Φροντίδα Πώς να υποδεχτώ μικρά καναρινακια;

Σέρκος

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2017
Μηνύματα
26
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σε ένα μήνα περίπου θα μου δώσουν 3 μικρά καναρινακια, πως να τα υποδεχτώ; Έχω και ένα τιμπραντο.
 
Θα μου τα δώσει ένας φίλος γιατί δεν μπορεί να τα κρατήσει λόγω χώρου. κλουβί θα πάρω ένα μεγάλο... και θέλω τις συμβουλές σας παρακαλώ και τι κλουβί να προτιμήσω και για την διατροφή τους και γενικά πως να τα χειριστώ από την αρχή που θα έρθουν στο καινούργιο τους σπίτι. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Στην αρχή και μέχρι να δυναμώσουν καλά τα μικρά μπορεί να τα έχεις σε ένα μεγάλο και ευρύχωρο κλουβί ώστε να πετούν και να γυμνάζονται. Εκεί μπορούν άνετα να βγάλουν και το καλοκαίρι.
Όταν όμως ενηλικιωθούν θα πρέπει να έχεις ατομικό κλουβί για το κάθ' ένα από τα αρσενικά και ένα μεγάλο και ευρύχωρο (ή το παλιό) για τα θηλυκά.
 
Για την διατροφή τους τι μου προτείνετε να κάνω;
[automerge]1550941456[/automerge]
Και αν μείνουν το κάθε ένα μόνο του θα υπάρχει πρόβλημα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για την διατροφή τους θα προμηθευτείς ένα καλό επώνυμο συσκευασμένο μείγμα μιας καλής εταιρίας. Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα βάλεις σε ατομικά κλουβιά.

Υ. Γ. Τι ηλικία έχουν τα πουλιά;
 
Καλησπέρα και από μένα, θα σου έλεγα να είσαι σχολαστικός με την καθαριότητα, καθαρό νερό κάθε μέρα και θα είναι μια χαρά όσο πιο απλά τόσο πιο καλά.
Άντε με το καλό να τα υποδεχτείς.
 
Θα τα πάρω μόλις απογαλακτιστουν από τους γονείς και μπορούν να τρώνε και μόνα τους.
[automerge]1550942989[/automerge]
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Εχω και ένα τιμπραντο αρσενικό να τα μάθει να τραγουδάνε σωστά.
[automerge]1550943089[/automerge]
Για τα μικρά αρσενικά θα είναι καλό να βλέπουν τον δάσκαλο να τραγουδάει η δεν παίζει ρόλο;
 
Για τα μικρά αρσενικά θα είναι καλό να βλέπουν τον δάσκαλο να τραγουδάει η δεν παίζει ρόλο;

Με το καλό να τα δεχτείς!

Τα νεαρά πουλιά καλό είναι να βλέπουν τα ενήλικα (ιδανικά τους γονείς τους) για να ξεσηκώνουν συμπεριφορές όπως για παράδειγμα να δοκιμάζουν λαχανικά ή να βουτάνε στην μπανιέρα κτλ.
Από την άλλη μεριά στην εφηβεία και αργότερα, ειδικά όταν τα εκπαιδεύουμε για τραγουδιστές θα πρέπει να μην υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους.
 
Είναι πολλές και ποικίλες οι τροφές. Βέβαια η καλύτερη εξαρτάται από το τι αποδοχή έχει από τα καναρίνια σου. Μπορείς να δεις μερικές εδώ https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/seed-mixtures/
 
Διάβασε προσεκτικά αυτό το Post .
Eιναι ένας εξαιρετικός οδηγός για μια πρώτη προσέγγιση στην φροντίδα καναρινιών.

Επισης, εδώ υπάρχει μεγάλος όγκος-πληροφορία για το τι μπορείς να δίνεις στα καναρινιά σου.

Όμως για να μην χαθείς (γιατί αυτό συμβαίνει σε όλους μας) και εφόσον είναι αρχή για σένα, έχε κατά νου ότι εκτός από την βασική τροφή τους, χρειάζεσαι, ένα κάλο μείγμα από διάφορα σποράκια που θα τους δίνεις λίγο μια φορά την εβδομάδα, όπως επίσης, φρούτο μια φορά την εβδομάδα συν βραστό αυγό και όλα θα είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις.
Ωστόσο, μπορείς να διαβάζεις, να ρωτάς, να πειραματίζεσαι και σιγά σιγά όλα θα πάρουν μια όμορφη ρουτίνα που θα σε κάνουν, αφενός μεν να απολαμβάνεις την φροντίδα και την παρέα τους και αφετέρου δε να έχεις όμορφα και υγιή πουλάκια.

Μεγάλη σημασία στο τρίπτυχο, συνθήκες διαμονής, διατροφή, καθαριότητα και όλα θα είναι εντάξει.

'Ο,τι θελεις ρωτάς. Μην βιάζεσαι και μην άγχεσαι. 😉🙂
 
Back
Top