Φροντίδα Πώς προστατεύουμε εξωτερικές κλούβες από τρωκτικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Δημιουργώ αυτό το θέμα ώστε να αναφερθούν τρόποι προφύλαξης εξωτερικής κλούβας από την εμφάνιση τρωκτικών.έχω ακούσει ότι μπορεί τα ποντικια να μολύνουν την τροφή και να αρρωστήσουν θανάσιμα τα πτηνά. ακόμα και περιπτώσεις που έφαγαν τα καναρίνια. Ευχαριστώ.
 
Δηλαδή μπορεί να εισέλθει ποντικάκι από τα κάγκελακια ακόμα της κλούβας; Αν τοποθετηθεί ποντικοφάρμακό περιμετρικά της κλούβας;
 
έχω ακούσει ότι μπορεί τα ποντικια να μολύνουν την τροφή και να αρρωστήσουν θανάσιμα τα πτηνά. ακόμα και περιπτώσεις που έφαγαν τα καναρίνια.
Σωστά... είναι ακόμη πηγή μολύνσεων και για τον άνθρωπο.
Μεταφέρουν πάρα πολλές επικίνδυνες και μολυσματικές ασθένειες ακόμη και για μας.
Λερώνουν με κάθε τρόπο την τροφή
Δεν επιτρέπουν το βραδινό ύπνο στα πουλιά.
Επιτίθενται σε νεοσσούς και κλώσες.
Δημιουργούν μολυσματικές πληγές σε αυτά αν δεν καταφέρουν να τα σκοτώσουν και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν.
Σπάνια ένα και μόνο μέσο προστασίας αναστέλλει την είσοδό των ποντικών στους χώρους των πουλιών. Χρειάζονται περισσότερα γιατί συνήθως απλά τους περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση.
Η καλύτερη προστασία από τα ποντίκια είναι να μην υπάρχουν κοντά στην εκτροφή σου.
Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνδυάσεις πολλά μέτρα όπως:
  1. Καθαριότητα στο χώρο γύρω και κάτω από την κλούβα. (κανένας σπόρος στο χώρο).
  2. Τακτικότατο καθαρισμό του κάτω μέρους στην κλούβα ώστε να μην υπάρχει τροφή γι' τα ποντίκια.
  3. Να απομακρύνεις κάθε αντικείμενο γύρω, κοντά και κάτω από την κλούβα. Γιατί η έλλειψη της δυνατότητας απόκρυψης στα ποντίκια είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.
  4. Να φροντίσεις να μην υπάρχουν κοντά της μείγματα σπόρων, τροφές ή υπολείμματα κλπ, που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πηγή τροφής.
  5. Να τυλίξεις όμορφα και σωστά όλη την κλούβα με ψιλή σήτα (μεταλλική και ανοξείδωτη κατά προτίμηση) όπως προτείνει κι ο Δημήτρης.
  6. Να εφαρμόσεις πρόγραμμα μυοκτονίας. Δηλαδή ανάλογα με την πυκνότητα των επισκέψεων και τον αριθμό των ποντικιών που φτάνουν στα πουλιά σου δολώματα ικανά να αντιμετωπίσουν την προσβολή.
  7. Τακτικότατο έλεγχο της περιοχής για ενδείξεις ύπαρξης ποντικών ώστε να συνεχίσεις την εφαρμογή δολωμάτων. Πολύ προσοχή να μην έχουν πρόσβαση στα δολώματα αδέσποτα ζώα και πουλιά.
  8. Αν η προσβολή είναι μεγάλη καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία που επιφορτίζεται με μυοκτονίες.

Υπάρχει και ένα παλιό σχετικό θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Απώλειες-από-επιδρομή-ποντικιών-σε-κλούβα-καναρινιών.9302/ με τα αποτελέσματα παρόμοιων επιθέσεων
 
Γιάννη πολύ χρήσιμα όλα όσα αναφέρεις. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.. Προσπαθώ να τηρώ τα πιο πολλά από όσα λες.άκουσα από κάποιον ότι έχασε 190 καναρίνια από επίθεση και μόλυνση ποντικιών..άφου πλέον ακόμα και τις γάτες που γυρνούν στην αυλή τις βλέπω θετικά!
 
Σίγουρα το πρόβλημά σου έχει αρνητικές επιπτώσεις αρχικά στα πουλιά και στη συνέχεια και σε σένα...
Όμως... σε κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα λύση.
Ακολούθησε τις οδηγίες και σε βάθος χρόνου θα λυθεί...
άκουσα από κάποιον ότι έχασε 190 καναρίνια από επίθεση και μόλυνση ποντικιών..
Αυτός δεν έχασε τα πουλιά από ποντίκια.
Αυτός έχασε τα πουλιά από πλήρη αδιαφορία γι αυτά.
 
Μέχρι τώρα ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τα πουλάκια στην κλούβα αλλά προσέχω για να έχω που λένε.. Θα πάρω όλα τα μέτρα..όσο για τον άλλο που έχασε 190 πουλία, αδιαφορία καραμπινάτη.. Οι κλούβες φοβαμαι παρασέρνουν πολλούς να έχουν πιο πολλά από όσα χωράνε και από όσα μπορουν να φροντίζουν.
 
Back
Top