Φροντίδα Πώς να συμπεριφερθώ στο νέο μου Κοκατίλ;

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα φίλοι μου!Χθες πήρα το κοκατιλάκι μου! Είναι γλύκας και πολύ ήσυχος... Δεν έδειξε τρομαγμένο,τρώει κανονικά και χθες κάποια στιγμή κελάηδισε λίγο αλλά σήμερα τίποτα... Δεν βάζω χέρια μέσα προστοπαρών, του μιλάω ήρεμα και με κοιτάζει καλά καλά.. Ο παλιός του ιδιοκτήτης το έβγαζε, το χάιδευε και το άφηνε ώρα έξω από το κλουβί. Επίσης το έκανε μπάνιο σε λεκανάκι και μου συνέστησε και μένα να συνεχίσω να κάνω τα ίδια αλλά επειδή δε με ξέρει ακόμη δεν νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα να τα κάνω κατευθείαν... Εσείς τι λέτε; Κάποια στιγμή δοκίμασα να πάω κοντά το χέρι μου αλλά έξω από το κλουβί και άνοιγε το στοματάκι του... Πώς να του συμπεριφερθώ; Από χθες του μιλάω και του τραγουδάω συνέχεια πάντως..
 
Ωραία καλώς το δέχθηκες, να σου ζήσει!
Εφόσον είναι ήμερο, θα σε συνηθίσει γρήγορα. Οπωσδήποτε η αλλαγή χώρου και ανθρώπου, του έχει δημιουργήσει ένα στρες. Έτσι με μαλακούς τρόπους θα σε μάθει εύκολα. Να το σέβεσαι, να παρακολουθείς τις αντιδράσεις του αλλά να μην το φοβάσαι γιατί ο φόβος εντοπίζεται απ' όλα τα πλάσματα και μεταδίδεται επίσης. Βάλε το χέρι σου στο άνοιγμα της πόρτας κρατώντας κάποιο τρόφιμο, σποράκια, χόρτα κτλ.
Καλό είναι να τηρήσεις κάποιες συνήθειες που είχε από την αρχή ώστε οι αλλαγές να είναι λιγότερες.
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Μαράκι!Ωραία, θα το δοκιμάσω, απλά δεν το έκανα ακόμα για να μην το φοβίσω άλλο... Ο ιδιοκτήτης του του έδινε είπε ένα έτοιμο μίγμα χορτων γιατί ήταν δύσκολο είπε να τα φάει ωμά και σκέτα, εγώ θα το προσπαθήσω μετά από λίγες μέρες... Επίσης του έδινε την συσκευασμένη της vitakraft, και συνεχίζω την ίδια έτσι; Μπανάκι πως να τον κάνω;
 
Όπως έχει συνηθίσει, συνήθως κάνουν μόνα τους.
 
Σ'ευχαριστώ πολύυυυ! Τον αγαπώ ήδη 😛

Μόλις προσπάθησα να το πλησιάσω με μια φρυγανιά αλλά το αποφεύγει δαγκώνοντας τα μανταλάκια που του είχε για παιχνίδια ο παλιός του ιδιοκτήτης... Του έβαλα και μέσα τη μπανιερίτσα του μήπως και κάνει μπανάκι...Αναμένω.
 
Back
Top