Φροντίδα Πώς να ξεκινήσω με τα παπαγαλάκια;

Mariannanik85

PB New Member
Εγγραφή
9 Νοε 2020
Μηνύματα
7
Πόλη
Πύργος
Ψάχνω εδώ και καιρό για παπαγαλάκι αλλά θέλω να έχω μάθει όσα μπορώ πριν το πάρω.. έχω και ένα σκυλάκι που λατρεύω και ψάχνω γενικά να δω ποιο παπαγαλάκι να πάρω, θα πρέπει να πάρω 2 για να έχουν παρεούλα, τι πρέπει να έχω προμηθευτεί πριν το πάρω και φυσικά από που να το πάρω.. από pet shop? σας ευχαριστώ για όποια βοήθεια!
 
Μαριάννα,
πρέπει πρώτα να καταλήξεις στο είδος παπαγάλου που θα επιθυμούσες κι έπειτα θα δεις αν υπάρχει αξιόπιστος εκτροφέας προσβάσιμος κι αν όχι θα δεις σε πετσοπ.
Σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να διαβάσεις τον Συγκριτικό Πίνακα του Φόρουμ, https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/
και φυσικά να δεις τι θεωρείς ότι σου αρέσει ή/και θα ταίριαζε στον χαρακτήρα και στις συνθήκες διαβίωσής σου.
 
Από αυτά που βλέπω καταλήγω ή στα Μπουρκ ή στα Κοκατιλ. Επειδή έχω και την Κούκι, τη σκυλίτσα μου, και επειδή είμαι τελείως αρχάρια μου φαίνονται αυτές οι δύο επιλογές καλές. Όμως πραγματικά δε θέλω καθόλου να πάρω ένα πλάσμα που θα στεναχωριέται έστω και λίγο, αυτά τα 2 είδη πρέπει να είναι 2 μαζί ή μπορώ να ξεκινήσω με 1;
 
Ωραία.. μάλλον εκεί καταλήγω.. είδα και ένα σωρό βίντεο.. τα έχω αγαπήσει ήδη.. τώρα μένει μόνο να βρω ένα.. πώς να ψάξω για άνθρωπο που τα μεγαλώνει στο χέρι όπως το λέτε? Ζω στον Πύργο Ηλείας.. αλλά δε ξέρω κανέναν εδώ σχετικό.. να ρωτήσω σε κάποιο μαγαζί με τροφές ζώων?
 
Σε γενικές γραμμές, το σκυλάκι δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο κλουβί του πουλιού, και επίσης θα πρέπει να σκεφτείς ότι τα δυο τους δεν θα πρέπει ποτέ να μείνουν χωρίς επιτήρηση στον ίδιο χώρο.
Επίσης για το τάισμα στο χέρι, ο ίδιος είμαι αρκετά επιφυλακτικός, γιατί κάποιοι εκτροφείς που αναλαμβάνουν αυτήν την πρακτική, κάνουν λάθη, με αποτέλεσμα τα πουλάκια να φέρουν μικροβιακό φορτίο και να αρρωσταίνουν, οπότε θα σου έλεγα ότι θα μπορούσες να βρεις ένα μικρό σε ηλικία πουλάκι, οπωσδήποτε άνω των 2 μηνών που να τρώει ήδη μόνο του.
Για τα καταστήματα ζώων, επίσης θα πρέπει να είσαι προσεκτική, καθώς ενίοτε τα πουλιά δεν είναι φροντισμένα σωστά ή υγιή. Μήπως να γκουγκλάρεις να δεις αν έχετε κάποιον σύλλογο στην περιοχή σου ή σε κοντινές περιοχές;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα τα προσέξω όλα όσα διάβασα! Θα ψάξω και ελπίζω να βρω κάποιο σύλλογο ή κάτι παρόμοιο. Δυστυχώς δεν έχω κανέναν που να γνωρίζει από παπαγαλάκια στον περίγυρο μου και παίζω σόλο. Ελπίζω να τα καταφέρω.
 
Back
Top