Γενικά Πώς να ξεχωρίσω το φύλο των cockatiels μου;

Εγγραφή
17 Μαρ 2009
Μηνύματα
46
Πόλη
Ιεράπετρα
Αγώρασα πρόσφατα τα 1α μου cockatiel και δεν μπορώ να διακρίνω το φύλο τους βοηθήστε με σας παρακαλώ δείτε τις φοτογραφίες στο προφίλ μου να μου πείτε τη γνώμη σας...ΒΟΗΘΕΙΑ...
 
και εγω αυτο ξερω Billy αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος... σε βιβλιο το διαβασα
 
τώρα θα βάλω καινούριες εικόνες να ρίξετε μια ματιά παιδιά πάντος ευχαριστώ και αν μπορείτε απαντήστε μου στα σίγουρα όμως.
 
Να σε ρωτησω κατι, γιατι το γκρι κοκατιλ εχει τοσο κοντη ουρα; Η μηπως δεν φαινεται καλα στις φωτος; Παντως βλεπω οτι τα φτερα πτησης του ειναι ισα ισως και μακρυτερα απο την ουρα του.
Τι ηλικια εχουν τα πουλια γνωριζεις; Φοραει καποιο απο αυτα δαχτυλιδι; Ποσο καιρο τα εχεις; Μη βιαστεις για αναπαραγωγη διοτι μπορει τα πουλια να ειναι μικρα σε ηλικια και να υπαρξουν αρκετα προβληματα. Ασχολησου καλυτερα, κατα τη γνωμη μου παντα, με το να μαθεις να τα φροντιζεις σωστα ισως και να τα ημερεψεις λιγο και η αναπαραγωγη θα ερθει αργοτερα.

Κατα τα κανονα τα περλε κοκατιλ ειναι θηλυκα, περλε λεγονται αυτα οπως το δικο σου γκρι. Υπαρχουν και περλε αρσενικα τα οποια μεγαλωνοντας χανουν ολες τις περλες απο το φτερωμα τους η κρατανε καποιες λιγες στην πλατη. Γι αυτο σε ρωτησα αν ξερεις την ηλικια τους. Το λευκο δεν μπορει κανεις να σου εγγυηθει οτι ειναι αρσενικο. Εαν εχεις βιβλιο που λεει οτι ολα τα λευκα κοκατιλ ειναι αρσενικα καλυτερα να το πεταξεις. 😛 Το λευκο σου κοκαυτλ εχει τον χρωματισμο που λεγεται lutino. Το φυλο σε αυτα ειναι σιγουρο οτι θα αποδειχτει μονο με τεστ DNA. Μια αλλη λυση ειναι να τα δεις να ζευγαρωνουν κι ετσι θα καταλαβεις ποιο ειναι τι. Η πιο σιγουρη παντως ειναι το DNA test.
 
πρίν τα είδα και είχε ανέβει το γκρί πανω στο αλλο αλλα δεν ζευγάρωναν νομίζω πως προσπαθούσαν... Το κιτρινο εχει μόνο δαχτυλίδι και δεν ξέρω τι ιλικία είναι αλλά στο πετ σοπ μου είπαν οτι τα είχαν δει να ζευγαρώνουν και αν ήθελα να μου τα δώσουν μαζι, αλλα δεν είμαι σίγουροσ απο αυτά που μου έχουν πει με τα μάγουλα...
 
πρίν τα είδα και είχε ανέβει το γκρί πανω στο αλλο αλλα δεν ζευγάρωναν νομίζω πως προσπαθούσαν... Το κιτρινο εχει μόνο δαχτυλίδι και δεν ξέρω τι ιλικία είναι αλλά στο πετ σοπ μου είπαν οτι τα είχαν δει να ζευγαρώνουν και αν ήθελα να μου τα δώσουν μαζι, αλλα δεν είμαι σίγουροσ απο αυτά που μου έχουν πει με τα μάγουλα...

Αυτο που λες για τα μαγουλα ισχυει μονο για τα κοκατιλ που εχουν φυσικο χρωματισμο οπως η φωτογραφια παρακατω. Μην τους βαλεις απο τωρα φωλια... Περιεμενε να περασουν πτερορροια να δεις τελικα το γκρι αν θα παραμεινει ετσι και κανε τεστ DNA στο κιτρινο να σαι σιγουρος.
 

Συνημμένα

  • cockatiels1.webp
    cockatiels1.webp
    19,5 KB · Προβολές: 104
Δες τι γραφει το δαχτυλιδι του κιτρινου και γραψτο μας εδω. 😉
Εαν το γκρι ειναι αρσενικο τοτε πιστευω πως ειναι σχετικα μικρο σε ηλικια διοτι εχει αρκετες περλες ακομη αν και ο τροπος που τα ασπρα σημαδια φαινονται στην πλατη του ειναι παρομοιος με αυτον των αρσενικων περλε. 😉 Αυτα τα κοκατιλ οσο μεγαλωνουν χανουν τον περλε χρωματισμο τους και γινονται πιο γκρι.
 
Αλλα πώς καταλαβαίνεις το φύλο του κοκατίλ απο το δαχτυλίδι; μου είπαν οτι γράφει χώρα αριθμό εκτροφέα και κάτι τετόια...
 
το τι γραφει το δαχτυλιδι στο ρωτισαν για να μαθουμε ηλικια, σε ενα νεαρο πουλι κατω του ετους μπορεις ευκολα να κανει καθος στην αναγνωριση του φυλου..
 
το κίτρινο μπαίνει στη φωλιά απο χτές και κάθετε εκεί ολοντο μεσιμερι και σήμερα το πρωί ειδα το γκρι και είχε ανεβει πανω απο το κίτρινο και νομίζω έκανε τη δουλεία...η ουρα του και γενικά το πίσω μέρος του κουνιώταν δεξιά και αριστερά και φώναζε το κίτρινο απο τι έχω δει σε βίντεο ετσι γίνετε η δουλειά μήπως είναι έγκυος γιαυτό κάθετε στη φωλιά;
 
Για να καθεται στην φωλια μαλλον.Απο αυτα ομως που μας εγραψες οτι λεει το δαχτυλιδι(08) ειναι νεαρο. Τα κοκατιλ πρεπει να ζευγαρωνουν απο το 2ο ετος της ηλικιας τους και μετα.Βγαλε λοιπον την φωλια και εχε το νου σου διοτι αν τελικα κανει αυγα ισως υπαρξει προβλημα δυστοκιας που θα πρεπει να παρεμβεις εσυ αμεσα.
 
Back
Top