Φροντίδα Πώς να χρησιμοποιήσω το φαγητό στην εκπαίδευση;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Msrina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Msrina

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2021
Μηνύματα
33
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα όταν θέλουμε να έρθει στο χέρι μας να φάει σιγά σιγά βέβαια πρέπει να μην έχουμε ταιστρες στο κλουβί? Η δεν έχει σημασία?
 
Μπορείτε να του δώσετε με το χέρι σας μία λιχουδιά που του αρέσει π.χ. μίλετ. Το μίλετ είναι και γι' αυτόμπορείτε να το κρατάτε και να έχετε το χέρι σας μακριά από το πουλάκι για αρχή και σιγά-σιγά να το φέρεται πιο κοντά.
 
Και πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να προσπαθούμε για να έρθει κοντά στο χέρι μας για να φάει? Θα γίνεται καθόλη την διάρκεια της ημέρας για την αρχή η μόνο 2-3 φορές έτσι ώστε να μην ταράζονται. Αναφέρομαι στα μπάντζι παπαγαλάκια . Ευχαριστώ .
 
Καλησπέρα όταν θέλουμε να έρθει στο χέρι μας να φάει σιγά σιγά βέβαια πρέπει να μην έχουμε ταιστρες στο κλουβί? Η δεν έχει σημασία?
Πρέπει να έχει αλλα όπως σου ειπε και η @Mirto το Μίλετ τους αρέσει πολύ και μπορείς να του δίνεις σαν λιχουδιά.
 
πρέπει να μην έχουμε ταιστρες στο κλουβί?
Πρέπει να έχει πρόσβαση στην τροφή του. Αν χρησιμοποιήσετε λιχουδιά λογικά θα την προτιμήσει από την κανονική τροφή του.
 
@Msrina δεν υπάρχει όριο. Στην αρχή βάλτο μεσα να το συνηθησει και να το δοκιμάσει. Μετα ξεκινά εσυ αργα αργά να τους δίνεις και μετα απο ενα χρονικό διάστημα βαλε το δάχτυλο σου μπροστά
 
ευχαριστώ οπότε προσπάθεια συνέχεια . Να βάλω εννοείται το τσαμπί με το κεχρί για να φάνε μια να δουν αν τους αρέσει? Και μετά να το βάζω στο χέρι ✋ ? Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια..
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
πρέπει να μην έχουμε ταιστρες στο κλουβί?
Οι ταΐστρες πρέπει να βρίσκονται πάντα στο κλουβί.
Το τσαμπί κεχρί (millet)
451330_550x550.png
Δες αυτό το άρθρο:
 
Οκ κατάλαβα. Το βάζω μέσα στις ταιστρες λογικά σε κομμάτια? είναι μικρά ακόμη δεν έχουν ξαναφάει κεχρί φαντάζομαι..έβαλα και λίγο στο κάγκελο να δω τι θα κάνουν μια αν το φάνε..
 
Νομίζω πως είναι καλύτερο να το βάλετε στο κάγκελο έτσι ώστε να καταλάβουν ότι είναι κάτι διαφορετικό από την τροφή τους.
 
Από ότι είδα μόνο το ένα έφαγε από το κεχρί σε ξεχωριστό κουπάκι. Οπότε από αύριο ξεκινάω με κεχρί στο χέρι.. το έβγαλα από το κλουβακι τους. Θέλουν πολύ υπομονή όντως... Τα μικρά μου και τα 3 έχουν ξετρελαθει και αγωνιούν προσπαθώ ότι κίνηση κάνω να την κάνω εγώ απλά τα παιδάκια μου τα μιλάνε και τα χαίρονται τόσο πολύ.. αγωνιούν όπως και εγώ... Τόσο έρωτας δεν το περίμενα...τελικά η μυτούλα τους μωβιζει λιγάκι να τα αφήσω έτσι ταίρι αγοράκια η όχι? Τι λέτε βρε παιδιά και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μάλλον από ενθουσιασμό είναι και αγάπη...
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Κρέμασε ένα τσαμπί κεχρί να το έχουν διαθέσιμο μέχρι να δοκιμασουν. Μετά το αφαιρεις για να το χρησιμοποιήσεις για την εκπαίδευση. Αφού γλυκαθουν ξεκινας να τους δίνεις απ' έξω από το κλουβί. Αν αρχίσουν και έρχονται για να φάνε χωρίς να φοβούνται το χέρι σου, δοκιμάζεις και μέσα στο κλουβί. Θέλει υπομονή και ηρεμία. Βέβαια επειδή έχω και εγώ παιδιά, δεν βοηθάνε και πολύ οι φωνές και τα τρεξίματα.😉 Απλά θέλει περισσότερο χρόνο για να τα καταφέρουμε. Δεν πειράζει όμως, τα αγαπάνε πολύ όπως κατάλαβα.🥰
Ξέχασα. Παίζει ρόλο και από πού τα απέκτησες. Αν είναι ήμερα από εκτροφέα, πιστεύω ότι θα εκπαιδευτούν πιο εύκολα. Καλή επιτυχία και να τα χαίρεσαι!
 
Για την εκπαίδευση τους όταν βάζουμε το χέρι μέσα στο κλουβί πρέπει να έχουμε τροφή επάνω?

Δεν βαζουμε το χερι μεσα στο κλουβι,προσπαθουμε αρχικά να ταισουμε απο το χερι μας εκτος κλουβιου και μετα να ερθει το πουλακι στο χερι μας.
Εκτος κλουβιου παντα το χερι μας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Back
Top