Φροντίδα Πώς να μάθω το κοκατιλ να μη πέφτει σε τοίχους

Ντέιβιντ

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν προχθές πείρα ένα κοκατιλ. Σήμερα μιας και είχε ηρεμισει λιγο είπα να προσπαθήσω να τον βγάλω από το κλουβί. (Με εμπιστεύεται πια) Και τα κατάφερα αλλά έπεφτε συνέχεια σε τοίχους. Πώς μπορώ να τον εκπαιδεύσω να μη πέφτει σε τοίχους;
 
Δεν χρειάζεται εκπαίδευση,θελει ηρεμία και εξοικείωση. Πέφτει στους τοίχους γιατί ίσως είναι ακόμα ταραγμένο, είναι σε εναν νέο χώρο με νεους ανθρώπους που δε γνωρίζει. Με τον καιρό θα μάθει, αλλά για να τον βγαλεις έξω θα πρέπει πρώτα να έχει ηρεμήσει και να σε εμπιστεύεται απόλυτα. Η λέξη κλειδί είναι "υπομονή". Θα χρειαστεί χρόνο. Μην τον βγάζεις εσύ έξω, άστου ανοικτή την πορτούλα να βγει αυτός αν θέλει. Ίσως να βγει ίσως όχι. Αλλά χρειάζονται μικρά βήματα, και σταθερή πρόοδος.
Οι περισσότεροι παπαγάλοι μας ήταν άτσαλοι στα πρώτα τους πετάγματα. Προσοχή μην τραυματιστεί το πουλάκι, αν βλεπεις ότι πετάει συνεχώς ατσούμπαλα μην τον βγαζεις τόσο έξω, ίσως να είναι ακόμα αγχωμένος. Μίλα του συνεχώς να μάθει τη φωνή σου με ήρεμο και χαμηλό τόνο.
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις αργά, με τάισμα μεσα στο κλουβί από το χέρι σου, αφού πρώτα συνηθίσει την παρουσία σου, μετά να βγει έξω μόνος τουκαι στη συνέχεια θα βρει τα "μέτρα" του να πετάξει.
Προσοχή όπως θα σου πουν και άλλα παιδια σε τζάμια (να είναι καλυμμένα) και πιθανά μέρη που μπορεί να εγκλωβιστεί ή να σφηνώσει.
Υπομονή και αγάπη και θα γίνουν όλα όπως πρέπει.
 
(Με εμπιστεύεται πια)
Λοιπόν προχθές πείρα ένα κοκατιλ
Μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να συμβαίνει αυτό σε επαρκή βαθμό μέσα σε 2 ημέρες. Δεν είναι βέβαια ότι αμφισβητώ τα λεγόμενά σου, αλλά μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, ότι αν ακολουθήσεις όσα σου λέχθηκαν πιο πάνω, σε λίγες εβδομάδες θα διαπιστώσεις και εσύ ο ίδιος ότι θα σε εμπιστεύεται πολύ περισσότερο από τώρα.
 
θα συμφωνησω 100%, με τον γιαννη, οτι μεσα σε δυο μερες να ηρεμηση τοσο πολη και να σε εμπιστευτη, μαλιστα και σε καινουργιο χορο, ενα κοκατιλ αγριο, βεβαια καταλαβενω την ενια του αγριου. το μονο που με κανει να λεω λες, ειναι λιγο το τεσσαρων μηνων. με βρισκης καθολικα αντιθετο με την αποφαση σου αυτη. το πουλακι δεν προλαβε καν να προσαρμωστη, δεν γνωρισε καν εσενα, και ξαφνικά εξω σε ενα αγνωστο χορο, η μαλλον σε ενα γνωστο χορο δυο ημερων, τις αποφασεις εσυ τις περνεις, και ειναι σεβαστες, και εγω απλως διατυπωνο την γνωμη μου, και αυτο θα κανω με χαρα οταν το ζητας. σε ενα αλλο σχολιο σου εγραψα, να τον αφησης να προσαρμωτη με το κλουβι του, τον χορο εσενα, τουλαχιστιν δεκα μερες μεσα. στο ερωτημα σου τωρα. Οταν θα πεταει καθε μερα και ασκηση τις φτερουγες του το κορμι του, και εχει αισθηση του χορου, θα δης οτι ολα τα κανει μονο του.
.
 
Back
Top