπως είπαν και τα παιδιά...δεν είναι πουλιά για εκπαιδευση...
 
καταλαβαίνω τι λετε.απλα ανέφερα εναν δοκιμασμένο(το τονιζω) απο έμενα τρόπο που το τελικο αποτελεσμα ειναι ημερα πουλια.απο εκει και περα ο καθενας εχει δικαίωμα να κανει οτι θελει.στο τελος ανεφερα επίσης οτι τα πουλια τρομαζουν και προσωπικα δεν θα το ξαναδοκιμαζα,οχι ομως οτι τα τραυματισα ή τα φοβησα τοσο που τους εμεινε .ο καθενας μπορει να κανει ο,τιιιιιιιιι θελει και φυσικα ειναι φυσικο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για το μεχρι ποσο μπορει να ημερεψει ενα καναρίνι.απο εκει περα ο καθενας βγαζει οτι συμπέρασμα θελει απο αυτη τη συζήτηση.λυπαμαι αν περασα καποια συμπεριφορα βιας ή κατι τετοιο.🙃
καλη συνεχεια!
 
@evelinag δεν χρειάζεται να ανχωνεστε δεν έγινε και τίποτα την γνώμη σας είπατε😂...φυσικά και ήταν πολύ επικυνδινο και το πουλί τρόμαζε συνεχια...απλά ήμουν μικρός και δεν ήξερα...🤦😂
 
καταλαβαίνω τι λετε.απλα ανέφερα εναν δοκιμασμένο(το τονιζω) απο έμενα τρόπο που το τελικο αποτελεσμα ειναι ημερα πουλια.απο εκει και περα ο καθενας εχει δικαίωμα να κανει οτι θελει.στο τελος ανεφερα επίσης οτι τα πουλια τρομαζουν και προσωπικα δεν θα το ξαναδοκιμαζα,οχι ομως οτι τα τραυματισα ή τα φοβησα τοσο που τους εμεινε .ο καθενας μπορει να κανει ο,τιιιιιιιιι θελει και φυσικα ειναι φυσικο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για το μεχρι ποσο μπορει να ημερεψει ενα καναρίνι.απο εκει περα ο καθενας βγαζει οτι συμπέρασμα θελει απο αυτη τη συζήτηση.λυπαμαι αν περασα καποια συμπεριφορα βιας ή κατι τετοιο.🙃
καλη συνεχεια!
Δεν πιστεύω ότι σε παρεξήγησε κανείς. Ίσα ίσα αυτό που κάνεις πηγάζει από το ενδιαφέρον και την αγάπη σου για το πουλί. Μπορεί ίσως να μην ξέρεις κάποιες λεπτομέρειες που όλοι μας δεν ξέραμε και κάναμε λάθη στη φροντίδα τους. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι νοιάζεσαι για αυτό. Και κάτι το οποίο έχω συμπεράνει είναι ότι κάθε πουλί έχει μια διαφορετική προσωπικότητα. Αυτό το οποίο του αρέσει του δικού μου, του δικού σου μπορεί να το κάνει ζημιά και το ανάποδο. Η γνώση αυτού του γεγονότος μάς κάνει να τα βλέπουμε ως ξεχωριστές οντότητες το καθένα και να μην τα ταουβαλιάζουμε όλα σε μια κατηγορία.
 
Σχετικά με την εξημέρωση καναρινιών και το κατά πόσο είναι εφικτή.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
. Δεν ξέρω τι είχες-εχεις στο μυαλό σου να πετύχεις αλλά εκτός του ότι δεν είναι όλα τα πουλιά ίδια, δεν εξημερώνονται κι όλοι οι παπαγάλοι στον ίδιο βαθμό ούτε και δέχονται όλοι τους ίδιους χειρισμούς. Αλλά αφού μπορεί ένας, μπορούν κι άλλοι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top