Γενικά Πώς να καταλάβω ηλικία και φύλο κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης karailia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

karailia

PB New Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2020
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Αγόρασα αρχές του μήνα ένα κακατίλ και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει την ηλικία του από το δαχτυλίδι που ράφει SK κάθετα και οριζόντια 12738 και είναι ασημί.

Απο τη φώτο γνωρίζει καποιος να μου πει και το φύλο;

20200917_172929-1.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να το χαίρεσαι είναι πολύ όμορφο!
Το SK δείχνει ότι είναι από την Σλοβακία.
Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στο νούμερο 12738 να μην υπάρχει αναφορά στο έτος γέννησης.
Ανέβασε κοντινές φωτογραφίες του προσώπου, της πλάτης, της ουράς και των ποδιών του.
Τις φωτογραφίες να τις τραβήξει με φυσικό φωτισμό.
Τα μέλη που ασχολούνται με παπαγάλους θα μπορέσουν να κάνουν κάποια εκτίμηση για την ηλικία του και ίσως και για το φύλο του.
Το έχεις ακούσει να τραγουδάει ?
 
Η φώτο ανέβηκε στο πρώτο μήνυμα.

Το πουλάκι αυτό δείχνει για θηλυκό καθώς δεν έχει τα σημάδια ανώριμου πουλιού. Μήπως το δαχτυλίδι γράφει και κάτι ακόμη πλάγια?
 
Πολύ όμορφη, να την χαίρεστε!
Αν αρχίσει να χάνει τις βουλές της τότε θα χουμε κάνει λάθος και θα ναι αρσενικό, αλλά μάλλον όχι. Στα περλέ κοκατιλ (pearl) τα αρσενικά "χανουν" τις βούλες στην πρώτη κανονική πτερορροια (6-12 μηνών). Η πλήρης μετάλλαξη (χρωματισμός) της λέγεται cinnamon pearl pied.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ πιο πολύ κανει την τσιρίδα το πρωι πολλες για πολύ ώρα κι εχει κι ενας γείτονας ένα κοκατιλ και ανταλλάσουν κραυγές! Κυρίως αυτο τον ήχο βγαζει και κατι αλλους ήχους σαν φλυαρία. Από το pet shop μου παν οτι συνηθως ειναι γυρω στο έτος αυτα που εχουν. Νομιζα πως το 12 στο δαχτυλιδι ειναι το ετος γεννησης και σοκαριστηκα οτι μπορει να ειναι 8 ετων το κοκατιλ μου 😕
 
Τελευταία επεξεργασία:
@karailia οι γνώση μου όσον αφορά τους παπαγάλους περιορίζεται σε αυτά που έχω διαβάσει στο forum.
Οι πιο ειδικοί @Φοίβος, @Sissy, @vagelis76, @zack27, @fortunatos που διατηρούν παπαγάλους και έχουν σίγουρα καλύτερη άποψη από εμένα θα μπορούσαν να μας πουν την γνώμη τους για την ηλικία, φύλλο και κατάσταση του πουλιού.
 
Το πουλάκι δείχνει υγιές στις φώτο κι εμένα μου φαίνεται ενήλικο (πάνω απο 1 έτους) θηλυκό. Κάτι άλλο δεν μπορώ να συμπεράνω. Η ηλικία δεν μπορεί να προσδιοριστεί δυστυχώς σε ενήλικα πουλιά.
 
Back
Top