Φροντίδα Πώς να χωρίσω τα μικρά ζεμπράκια;

manosmili

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2018
Μηνύματα
20
Πόλη
Κρήτη
Καλημέρα σε ολους.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι βασικό μιας και από ένα ζευγάρι ζεμπρακια έχω πλέον 7 μικρά + τους 2 γονείς πως μπορώ να τα χωρίσω σε κλουβιά μιας αφού θα αρχίσουν να ερωτοτροπούν και μεταξύ τους τα αδέρφια σε λίγο καιρο...
Να βάλω όλα τα θηλυκά μαζί και τα αρσενικά σε ένα άλλο; Γίνεται αυτό;
 
Πιστεύω πως είναι σωστός ο συλλογισμός τους να τα χωρίσεις! Καλό θα ήταν όμως να μην χωρίσεις το ζευγάρι πάρα μόνο τους νεοσσούς τους. Να έχεις υπόψη σου πως και οι νεοσσοι θα χρειαστούν αργότερα το δικό τους ζευγάρι.

Υ. Γ. Που είναι οι φωτογραφίες βρε; 😛
 
... Καλό θα ήταν όμως να μην χωρίσεις το ζευγάρι πάρα μόνο τους νεοσσούς τους...

Αν δεν χωρίσει το αρχικό ζευγάρι δεν θα σταματήσουν να γεννούν, είναι "χειρότερα" απο κότες.
 
Αν δεν χωρίσει το αρχικό ζευγάρι δεν θα σταματήσουν να γεννούν, είναι "χειρότερα" απο κότες.
Εαν βγάλει την φωλιά θα σταματήσουν να ζευγαρώνουν, κάπως. Αν βάλει όμως τον πατέρα με τους γιούς του τότε ενδέχεται να έχουμε τσακωμούς.
 
Την φωλια θα την βγαλω αναγκαστικα γιατι δεν σταματανε με τιποτα να γεννανε και δεν θα εχω σε λιγο τι να τα κανω ολα αυτα τα πουλακια αφου δεν υπαρχει και καποιο κοντινο μου προσωπο να του δωσω.
τα μικρα τωρα θα τα χωρισω αναλογα με το φυλο τους σε μεγαλα σχετικα κλουβια να εχουν χωρο.
Οταν λες οτι θα χρειαστουν ζευγαρι τα μικρα σε λιγο ειναι αναγκαστικο; οπως ειπα αυξανονται με γρηγορους ρυθμους και δεν θα ηθελα να αγορασω κ αλλα πουλακια και να κανουν κ αλλα μικρα!
 
Θα μπορούσες να τα αφήσεις όλα μαζί σε ένα μεγάλο ευρύχωρο κλουβί, τα ζεμπράκια είναι αρκετά κοινωνικά και συμβιώνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Αφού βγάλεις την φωλιά μπορεί να δείς κάποια νέα αυγά στην σχάρα του κλουβιού, τα οποία θα πετάς.
Ένα θηλυκό μπορεί να κάνει αυγά ακόμα και όταν ζεί μόνο του.
Βάλε και μια δυο κούνιες για να έχουν να απασχολούνται και θα τα πάνε μια χαρά.

να τα χαίρεσαι!
 
αν τα εχω ολα μαζι δεν θα αρχισουν να ερωτοτροπουν τα αδερφακια μεταξυ τους;
 
αν τα εχω ολα μαζι δεν θα αρχισουν να ερωτοτροπουν τα αδερφακια μεταξυ τους;

Σαφώς. Στη θέση σου όπως είπα και πριν θα χώριζα και τους γονείς βάζοντας τον ανάλογο με το ίδιο φύλο παιδιών του. Το θέμα σου είναι να μην εξαντληθεί το θηλυκό απο τις γέννες και το χάσεις διότι τα αυγά της αντλούν το ασβέστιο απο τα οστά της κι όχι μόνο να πετάς τα αυγά γιατί δεν θα έχεις που να τα χαρίσεις.
 
Όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω μπορείς να τα βάλεις σε ένα μεγάλο ευρύχωρο κλουβί. Για να μην έχεις αιμομιξίες θα μπορούσες να ανταλλάξεις τα θηλυκά ή τα αρσενικά και να πάρεις ζεμπρακια του αντίστοιχου φύλου.
 
Κατάλαβα σας ευχαριστω πολυ παιδια. Θα τα φτιαξω σιγα σιγα και θα ανεβασω και φωτογραφιες.
Η αληθεια ειναι πως δεν θα ηθελα να χωρισω το αρχικο ζευγαρακι αλλα αν υπαρχει οντως το προβλημα με το ασβεστιο δεν το συζητω καν.
Αν επαιρναν καποια βιταμινη για ασβεστιο στο νερο τους ετσι ωστε αν μην τα χωρισω αλλα να βγαζω μονο τα αυγα που τυχων θα κανει στον πατο του κλουβιου;
 
Back
Top