Γενικά Πώς ξεχωρίζουμε τα δύο φύλα στους Κοινωνικούς Σπίνους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyriamK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MyriamK

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
876
Πόλη
Berlin
Βρήκα σήμερα 4 από αυτούς τους γλυκούς σπίνους σε μεγάλο πετ. Το ερώτημα που τίθεται είναι -όπως πάντα- πώς να αγοράσει κανείς ένα ζευγαράκι όταν οι υπάλληλοι δεν έχουν ιδέα πώς να ξεχωρίσουν τα δυο φύλα;

Σχετικό Άρθρο
Κοινωνικοί σπίνοι, Society Finch, Bengalese Finch
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ καλό το ερώτημα Μίριαμ!

Μάλλον θα πρέπει να διαθέτει κανείς άπλετο χρόνο να τον αφιερώσει για την παρατήρηση των πουλιών που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Παρατηρώντας την συμπεριφορά των κοινωνικών σπίνων έχει πολλές πιθανότητες να κάνει μια σωστή επιλογή!

Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση να πρόκειται για ώριμα πουλιά και όχι για ανήλικα, προκειμένου να έχουν την ανάλογη συμπεριφορά!

Τα δυο φύλλα δεν διαφέρουν στα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους οπότε οποιαδήποτε αναγνώριση μόνο από το φτέρωμα, θα ήταν δύσκολη υπόθεση.

Οι νεοσσοί αναπτύσσουν το φτέρωμά τους μέχρι 3 μηνών περίπου και διαμορφώνουν το τελικό τους χρώμα, γύρω στον χρόνο.

Στην ηλικία των 8 μηνών θεωρούνται ώριμα για αναπαραγωγή.

Επειδή είναι πολύ κοινωνικά πουλιά, αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει, είναι καλύτερα να πάρει μια μικρή ομάδα παρά μόνο ένα ζευγάρι. Έτσι στατιστικά αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχει ένα τουλάχιστον ζευγάρι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει σίγουρα ένα μικρό σμήνος πουλιών μιας και είναι πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή.

Αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις κοινωνικούς σπίνους να είσαι σίγουρη οτι σε πολύ συντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσεις μια μικρή οικογένεια!

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορεί να σου δώσει ο @Diamante de gould που όπως έχει αναφέρει έχει ένα ζευγάρι, που το χρησιμοποιεί ως θετούς γονείς!

Αντε με το καλό, και περιμένουμε φωτό από τα νέα σου φιλαράκια όταν με το καλό το αποφασίσεις...
 
Μύριαμ για να τα ξεχωρίσεις πρέπει να κάτσεις αρκετή ώρα στο μαγαζί για να τα παρατηρήσεις πιο τραγουδάει κλπ πράγμα λίγο δύσκολο στα περισσότερα μαγαζιά. Εγω αυτό που έκανα μιας και είναι πολύ φτηνά πουλάκια αγόραζα παραπάνω από όσα ήθελα και τα παρατηρούσα σπίτι μου για να τα ξεχωρίσω.

Συμφωνώ δηλαδη με την Τζωρτζινα. Μπορείς επίσης αν πάρεις για παράδειγμα 5 society να τα έχεις όλα μαζί σε ένα μεγάλο κλουβί με 1 φωλιά και να μεγαλωσουν τις γέννες των θυληκων όλα μαζί.
 
Καλημέρα σε όλους. Σχετικά με τα bengalese, σε ηλικία 3 μηνών είναι πλήρως διαμορφωμένα και δεν ξεχωρίζουν από τα ενήλικα. Το φύλο ξεχωρίζει από το κελάιδημα (προφανώς) και από το χρώμα του ράμφους τους. Όταν αγόρασα τα δικά μου ο μαγαζάτορας έπιασε ένα θηλυκό και ένα αρσενικό με κριτήριο το χρώμα του ράμφους. Παρεπιπτόντως σήμερα θα περάσω από εκεί και θα του ζητήσω να μου θυμίσει το πως τα διακρίνει ώστε να σας μεταφέρω ακριβώς τα κριτήρια.
 
Και τι ήταν αυτό που διαφέρει στο ράμφος τους μεταξύ αρσενικού και θυληκού;
 
Όπως σας είπα θα το ξαναρωτήσω σήμερα στο κατάστημα και θα σας ενημερώσω.
 
Σε ρωτάω γιατί έχω περιέργεια μεγάλη σε αυτόν τον τρόπο που ξεχωρίζει ο πετσοπάς τους βεγγαλέζους και αναρωτιέμαι...
 
Το δικό μου ζευγάρι είχε κάνει 4 τα οποία τώρα είναι τριών μηνών. Τα 3 από αυτά κελαηδάνε συνέχεια. Θέλω και εγώ να θυμιθώ τα κριτήρια ώστε να τα επιβεβαιώσω παρατηρώντας τα δικά μου.
 
Για να δούμε πόσο σίγουρο είναι το κριτήριο του πετσοπά ή απλά στάθηκε τυχερός στο ζευγάρι! Μου κάνει τρομερή απορία Αντώνη διότι βεγγαλέζους έχω απο το 82 μέχρι και σήμερα όπως και πολλά άλλα είδοι, που αρκετά απο αυτά είναι δυσεύρετα στην αγορά και εννοείται πανάκριβα έτσι και βρεθούν για να αγοραστούν. Όπως και να έχει θα περιμένω απάντηση σου για την θεωρία του.
 
! Μου κάνει τρομερή απορία Αντώνη διότι βεγγαλέζους έχω απο το 82 μέχρι και σήμερα όπως και πολλά άλλα είδοι, που αρκετά απο αυτά είναι δυσεύρετα στην αγορά και εννοείται πανάκριβα έτσι και βρεθούν για να αγοραστούν.

Δηλαδή εκτρέφεις παραδείσια περισσότερα χρόνια από όσα ζω! (το 83 γεννήθηκα)
τι είδη εκρέφεις;

Και εγώ θεωρώ ότι έχεις δίκιο και μάλλον τα παραδείσια που μου έδωσαν δεν πιστεύω ότι είναι ζευγάρι αλλά μπορεί και να σταθώ τυχερός.

Κάπου σε μια αγγλική σελίδα διάβασα πως το μόνο σίγουρο για να τα διαχωρίσεις είναι να βάλεις ένα καινούργιο πουλί στο κλουβί και αν το μπενγκαλεζάκι σου είναι αρσενικό θα αρχίσει αμέσως το τραγούδι, αληθεύει; Το ίδιο θα συμβεί και εάν έχει την θηλυκιά ήδη μέσα στο κλουβί;

Χρειάζεται το πουλί που βάζεις στο κλουβί να είναι μπενγκαλεζάκι ή μπορούμε πχ. Να βάλουμε και ένα καναρίνι;
 
Χρειάζεται το πουλί που βάζεις στο κλουβί να είναι μπενγκαλεζάκι ή μπορούμε πχ. Να βάλουμε και ένα καναρίνι;

Καλό είναι το κάθε είδος με το είδος του. Τα αρσενικά εκδηλώνονται εύκολα, τα θυληκά είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν, αλλά το αρσενικό επίσης σου δείχνει πιό είναι θυληκό μόλις αρχίσει να ερωτοτροπεί.

Τα είδη που εκτρέφω είναι:
  • ZEBRA FINCH
  • RED WAXBILL
  • BLACK ROSY FINCH
  • GOULDIAN FINCH
  • BLUE CAPPED WAXBILL
  • DIAMOND FIRETAIL
  • CRIMSON RUMPED WAXBILL
  • OWL FINCH
  • STAR FINCH
και άλλα πολλά...

Υ. Γ. Για οποιαδήποτε άλλη απορία σου εκτός του θέματος στείλε μου π. Μ. Για να μην βγούμε εκτός γενικότερα απο το πόστ.
 
Είναι όλα τους πανέμορφα...

Λοιπόν στο θέμα μας, εγώ ρώτησα αν γίνεται το πείραμα της αποκάλυψης του αρσενικού στην περίπτωση που το νεοεισερχόμενο στο κλουβί πουλί, δεν είναι μπενγκαλεζάκι αλλά καναρίνι, δηλαδή ότι πουλί και να μπει αυτό εκδηλώνεται, αυτό ρώτησα, δεν είχα σκοπό να τα βάλω σαν ζευγάρι.
 
Καλησπέρα. Ρώτησα στο κατάστημα και μου είπε ότι τα αρσενικά έχουν ελαφρώς πιο σκούρο το ράμφος τους. Δεν πρόλαβα να το ελέγξω στα δικά μου.
 
Καλησπέρα. Ρώτησα στο κατάστημα και μου είπε ότι τα αρσενικά έχουν ελαφρώς πιο σκούρο το ράμφος τους. Δεν πρόλαβα να το ελέγξω στα δικά μου.

To ράμφος σκουραίνει ανά έτος στην ηλικία του πουλιού, είτε στα αρσενικά, είτε στα θυληκά το ίδιο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
 
Λοιπόν πήγα και πήρα ένα τρίτο μπενγκαλεζάκι από ένα pet-shop που το είχε ξέμπαρκο ανάμεσα στα ζεμπράκια. Το έβαλα σε ένα κλουβί κολλητά στα δικά μου και από ότι αποδείχθηκε αυτό χάρηκε όταν είδε τα δικά μου και άρχισε τα τσιου τσιου. Δεν κελάηδησε αλλά κατά εκέι το πάει.

Μάλλον τα δικά μου είναι και τα 2 θηλυκά και τα είδε ο καινούργιος που φαντάζομαι
ότι είναι αρσενικό και άρχισε τα κόλπα.

Γίωργο τι λες, συμφωνείς; Τουλάχιστον εσύ έχεις και την απαιτούμενη πείρα για
να μας πεις, όχι σαν τους pet-shopαδες που λένε ότι θέλουν.
 
Η αντιδράσης των αρσενικών βεγγαλέζων είναι άμεσες απέναντι στις θυληκιές με το που βρεθεί θυληκό εκδηλώνοντε όπως το βίντεο που σου παραθέτω:

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Έκανε τσιου τσιου αλλά δεν το έκανε συνεχόμενο όπως στην κορύφωση του αρσενικού στο βιντεάκι που μου έστειλες. Εγώ όμως βλέπω και το στίλ του αλλά και τις κινήσεις του, που δείχνουν ότι είναι αρσενικός.
 
Επίσης και οι κινήσεις ακόμα μπορούν να δηλώσουν ότι είναι αρσενικό. Που πολύ σωστά παρατήρησες!
 
Εντάξει μπορεί απο παραδείσια να μην ξέρω, αλλα από καναρίνια και ευρωπαϊκά ιθαγενή ξέρω αρκετά, τόσα χρόνια ασχολούμαι. Ένας άντρας και δυο θηλυκές ζευγαρώνουν ή θα έχουμε δράματα κα μαλλιοτραβήγματα (πουπουλοτραβήγματα);
 
Back
Top